שתף קטע נבחר

 

המבקר קנס שוב את הליכוד בגלל ה"ליכודיאדה"

שנה עברה, ושוב קובע מבקר המדינה שהחגיגה באילת מהווה תרומה אסורה. הפעם המחיר נמוך יותר - 180 אלף שקל. קנסות גם לבל"ד ולבית היהודי, ואיזו מפלגה בגירעון העמוק מכולן?

עוד קנס לליכוד על ה"ליכודיאדה" באילת: מבקר המדינה קנס את מפלגת השלטון ב-180 אלף שקלים בגין האירוע ב-2017 שלא דווח כהוצאה של המפלגה. רק בשנה שעברה הוטל על הליכוד קנס בסך 350 אלף שקלים על ה"ליכודיאדה" ב-2016.

 

המבקר, השופט בדימוס יוסף שפירא, פרסם אחר הצהריים (יום ב'), במקביל לתחילת מושב החורף של הכנסת, דין וחשבון על תוצאות ביקורת החשבונות השוטפים של הסיעות בכנסת ה-20 בשנה שעברה. 13 מהסיעות בכנסת - אגודת ישראל, דגל התורה, האיחוד הלאומי, העבודה, התנועה, חד"ש, יש עתיד, ישראל ביתנו, כולנו, מרצ, רע"מ, ש"ס ותע"ל - ניהלו בשנה שעברה את מערכת החשבונות שלהן בהתאם להנחיות מבקר המדינה, הוצאותיהן בתקופה זו היו בגבולות שנקבעו בסעיף 7 לחוק, והכנסותיהן היו בגבולות הקבועים בסעיף 8 לחוק.

 

הליכודיאדה השנה    (צילום: מאיר אוחיון)

הליכודיאדה השנה    (צילום: מאיר אוחיון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ח"כ אורן חזן בליכודיאדה השנה ()
ח"כ אורן חזן בליכודיאדה השנה
 

שלוש סיעות קיבלו קנסות מהמבקר, בהן בל"ד והבית היהודי. לגבי הליכוד, נכתב כי הסיעה קיבלה תרומה בדמות הפקת אירוע הליכודיאדה והפרסום והחשיפה התקשורתית בעקבותיו, כל זאת מבלי שנשאה בהוצאות כלשהן בגיל האירוע. המבקר הזכיר את קביעתו בדו"ח הקודם, שפורסם בחודש ינואר והתייחס לשנת 2016, ולפיה יש קשר ישיר ומובהק בין סיעת הליכוד לבין האירוע ולכן היה על הליכוד לתת ביטוי בחשבונותיו לליכודיאדה, אף אם האירוע לא אורגן ישירות על ידי גורמים רשמיים בתוך הסיעה.

 

בנוסף כתב שפירא כי אין לקבל את הטענות ולפיהן אין לקבוע כי הדו"ח לגבי הליכוד אינו חיובי "עקב כך, שכן האירוע בתקופה השוטפת הנוכחית התקיים לפני קבלת עמדתי בנושא והסיעה החלה לאחרונה בפעולות לניתוק הקשר בינה לבין האירוע".

 

מבקר המדינה הסביר כי "לא ניתן להתעלם מכך שבעצם קיומו של האירוע וסיקורו בתקשורת גלומה תרומה אסורה לסיעה שאינה עומדת במגבלות הקבועות בחוק, אולם סברתי כי יש מקום להתחשב בטענות הללו ביחס לרמת שלילת המימון הממלכתי". המימון הממשלתי שנשלל מהליכוד מסתכם ב-180 אלף שקלים.

 

אינפו המאזן התקציבי של סיעות הכנסת ()
הגרעונות באדום

 

הקייטנה של בל"ד  

בביקורת המתייחסת לסיעת בל"ד נמצא כי היא לא הקפידה לשמור את הפירוטים והאסמכתאות הנוגעות לחלק מהוצאותיה. בנוסף, בחשבונות הסיעה נכללו הוצאות שאינן תקינות בגין קייטנה לילדים שארגנה הסיעה. בנוסף נמצא כי הסיעה שילמה תשלומי שכר בתקופה השוטפת לעובדים שונים ובכלל זה 45,453 שקלים לאדם שכיהן בעבר כחבר כנסת מטעם הסיעה ולקרובת משפחתו, ללא תיעוד מספק ומבלי שניתן לאמת בגין אילו שירותים שולמו תשלומי השכר.

הח"כים זחאלקה (משמאל) וזועבי (במרכז). קנס לבל"ד (צילום: זהר שחר) (צילום: זהר שחר)
הח"כים זחאלקה (משמאל) וזועבי (במרכז). קנס לבל"ד(צילום: זהר שחר)

בנוסף רשמה הסיעה בחשבונותיה הכנסות בגובה 15 אלף שקלים, שהתקבלו כולן במזומן ושעל פי טענתה מקורן במכירת כרטיסים למופע וזאת בלא שהציגה אסמכתאות מספקות שיש בהן להבהיר את מקור ההכנסות האמורות ואת זהות המשלמים. הסיעה נקנסה בסופו של דבר ב-60 אלף שקלים.

 

גירעון של 21 מיליון שקל לבית היהודי

לגבי סיעת הבית היהודי, שנקנסה ב-50 אלף שקלים, כתב מבקר המדינה כי העיר לסיעה בדו"חות קודמים כי היו לה יתרות זכות בגין מערכות בחירות קודמות, הרשומות בחשבונותיה ללא פירוט הרכבן. המבקר הוסיף כי בבית היהודי פעלו לבירור היתרות האלו ובהמשך לכל רשמה הסיעה בחשבונותיה לתקופה השוטפת הוצאות בסך 1.2 מיליון שקלים.

איילת שקד ונפתלי בנט בישיבת מרכז
בנט ושקד, אמש באירוע של הבית היהודי. מינוס גדול בבנק(צילום: מוטי קמחי)
 

המבקר כתב כי ההוצאות הללו לא נכללו בדו"חות הכספיים שהגישה הסיעה למשרדי מבקר המדינה בגין מערכות קודמות והסיעה לא שמרה בידיה אסמכתאות מספקות ביחס לחלק מרישומים אלה. לפיכך, כתב השופט בדימוס שפירא, לא ניתן היה בדרכי ביקורת מקובלות לזהות ולאמת חלק מהוצאות הסיעה שנכללו בדו"חות הכספיים שלה לתקופה השוטפת ולקבוע כי חשבונותיה שלמים ונכונים.

 

מבקר המדינה פרסם גם את הנתונים הכספיים של הסיעות, מהן עולה כי הגירעון של הבית היהודי עומד על יותר מ-21 מיליון שקלים. סיעות נוספות שנמצאות בגירעון הן רע"מ (חלק מהרשימה המשותפת, 1.4 מיליון שקלים), מרצ (1.1 מיליון), ש"ס (637 אלף) והאיחוד הלאומי (530 אלף שקלים).

 

בדו"ח התייחס המבקר גם לפרסומי תעמולה באינטרנט וברשתות החברתיות. הוא כתב כי על הסיעות להקפיד כי כל פרסום שנעשה בשמה או עבורה ובייחוד באתרי אינטרנט וברשתות חברתיות, יישא את שמה באופן שיאפשר את זיהויו של הפרסום עם הסיעה, זאת לצורכי בקרה ופיקוח הן על ידי מבקר המדינה והן על ידי הסיעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים