אזהרה לאמריקנים: לקונגרס לא מצביעים בפייסבוק
בארה"ב חוששים שלקראת בחירות אמצע הכהונה שוב תשתול רוסיה פוסטים שגויים שלפיהם אפשר להצביע מהבית – וכך תוריד את שיעור ההצבעה. פייסבוק תילחם בפרסומים השקריים: "אי אפשר להצביע בהודעות טקסט". טראמפ מתכונן ל-2020: גייס כבר 100 מיליון דולר לבחירות לנשיאות
לקראת בחירות אמצע הכהונה שייערכו בארצות הברית בעוד פחות משלושה שבועות הביעו בכירים אמריקנים רבים חשש שגורמים רוסים – ולפי הנשיא טראמפ גם סינים – ינסו לשבש את הבחירות ולהשפיע על תוצאותיהן בעזרת האקרים והפצת "פייק ניוז" ברשתות החברתיות, כפי שמוסקבה עשתה לכאורה בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
ארה"ב בוחרת 2018 - סיקור נרחב:
- 3 שבועות לבחירות: יתרון 11% לדמוקרטים
- הדרך לניצחון בבחירות עוברת בארץ הכורים
- נזק או תועלת? אובמה מתגייס לעזור בבחירות
- המוסלמית הראשונה: פלסטינית בדרך לקונגרס
אם להישען על דברי פייסבוק, אחד החששות הגדולים הוא שגורמים עוינים יפרסמו ברשתות החברתיות מידע שגוי על האופן שבו האמריקנים יכולים להצביע בבחירות, בכלל זה הטענה שאפשר להצביע בהודעת טקסט מהבית וכך לחסוך את העמידה בתור בקלפי. ביום שני השבוע הודיעה פייסבוק כי החלה לפעול נגד פוסטים כאלה כבר בחודש שעבר, במסגרת הניסיונות שלה למנוע ניצול של הרשת החברתית לשיבוש הבחירות והטעיית המצביעים. פייסבוק הודיעה כי תאפשר לאמריקנים לדווח לה על פוסטים שבהם מפורסם מידע על דרכי ההצבעה שייתכן כי הוא שגוי.
לפי גורמים רשמיים בארה"ב, במהלך הבחירות ב-2016 השתמשו פעילים רוסים בפייסבוק ובטוויטר כדי להפיץ פוסטים שלפיהם אפשר להצביע מהבית, ובכך קיוו כנראה להפחית את שיעור ההשתתפות של מצביעים בבחירות. בפוסט מזויף אחד, שזכה לתהודה רבה אחרי הבחירות, נראה שחקן הטלוויזיה עזיז אנסרי מניף לכאורה שלט שבו כתוב שכדי להימנע מעמידה בתור ומבזבוז זמן אפשר להצביע למועמדת הילרי קלינטון מהבית על-ידי ציוץ ההודעה ClintonKaine עם ההשטאג #PresidentialElection ביום הבחירות בין 8:00 ל-18:00. לפי השלט, הציוץ ייספר כהצבעה לכל דבר.
סקר של רשת ABC ושל "וושינגטון פוסט" שפורסם בתחילת השבוע מחזק את ההערכות שהדמוקרטים ירשמו הישגים נאים בבחירות אמצע הכהונה ב-6 בנובמבר. לפי הסקר, 53% מהמצביעים מתכוונים להצביע למועמד דמוקרטי במחוז הבחירה שלהם ורק 42% מתכוונים להצביע למועמד רפובליקני.
נוסף על כך, יותר דמוקרטים מרפובליקנים, 77% לעומת 63%, סבורים שבחירות אמצע הקדנציה הקרובות חשובות יותר מבחירות האמצע הקודמות – עובדה המלמדת על התכונה והמוטיבציה האדירות במחנה הדמוקרטי. לפי הסקר, 77% מהמצביעים הרשומים מצהירים כי יצביעו במערכת הבחירות הזו. באוקטובר 2014, חודש לפני הפעם הקודמת שבה נערכו בחירות באמצע כהונתו של נשיא, הצהירו רק 65% שהם בטוחים שיצביעו.
שלושה שבועות לפני שהאמריקנים ילכו לקלפיות כדי להצביע בבחירות לקונגרס ולשורת תפקידים נוספים, כגון תפקידי מושלות במדינות שונות בארה"ב, פרשנים מעריכים כי הדמוקרטים יצליחו לכל הפחות לצמצם את היתרון הרפובליקני בבית הנבחרים האמריקני, אם לא לחולל מהפך. בסנאט לעומת זאת גדולים סיכוייהם של הרפובליקנים לשמור על הרוב הדחוק שלהם.
ובעוד אמריקה נערכת לבחירות האמצע, הנשיא טראמפ כבר חושב על שנת 2020. בארה"ב מדווחים בימים האחרונים כי טראמפ גייס כבר יותר מ-100 מיליון דולר לקמפיין הבחירות הבא שלו – סכום אדיר-במיוחד בהתחשב בכך שנותרו עוד יותר משנתיים עד לבחירות. לשם השוואה, באמצע כהונתו הראשונה של ברק אובמה כנשיא הוא כלל לא השיק עדיין את קמפיין הבחירות הבא שלו.