שתף קטע נבחר

 

תיעוד: מפגין במחאת הנכים נדחף על ידי שוטר ונזקק לטיפול רפואי

מפגינים מקבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" הפגינו בכניסה לכנסת במחאה על גובה קצבת הנכות. אחד המפגינים ניסה לפרוץ את המחסומים והשוטרים, נדחף על ידי שוטר, נפל לארץ ופונה לבית החולים. צפו בתיעוד

 

המפגין מנסה לפרוץ, נדחף ומוטל לרצפה    (צילום: ביקורת בונה)

המפגין מנסה לפרוץ, נדחף ומוטל לרצפה    (צילום: ביקורת בונה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כ-15 מפגינים מקבוצת "הנכים הופכים לפנתרים" הגיעו הבוקר (ב') למחות ליד הכנסת, לקראת פתיחת כנס החורף. במשך כשעה הם חסמו את השער המרכזי של כניסת הרכבים לכנסת וניסו לפרוץ אותו. במהלך העימותים עם השוטרים נדחף אחד הנכים על ידי השוטרים ופונה לבית החולים.

 

במהלך הפגנה לא חוקית של קבוצת הנכים, ניסו המפגינים לפרוץ את השער המרכזי של כניסת הרכבים לכנסת. שוטרים ומאבטחים שהגיעו למקם מנעו זאת מהם. במהלך ניסיונות הפריצה נדחף אחד המפגינים על ידי שוטר, נפל לרצפה ונחבל. הוא פונה על ידי אמבולנס לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.

מחאת הנכים הנכה אמנון בן אטף נדחף נופל (צילום: ביקורת בונה)
המפגין מנסה לפרוץ ונדחף(צילום: ביקורת בונה)

מחאת הנכים הנכה אמנון בן אטף נדחף נופל (צילום: ביקורת בונה)
נופל על הרצפה(צילום: ביקורת בונה)

לאחר מכן עברו המפגינים לחסום את צומת הסינמה סיטי בירושלים וגרמו לעומסי תנועה באזור. בסיכומים שהושגו בינם לבין המשטרה נקבע כי הם יעזבו את המקום ב-13:30. בהמשך חסמו הנכים גם את הרכבת הקלה.

 

הנכים הודיעו כי בכוונתם לעלות בהמשך היום לקברו של יעקב וולק, נכה בן 60, שהצית את עצמו בשבוע שעבר באמצעות חומר דליק סמוך לגן הפעמון בבירה ,אושפז במצב אנוש כאלמוני ומת מפצעיו ביום רביעי שעבר.

מחאת הנכים ירושלים  (צילום: אלחנן אהרון)
מחאת הנכים בכניסה לכנסת(צילום: אלחנן אהרון)

מחאת הנכים ירושלים  (צילום: אלחנן אהרון)
(צילום: אלחנן אהרון)

פעילי מחאת הנכים טענו שוולק שם קץ לחייו בשל מצוקה כלכלית ושהמשטרה ובית החולים מנעו מהם מידע על הלווייתו כדי שלא יגיעו למקום. עם זאת, מכריו של וולק דחו את טענות הפעילים ואמרו כי מותו הטרגי אינו קשור למחאתם.

 

מאז חודש מרץ עלתה קצבת הנכים לראשונה זה 16 שנה והם מקבלים כיום 3,270 שקלים. על פי החוק, שעבר בתחילת 2018 בכנסת, הקצבה תעודכן בהמשך לסכום של 3,700 שקלים. הקבוצות שממשיכות במחאה דורשות שסכום הקצבה יעמוד על 5,300 שקלים, כגובה שכר המינימום, ויוצמד אליו.

 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "מדובר בסרטון ערוך ומגמתי, שכן בניגוד לנטען, המפגין שלא היה בכיסא גלגלים או קביים, החל לפתע לנסות ולפרוץ את הגדרות ולפעול באלימות מילולית ופיזית תוך שהוא מגדף את השוטרים שביצעו את תפקידם במקום וקורא לעברם 'נאצים' וכו׳. כפי שניתן לראות בסרטון, החשוד הכה באגרפו בפלג גופו העליון של השוטר ובהמשך תפס בכוח את ידו של אחד השוטרים ועיקם אותה, מה שאילץ את השוטרים במקום להדוף את המפגין האלים לאחור בכדי להפסיק את התקיפה האלימה".

 

עוד נמסר מהמשטרה: "משטרת ישראל תמשיך לאפשר לכל אדם באשר הוא את חופש המחאה והביטוי כחוק, אולם לא תאפשר ותפעל בנחישות נגד אלימות המופנית כלפי שוטרים בניגוד לחוק".

 

בניגוד לתגובת המשטרה, בדיקת ynet העלתה שהסרטון אינו ערוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ביקורת בונה
המפגין מוטל על הרצפה
צילום: ביקורת בונה
מומלצים