פרסום ראשון: יותר ממיליארד שקלים יועברו להגדלת משכורות השוטרים והסוהרים
משרד האוצר והמשרד לביטחון פנים סיכמו על העברת 1.2 מיליארד שקלים לטובת העלאת משכורות השוטרים והסוהרים. בחודש שעבר פרצו גמלאי הארגונים למשרד ראש הממשלה במחאה על האפלייה מול משרתי הקבע
פרסום ראשון: משרד האוצר והמשרד לביטחון פנים הגיעו להסכם על 1.2 מיליארד שקלים שיועברו לטובת העלאת משכורות השוטרים והסוהרים. ההסכם אמור לעלות לאישור בישיבת הממשלה הקרובה ביום ראשון. על פי ההסכם, לשוטרים תינתן תוספת של 7% לפחות. התוספת תחול גם על גמלאי המשטרה ושב"ס.
ההסכם נקבע בעקבות מחאה שהובילו גמלאי המשטרה ושב"ס נגד כוונת האוצר להעביר הצעת מחליטים בממשלה שמחריגה את השוטרים, הסוהרים והגמלאים מתוספת האי-ביטחון התעסוקתי ומקבעת את המצב שבו שוטרים מופלים לרעה לעומת יתר כוחות הביטחון. התוספת שנקראת "אי-ביטחון תעסוקתי" משולמת לאנשי קבע ולגמלאי צה"ל כבר 12 שנים ומונעים אותה משוטרים ומגמלאי המשטרה ושב"ס.
בחודש שעבר פרצו כמה עשרות גמלאי כוחות הביטחון אל משרד ראש הממשלה בירושלים, במחאה על הכוונה להעביר החלטה שתמשיך את האפליה בתנאי שכר גמלאי המשטרה ושב"ס לעומת אלו של משרתי הקבע בצה"ל. במקום התחוללה מהומה שבמהלכה הוכרז עוצר כניסות ויציאות. שרים התבקשו לא להתקרב לשער הכניסה ונקראו להיכנס דרך משרד הפנים. בהמשך התקיימה ישיבת ממשלה במשרד.
המאבק להשוואת תנאי השוטרים ואנשי הקבע בצה"ל נמשך כבר שנים רבות. בהחלטת ממשלה מינואר 1979 נקבע שיש להשוות את תנאיהם של השוטרים והסוהרים לאלו של משרתי הקבע בצה"ל. תוספת לשכרו של רב-פקד ומעלה, נקבע בשעתו, תהיה זהה לקבלת העלאת שכר למשרתים בדרגת רב-סרן ומעלה בצה"ל.
ההחלטה נועדה להגן על זכויות השוטרים והסוהרים וכן גם על הגמלאים והיא היוותה חלופה למשא ומתן קיבוצי על תנאי השכר משום שאותה החלטה מונעת מהשוטרים להתאגד ולהקים ועד עובדים. 39 שנים חלפו וההחלטה לא יושמה.
לפני 12 שנים התקבלה החלטה על תשלום תוספת "אי-ביטחון תעסוקתי" למשרתי הקבע ולגמלאים בצה"ל. עד היום לא קיבלו השוטרים והסוהרים את תוספת השכר הזו.
לפני שמונה שנים החליטו ארגוני השוטרים, הסוהרים והגמלאים לתבוע בבית הדין לעבודה את המדינה והאוצר. ההליך התנהל בבית הדין במשך שבע שנים עד שבשנה שעברה התקבל פסק דין לטובת השוטרים, הסוהרים והגמלאים. בית הדין הורה לאוצר לשלם לשוטרים, לסוהרים ולגמלאים את מלוא תוספת האי-ביטחון התעסוקתי, גם רטרואקטיבית, החל מיום החלת התוספת על צה"ל. למרות פסק הדין, השוטרים והסוהרים טרם קיבלו את התוספת המגיעה להם.