שתף קטע נבחר

 

מנכ"ל בצלם באו"ם: "הגיע הזמן למעשים נגד ישראל". דנון: "תתבייש, משת"פ"

מנכ"ל ארגון השמאל חגי אלעד הוזמן על-ידי השגריר הבוליביאני לאו"ם לדיון בנושא המזרח התיכון, שבו לוקחים חלק גם השגריר הישראלי דנון והשגרירה האמריקנית היוצאת היילי. אלעד פנה לנתניהו: "לעולם לא תשתיק אותנו, אנחנו לא בוגדים". דנון: "תתבייש לך". נתניהו: "נאום רצוף שקרים, 'בצלם' היא חרפה שתיזכר כאפיזודה קצרה וחולפת"

מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הערב (יום ה') לדיון בנושא המזרח התיכון, בהשתתפות שגרירת ארצות הברית לאו"ם, ניקי היילי, שהודיעה על התפטרותה לפני כשבועיים. במהלך הדיון - שמנוהל בידי שגריר בוליביה - נשאו דברים מנכ"ל "בצלם" חגי אלעד ושגריר ישראל לאו"ם דני דנון. ynet העביר את הדיון בשידור חי.

 

חגי אלעד במועצת הביטחון    (צילום: UN TV )

חגי אלעד במועצת הביטחון    (צילום: UN TV )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חגי אלעד אמר בפתח דבריו: "זה קשה, אם לא בלתי אפשרי, להעביר את הזעם והכאב של אנשים שמנעו מהם זכויות אדם יותר מ-50 שנים. קשה לתאר את הסבל של הפלסטינים תחת הכיבוש". הוא פנה לנתניהו - ואמר: "לעולם לא תשתיק אותנו. אני לא בוגד".

 

"אבל לא משנה כמה קשה לתאר זאת", הוא הוסיף, "הקושי הגדול ביותר הוא לסבול את הקיום הזה יום אחרי יום; לנסות לחיות ולגדל משפחה תחת התנאים הללו". עוד אמר, כי מאז שנשא דברים במועצת הביטחון של האו"ם ב-2016, "317 פלסטינים נהרגו בידי כוחות הביטחון הישראליים ו-13 על-ידי פלסטינים".

 

הנציג הפלסטיני ב או
חגי אלעד וריאד מנסור(צילום: UN TV)

 

"חלפו שנתיים מאז שהיה לי הכבוד לנאום בפני המועצה. שנתיים נוספות של כיבוש – שנתיים שבהן נמשכה השגרה שהתקבעה ב-49 שנותיו הראשונות. מאז דיברתי בפניכם, כוחות הביטחון הישראליים הרגו 317 פלסטינים, ופלסטינים הרגו 13 ישראלים.

 

"ישראל הרסה 294 בתים של פלסטינים וכוחות הביטחון המשיכו לעצור אנשים, בהם קטינים, באופן יומיומי; מתנחלים השחיתו ועקרו אלפי עצי זית וגפנים; חיילים המשיכו להיכנס כדבר שבשגרה לבתים פלסטיניים, לעתים באישון לילה, כשהם מעירים ילדים, רושמים את שמותיהם ומצלמים אותם; פלסטינים איבדו אין ספור שעות בהמתנה במחסומים ללא שום הסבר. כך ממשיכה שגרת הכיבוש באין מפריע", אמר אלעד.

 

"אני חלק מצוות של ישראלים ופסלטינים", הוסיף אלעד. "אנחנו לא מתרכזים במספר המדינות שצריך בשביל פתרון אלא מתמקדים בזכויות אדם. לכן אנחנו מתנגדים לכיבוש - כי המציאות לא תואמת את מה שנכון וצודק".

 

נאום דנון במועצת הביטחון של האו"ם    (צילום: UN TV )

נאום דנון במועצת הביטחון של האו"ם    (צילום: UN TV )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"רצועת עזה - כלא ענק תחת כיפת השמיים"

הוא המשיך ואמר כי "דבר מכל אלה אינו מקרי. הכול הינו פרי מדיניות מתוכננת. לראיה, שתי דוגמאות בולטות מהעת האחרונה: התנהלותה של ישראל אל מול גל המחאות ברצועת עזה, ותכניותיה עבור קהילת הרועים של ח'אן אל-אחמר. קהילה זו, המונה כ-200 בני אדם, שוכנת קילומטרים ספורים ממזרח לירושלים, באזור שבו ישראל מנסה כבר שנים למזער את הנוכחות הפלסטינית ולהרחיב התנחלויות.

 

"ישראל מתכננת להחריב את הקהילה עד היסוד, בתואנה שכל המבנים בה נבנו 'בניגוד לחוק'. הממשלה טוענת גם כי הציעה לתושבים, בנדיבותה, לעבור לאתר חלופי, ואף הגדילה לעשות והתחייבה לשאת בהוצאות. לטענת המדינה, מדובר במהלך לגיטימי לכל דבר, הרי בג"ץ נתן לכך גושפנקא חוקית. אולם אלה הם טיעוני סרק שנרקחו על-ידי עורכי דין נלהבים לשרת, תוך שהם נשענים על משענת קנה רצוץ של התפלפלויות חלולות, שבינן לבין צדק אין ולא כלום.

 

"ראשית, אין עוררין על כך שבתי התושבים נבנו ללא אישור הרשויות הישראליות. אך הדבר אינו נובע מנטייה טבעית של פלסטינים לעבריינות, כפי שיש הטוענים בישראל, אלא מחוסר ברירה. לפלסטינים אין כמעט שום אפשרות לקבל היתר בנייה מהרשויות הישראליות, שכן משטר התכנון שכוננה ישראל בגדה המערבית נועד לשרת מתנחלים ולנשל פלסטינים. בנוסף, הממשלה התעלמה בהודעתה מכך ששני האתרים החלופיים שהציעה בנדיבותה לקהילה רחוקים מלענות על תנאי סף בסיסיים: אחד נמצא ליד מטמנת אשפה והשני ליד מתקן טיהור שפכים, ומעבר לכך – העברת הקהילה ממקומה תפגע ביכולתה להתפרנס.

 

"לבסוף, בפסיקתו, התעלם בג"ץ לגמרי מהמציאות של משטר התכנון הישראלי בגדה. לכן העובדה שבית המשפט אישר את החלטת הממשלה לא הופכת את ההריסה לצודקת ואפילו לא לחוקית. היא רק הופכת את השופטים לשותפים לדבר עבירה, בכך שאישרו לבצע את פשע המלחמה של העברה בכפייה של תושבים מוגנים בשטח כבוש.

 

"רצועת עזה, על כמעט שני מיליון תושביה, הפכה לכלא ענק תחת כיפת השמיים. מזה חצי שנה מוחים האסירים על המצור שהטילה עליהם ישראל לפני יותר מעשור, שהביא לקריסה כלכלית, לנסיקת שיעורי האבטלה, לזיהום מקורות המים ולצמצום אספקת החשמל – ובסופו של דבר, לייאוש עמוק. מאז 30 במרס נפצעו יותר מ-5,000 פלסטינים מירי של כוחות הביטחון, ויותר מ-170 נהרגו – בהם לפחות 31 קטינים. הצעירים בהם היו ילדים קטנים: מג'די א-סטרי, יאסר אבו א-נג'א ונאסר מוסבח היו בני 11 בלבד במותם".

 

אלעד הוסיף כי "בניגוד לטענת ישראל, לצעדים אלה אין כל קשר לביטחון. אולם הם בהחלט משפיעים על אותו עניין מופשט המכונה 'תהליך השלום'. אם נביט נכוחה במרכיבים של תהליך זה, נגלה שהתוצאה הסופית, שאמורה להיות נתונה לכאורה למשא ומתן, מוכתבת הלכה למעשה על-ידי מהלכים חד-צדדיים של ישראל. חברי מועצת הביטחון, הדבר היחיד שעובר כאן 'תהליך' הוא פלסטין עצמה".

 

השגריר הפלסטיני ריאד מנסור הודה לאלעד על דבריו, ואמר כי "נאומו חשף עוד טפח מהמציאות המדאיגה של אנשים שזכויות האדם שלהם מופרות. הפעולות הללו מחלישות את הסיכוי ליציבות ושלום".

ניקי היילי במועצת הבטחון של האו
ניקי היילי במועצת הביטחון של האו"ם(צילום: EPA)

 

דנון תקף: "תתבייש, משת"פ"; נתניהו: "חרפה"

שגריר ישראל לאו"ם דני דנון הגיב על דבריו של מנכ"ל "בצלם": "ארגון 'בצלם' מקבל מימון מהאיחוד האירופי והוזמן לפה על ידי בוליביה - מדינה שרומסת זכויות אדם - כדי להשמיץ את הדמוקרטיה הישראלית. למעשה, הוא רק מחזק אותנו תראו לי פלסטיני או בוליביאני שיגיע למועצת הביטחון ויעז להשמיץ את מדינתו. במקרה הטוב הוא יסיים בכלא", הוסיף דנון.

 

דנון פנה בעברית לאלעד ואמר: "מר אלעד, אתה אזרח מדינת ישראל שמשרת את האויבים שלנו. הם משתמשים בך נגדנו. חיילי צה"ל שומרים עליך ואתה בא לפה כדי להכפיש אותם. תתבייש לך, משת"פ!".

 

השגריר התייחס לירי הרקטות שביצע חמאס בימים האחרונים ואמר לחברות המועצה כי "אנחנו על סף הסלמה בעזה וחמאס ישלם מחיר כבד על התקפותיו לעבר לישראל. הוא משתמש בסיוע הבינלאומי כדי להרחיב את ארסנל הנשק שלו - בטון עבור בתי חולים ובתי ספר מנותב לבניית מנהרות טרור". עוד אמר, כי "אבו מאזן ישלם שלשוה מליון דולר משכורת לחיה שרצחה את קים וזיו במפעל בברקן".

 

זמן קצר לאחר מכן נשאה דברים שגרירת ארה"ב לאו"ם ניקי היילי, וכינתה את נאומו של חגי אלעד "מעוות": "לכן אני מנסה להביא גיוון בדבריי", היא אמרה בפתח דבריה. היילי התייחסה לסוגייה האיראנית - ואמרה: "כל חברה שעושה עסקים עם איראן יכולה להפוך למטרה בעצמה. הסנקציות של ארה"ב נגד הרפובליקה האיסלאמית הן רחבות ועמוקות מסיבה טובה. נעשה כל שביכולתנו כדי להפוך את המהלך".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על נאומו של אלעד, זמן קצר לאחר מכן: "בשעה שחיילינו נערכים להגנה על ביטחון ישראל, מנכ"ל 'בצלם' בוחר לשאת נאום רצוף שקרים באו"ם בניסיון לסייע לאויבי ישראל. התנהלות 'בצלם' היא חרפה שתיזכר כאפיזודה קצרה וחולפת בתולדות עמנו".

 

גם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד התייחס לנאום, ואמר: "הנאום של מנכ"ל בצלם באו"ם הינו אסופה של שקרים, עיוותים ותעמולה".

 

דני דנון במועצת הביטחון של האו"ם

דני דנון במועצת הביטחון של האו"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
  

שליח האו"ם למזרח התיכון מלאדנוב, אמר בהתייחסו למצב ברצועת עזה כי "ככל הנראה, אנחנו על סף עימות הרסני נוסף. נדרשות יותר ממילים כדי למנוע אותו". עוד הוסיף, כי ברצונו "לנצל את ההזדמנות הזו כדי להודות לממשלת קטאר על העברת 16 מיליון דולר לשם אספקת החשמל ברצועה".

 

חגי אלעד במועצת הביטחון ב-2016 ()
חגי אלעד במועצת הביטחון ב-2016
 

כזכור, בתחילת החודש הודיעה היילי יחד עם נשיא ארה"ב טראמפ על עזיבתה את התפקיד בסוף השנה. בהצהרה לתקשורת בבית הלבן אמר טראמפ שהיילי פנתה אליו כבר לפני חצי שנה וביקשה ממנו לפרוש מהתפקיד בסוף דצמבר.

   

ההתפטרות של ניקי היילי    (צילום: רויטרס)

ההתפטרות של ניקי היילי    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 "היא עשתה עבודה יוצאת דופן", אמר טראמפ על היילי, "ביחד פתרנו הרבה בעיות". הנשיא הוסיף שהוא מקווה שהיילי תחזור לעבוד בממשל האמריקני בתפקיד אחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: UN TV
דני דנון וחגי אלעד
צילום: UN TV
מומלצים