צה"ל נגד המשטרה: קרב התזמורת
למי יש יותר כבוד? אחרי שבמשך שנים תזמורת צה"ל מקבלת את פניהם של אישים המבקרים בישראל, פנה השר גלעד ארדן לשרה מירי רגב וביקש שנגני ודגלני המשטרה ישתתפו במשמר הכבוד על השטיח האדום. בצה"ל מתנגדים בתוקף: "יש לשמור על המסורת"
בשנת 1983 קבעה ועדת השרים לענייני סמלים וטקסים כי בעת ביקור ממלכתי או רשמי, לאורכו של השטיח האדום יקבלו את פניו של האורח 12 שוטרים המדגלים את נשקם. מסיבה שאינה ידועה, החלטה זו אינה מיושמת ומי שעומד בטקסים הללו הם חיילים בלבד.
הכל התנהל כשורה עד ביקורו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בישראל. אז הבחין לראשונה מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך כי בטקס נוכחת רק תזמורת צה"ל.
בעקבות כך הוציא ארדן מכתב לשרה רגב שבו כתב: "למשטרת ישראל חלק משמעותי במהלך ביקורם של אישים רמי מעלה בארץ, והיא מלווה את הביקור לכל אורכו ומשקיעה מאמצים רבים על מנת שיעבור בצורה הטובה והמקצועית ביותר. על מנת לחזק את תדמית המשטרה בעיני הציבור אני פונה אלייך בבקשה לגבש הצעת החלטה שתובא לוועדת השרים שבראשותך שבמסגרתה ייקבע כי משמר הכבוד שמוצב בנתב"ג בעת הגעת אישים לביקור רשמי או ממלכתי יורכב גם משוטרים ויוצג בו דגל המשטרה".
רגב, שקיבלה את מכתבו של ארדן, החליטה לבדוק סוגיה זו והקימה ועדה בין-משרדית עם נציגי משרד החוץ והתרבות כדי לבחון את ההשלכות והמשמעויות. באותו דיון התנגדו נציגי צה"ל בכל תוקף לבקשת הייצוג של המשטרה. "יש לשמור את המסורת הנהוגה מזה 70 שנה להעמדת משמר כבוד המורכב מכוחות צה"ל בלבד", אמרו. בסופה של ישיבה הוחלט להקים צוות שיבדוק כיצד מתנהלים טקסים ממלכתיים ברחבי העולם.