ניו יורק ננעלה במגמה מעורבת, הנפט איבד השבוע 3%
נאסד"ק ירד ב-0.5%, פרוקטר אנד גמבל ופייפאל זינקו ב-9%; הירידות בבורסות אירופה נחלשו לקראת הנעילה לאחר דברים פייסניים של בכיר באיחוד האירופי ביחס לגירעון של איטליה
יום המסחר התנודתי בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת לאחר שפתחו בעליות של עד 1.3%: נאסד"ק נחלש ב-0.5% בסיכום יומי, ואיבד 0.6% בסיכום שבועי; דאו ג'ונס עלה ב-0.3% ורשם שבוע חיובי ראשון לאחר שלושה שבועות של ירידות; ו-S&P 500 איבד פחות מ-0.1%, כשבסיכום שבועי נותר ללא שינוי.
יותר מ-15% מהחברות המרכיבות את S&P 500 פרסמו את דו"חותיהם הרבעוניים, ו-83% היכו את התחזיות, כך לפי נתוני חברת FactSet. בצד הנתון החיובי, ניתן לציין את הירידה במכירת הבתים הקיימים בארה"ב, והלחצים הגיאופוליטיים שעלולים לפגוע בכלכלה האמריקאית.
מניות פרוקטר אנד גמבל ופייפאל בלטו עם זינוקים של 8.9% ו-9.4% בהתאמה. אמריקן אקספרס בלטה על עלייה של 3.8% ומניית Skechers זינקה ב-13.8%.
ברקע למסחר
הפדרל ריזרב עוקב אחר פרשת היעלמות העיתונאי הסעודי ג'מאל חאשוקג'י, מאחר שסנקצית אפשריות על הממלכה עשויות להביא לשיבושים בשווקי הנפט - כך לדברי נשיא הפד של אלטלנטה, רפאל בוסטיץ', שהשתתף באירוע קהילתי בג'ורג'יה. הוא הביע אופטימיות ביחס לכלכלת ארה"ב ואמר: "באיזה קצב נוכל להמשיך בכך? מכל השיחות שאני מנהל עולה שהתשובה היא שאין עננים כהים משמעותיים באופק".
בתוך כך מתפרסם בארה"ב כי מכירות הבתים הקיימים בחודש ספטמבר רשמו את הרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2015 ועמדו על קצב שנתי של 5.15 מיליון בתים - ירידה של 3.4%. צפי האנליסטים עמד על ירידה לרמה של 5.3 מיליון בתים. לפי ההתאחדות הלאומית של סוכני הנדל"ן, מדובר בחודש שישי רצוף של ירידות בנתון זה. מספר הבתים העומדים למכירה עומד על 1.88 מיליון - עלייה של 1.1% לעומת השנה שעברה.
יצרנית מוצרי הצריכה פרוקטר אנד גמבל דיווחה על הכנסות של 16.69 מיליארד דולר ברבעון השלישי לעומת 16.65 מיליארד דולר אשתקד וצפי ל-16.46 מיליארד דולר. הרווח הנקי זינק ב-12% ל-3.2 מיליארד דולר לעומת 2.85 מיליארד דולר. מכירות חטיבת מוצרי הקוסמטיקה שלה זינקו ב-5%.
הכלכלן הראשי של פסגות, אורי גרינפלד, התייחס לירידות החדות שנרשמו לאחרונה במסחר ואמר כי למרות זאת "המשק האמריקאי לא בדרך למיתון ולכן הירידות בשוקי המניות הן תיקון ולא שינוי מגמה". לדבריו, כמובן שגם מגמה זו צפויה להשתנות, אבל כדי שזה יקרה חייב להגיע מיתון או לפחות האטה משמעותית. שוק המניות מגיב בדרך כלל 12-6 חודשים לפני השינוי בכלכלה, ונכון להיום אין שום סימן למיתון בטווח הזמן הזה.
יצרנית הרכב וולוו פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי. החברה רשמה רווח נקי של 7.46 מיליארד קורונות (829 מיליון דולר), זינוק של 38% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ומעל תחזיות האנליסטים לרווח של 6.9 מיליארד קורונת. המכירות עלו ב-21% ל-92.28 מיליארד קורונות, בהתאם לתזחיות. המרווח התפעולי עלה מ-9.1% ל-11.1%.