שתף קטע נבחר

פורצי הדרך

משלחות של בכירי ענקיות טכנולוגיה דוגמת עליבאבא, גוגל ופייסבוק, לצד יזמים ומשקיעים מכל העולם, יגיעו לישראל במסגרת ועידת ראש הממשלה לחדשנות, ויסייעו בשילוב טכנולוגיות ישראליות בפיתוחי העתיד. הכירו את היזמים והמשקיעים שמחפשים את הטכנולוגיה של העתיד - דווקא בישראל

בשיתוף משרד התרבות והספורט ומרכז פרס לשלום ולחדשנות

 

"אומת הסטארט-אפ" היא לא סתם אימרה שיווקית: מי שמצויים בנבכי תעשיית ההיי-טק הישראלית, יודעים כי הטכנולוגיות והפיתוחים תוצרת ישראל מושכים תשומת לב אמיתית מסביב לעולם. יש שמסבירים את התופעה בזכות "המוח הישראלי" הקודח מרעיונות, אחרים טוענים שזו תוצאה של המערכת הצבאית שמהווה חממה טכנולוגית מתקדמת, ויש שדווקא מצביעים על החוצפה הישראלית כיתרון מול משקיעים. כנראה שמדובר בשילוב, כזה שמאפשר למדינה הקטנה והצעירה להמשיך ולבלוט אל מול תעשיות ענק, וככזו ישראל מייצרת עניין רב - גם בקרב מי שכבר עשו את זה, ובגדול.

 

במהלך השבוע צפויים להגיע לישראל כמה מהשמות החמים ביותר של עולם הטכנולוגיה, במסגרת ועידת ראש הממשלה לחדשנות. הוועידה, הנערכת זו השנה הראשונה במסגרת חגיגות 70 למדינת ישראל, היא אירוע שיא שמצד אחד חוגג את ההישגים של הטכנולוגיה הישראלית, ומצד שני בוחן את הדרכים שבהן פיתוחים תוצרת הארץ יכולים לסייע בהתמודדות עם אתגרי העתיד. במהלכה יתאפשר דיאלוג בין בכירים בענקיות הטכנולוגיה העולמיות, לצד משקיעים ויזמים, לבין חברות ישראליות, במטרה לייצר שיתופי פעולה.

 

בין המתעניינים אפשר למצוא למשל את אריק שמידט, מנכ"ל גוגל לשעבר, ששימש גם כיו"ר החברה-האם "אלפאבית". נציגות לענקית טכנולוגיה נוספת תגיע בדמותו של דייוויד מרקוס, לשעבר סגן מנהל בכיר של מוצרי ה-Messaging בפייסבוק, ומי שכיום מוביל את מאמצי הענקית בפיתוח טכנולוגיית בלוקצ'יין. אליהם יצטרף גם ד"ר דייוויד אגוס, אונקולוג החוקר פיתוחים טכנולוגיים לרפואה חכמה המותאמת אישית למטופלים.

 

וואנג צ'ישאן סגן נשיא סין (צילום: AP)
וואנג צ'ישאן, סגן נשיא סין(צילום: AP)

גם המעצמה הטכנולוגית העולמית - סין, שולחת נציגות מרשימה. סגן נשיא סין, וונג צ'ישאן, יגיע לוועידה בראשות משלחת של כ-200 איש, יזמים ובכירים שיגיעו במטרה לבחון דרכים להרחבת שיתופי הפעולה המסחריים בין ישראל לסין. אל המשלחת הזו יצטרף גם ג'ק מא, מייסד "עליבאבא", ענקית הסחר האלקטרוני הסינית, וזה יהיה ביקורו השני בישראל בשנה האחרונה.

 

ג'ק מא מייסד עליבאבא  (צילום: חן גלילי)
ג'ק מא, מייסד עליבאבא, בביקורו האחרון בישראל. (צילום: חן גלילי)

 

הוועידה מושכת אליה גם משקיעים, בראשם הברונית ג'ואנה שילדס, שכיהנה בעבר כשרת החדשנות הבריטית ומשמשת כיום כמנכ"לית חברת BenevolentAI, העוסקת בפתרונות מבוססי בינה מלאכותית, בפיתוח תרופות מתקדמות. לשילדס יש ניסיון עשיר ביזמות והיא כיהנה בתפקידים בכירים בחברות ענק כמו גוגל ופייסבוק. משקיע נוסף הוא יורי מילנר, מייסד DST Global, שבתיק ההשקעות שלו חתומות כמה מענקיות הטכנולוגיה המובילות בעולם, בהן פייסבוק, טוויטר, וואטסאפ, סנאפצ'ט וספוטיפיי.

 

אריק שמידט, לשעבר מנכ"ל גוגל (צילום: AP) (צילום: AP)
אריק שמידט, לשעבר מנכ"ל גוגל(צילום: AP)

 

ואיך אפשר לדבר על חדשנות ישראלית בלי נגיעה של מזון וחקלאות: אנחנו נוהגים להתלוצץ על הפתיתים ועל הבמבה, אבל חדשנות ישראלית בתחום של הנדסת מזון, מהווה מנוע צמיחה מרשים במיוחד, שמושך אליו תשומת לב של חברות מזון ענקיות. אל המשלחת האווירית יצטרף גם ד"ר הווארד יאנה-שפירו, בכיר בתאגיד המזון האמריקני "מארס", ושותף באחד הפרויקטים המסקרנים של גוגל X, חטיבת החדשנות של ענקית הטכנולוגיה, לפיתוח תזונה עשירה יותר במדינות מתפתחות.

 

הוועידה תייצר הזדמנויות בשלושה תחומים מרכזיים: מזון וחקלאות, טכנולוגיות רפואיות ואבטחת מידע. המשלחת המכובדת העושה דרכה ארצה בימים אלה, היא עדות נוספת לתפישה של ישראל כמעצמת היי-טק ברחבי העולם, והיא צפויה להוות כר פורה לצמיחה של דיאלוג משותף, החלפת רעיונות ובניית שיתופי פעולה מסחריים וכלכליים בין החברות המובילות את הטכנולוגיה העולמית לבין סטארט-אפים וחברות ישראליות, הממוקדות בפתרון בעיות גלובליות ובעשייה משמעותית.

 

ועידת ראש הממשלה לחדשנות", ביוזמת משרד התרבות והספורט ובשיתוף מרכז פרס לשלום ולחדשנות, תתקיים בירושלים ובתל אביב ב 24-25 באוקטובר. הוועידה מושכת תשומת לב בינלאומית ומתקיימת כחלק משרשרת ארוכה של אירועי שיא במסגרת חגיגות שנת השבעים למדינת ישראל, לציון 70 שנות מורשת וחדשנות ישראלית. בוועידה יוצגו ההמצאות הטכנולוגיות פורצות הדרך שיצאו מישראל ותרומתה של החדשנות הישראלית להתמודדות עם אתגרי העתיד בתחום בריאות, מזון, חקלאות, סייבר וקיימות.

 

במסגרת הוועידה יושק "מרכז החדשנות של ישראל" במרכז פרס לשלום וחדשנות, המרכז יציג לראשונה, תחת קורת גג אחת, את סיפורה הבלתי יאמן של ישראל כאומת החדשנות ויחשוף בתצוגות מרהיבות את חוד החנית של הפיתוחים הטכנולוגים הישראלים ששינו את העולם.

 

בשיתוף משרד התרבות והספורט ומרכז פרס לשלום ולחדשנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים