בייסבול: 10 יהודים-אמריקנים קיבלו אזרחות
השחקנים, שחלקם השתתף באליפות העולם בה הגיעה ישראל לרבע הגמר, קיבלו אזרחות במטרה לחזק את הנבחרת לקראת הטורניר הקדם אולימפי. אריה דרעי: "זה משמח, כל שנותר הוא להוביל את הענף בזירה הבינלאומית"
שר הפנים, אריה דרעי, בירך: "משמח לראות שחקנים בכירים כל כך בענף הבייסבול בוחרים בישראל כביתם הטבעי. כל שנותר עתה הוא להוביל את הענף גם בזירה הבינלאומית".
נשיא התאחדות הבייסבול הישראלית, פיטר קורז: "השחקנים הללו הביעו התלהבות רבה לעבוד בישראל כדי להגיע לאולימפיאדה בפרט, ולפתח את המשחק בישראל בכלל. השחקנים ששיחקו באליפות העולם נחשפו שם לישראל וראו כיצד הם יכולים לעזור למדינה להפוך לכוח שיש להתחשב בו בבייסבול הבינלאומי. הם רוצים לוודא שהרמה המקצועית (בישראל) תמשיך לצמוח".
השחקן ג'ון מוסקט הוסיף: "להיות עם המשפחה שלי כאן תמיד היה החלום שלי. יתכן שאייצג את ישראל באולימפיאדה, זה יהיה אחד הרגעים הגאים והמרגשים ביותר בחיי. ראיתי מה הענף עושה לנוער בישראל ובעיקרון, רציתי להיות חלק גדול מזה כדי לחזור הביתה לשורשי הדת ולהיות חלק ממשהו גדול ממני ביחס לבייסבול ולקהילה היהודית".
כזכור, חלק מהשחקנים היו שותפים בשנה שעברה להישג הגדול של ישראל באליפות העולם. הם נעצרו ברבע הגמר בהופעת בכורה מרשימה בטורניר, שכללה ניצחונות מפתיעים על דרום
קוריאה, טייוואן, הולנד וקובה.
לאותה אליפות עולם שנערכה ביפן יכלו השחקנים להירשם ללא קבלת אזרחות ישראלית. כעת, לקראת האולימפיאדה, הסיפור מתנהל אחרת לגמרי. האיגוד הישראלי לבייסבול עשה מאמצים גדולים כדי שהשחקנים יוכלו להשתתף ואולי לעשות היסטוריה ולהגיע לאולימפיאדה.
התהליך נעשה כעת מכיוון שלפי החוקים צריכים השחקנים להיות אזרחי מדינת ישראל לפחות שנה אחת לפני פתיחת משחקי מוקדמות הטורניר האולימפי בשנה הבאה. ישראל נמצאת כיום בדרך השני באירופה ורק אם תעלה לדרג הראשון תוכל לעלות אוטומטית למשחקים האולימפיים.
המנצחת בדרג הראשון תעפיל אוטומטית לטוקיו והנבחרת שתסיים במקום השני תמשיך לטורניר ההזדמנות האחרונה שיתקיים באפריל 2020. בסופו של דבר, רק 12 נבחרות יגיעו לאולימפיאדה בטוקיו.