שתף קטע נבחר
 

הכירו את הפרויקט שקולט ומיישב עולים חדשים

בכל שנה מגיעים לישראל מאות עולים חדשים מצפון אמריקה. מבחינתם, זהו מימוש חלום וההגשמה הכי מדויקת לציונות. בתוך שלל האתגרים והמשימות שעומדות בפניהם בתהליך העלייה, הרצון האמיתי שלהם הוא להיות - הדבר הכי מובן מאליו בשבילנו - ישראלים. הנחיתה המרגשת על הקרקע היא רק תחילתה של ידידות מופלאה ואהבת נפש למדינת ישראל, הבית שאליו נשואות תמיד עיניהם של יהודים מזה אלפי שנים

תהליך של מעבר לארץ אחרת הוא אף פעם לא פשוט, בין אם כלכלית, חברתית, אפילו מבחינת השפה המדוברת. משמח לגלות, שיש גורמים ידידותיים, ארגונים וגם אנשים, שהחליטו לעשות מעשה ולנסות להפוך את השינוי הזה להרבה יותר נעים. הכירו את אחד המיזמים הכי משמעותיים עליהם תשמעו בזמן הקרוב - "זינוק בעלייה".

 

ארגון "נפש בנפש" הוא ארגון ללא מטרת רווח, הפועל לצמצום המכשולים הכלכליים, המקצועיים, הלוגיסטיים והחברתיים שעמם מתמודדים העולים לישראל מארה''ב, קנדה ובריטניה. הארגון נוסד בשנת 2002 ופועל מאז בשיתוף פעולה מלא עם משרד העלייה והקליטה, קרן קימת לישראל, JNF-USA והסוכנות היהודית. מאז הקמתו, סייע הארגון למעל מ-57 אלף עולים.

 

  (צילום: קק
(צילום: קק"ל)

 

בשנת 2017 החליט דירקטוריון קק''ל להרחיב את שיתוף הפעולה עם "נפש בנפש" והתוצאה - השקת פרויקט חדש - "זינוק בעלייה". אין זה סוד שתנועת העולים החדשים ארצה היא עניין שבשגרה, אך בהיעדר ליווי או סיוע לעולים החדשים להתאקלם כאן במדינה החדשה, הם עלולים לחוות קשיים נפשיים, רגשיים, כלכליים ותעסוקתיים. עם זאת, ב״נפש בנפש״ מציינים בגאווה מוצדקת, כי מאז הוקם הארגון, בשל הליווי המוצלח והעזרה, אחוזי ההישארות בישראל עומדים על 90%.

 

אבל כדי לשפר ולהקל עוד על תהליך הקליטה, וכן בכדי לעודד את העולים לבחור באחד מיישובי הפריפריה כביתם החדש, קק''ל ו"נפש בנפש" החליטו לעשות מעשה שנועד כולו לסייע לעולים החדשים ולעודד התיישבות בנגב, בגליל ובירושלים. במסגרת ״זינוק בעלייה״ נחשפים העולים לתכנים כבר בארצות המוצא ועוברים פעילויות, שמטרתן להכיר את קק''ל והערכים אותם היא מובילה תוך עידוד ההתיישבות בפריפריה. העולים הבוחרים להתיישב באזורים הללו, זוכים לליווי מלא, החל מטקסי קבלה בעת הגעתם, פגישות ייעוץ והכוונה אישית ועד סדנאות מידע, סמינרים, אירועים חברתיים וטיולים ברחבי הארץ.

 

צוות המיזם מציע שירות ייעוץ בנוגע לקהילה, לתעסוקה ולנושאים נוספים, כך שתמיד יש כתובת ומישהו לדבר איתו. בנוסף, הפרויקט יצר רשת של "מתנדבים קהילתיים" בצפון ובדרום לשיפור ופיתוח ההכוונה הניתנת לעולים בקהילות בהן החליטו להשתקע. מאז שהתקבלה ההחלטה לעודד התיישבות בפריפריה, אלפי עולים התמקמו בצפון ובדרום הארץ, בעיקר משפחות צעירות המעוניינות לקנות בתים ולהישאר לטווח ארוך.

 

יש משהו בישראליות שלנו שתמיד בולט בעת צרה, וזו אולי הדוגמה הטובה ביותר, הרצון להעניק לעולים החדשים יחס, חום ואהבה, שיבהירו להם עד כמה הם רצויים כאן וכמה אנחנו, הישראלים הוותיקים, שאמנם אפשר להגיד עלינו לא מעט דברים - לפעמים גם שליליים, תמיד כאן אחד בשביל השני בעת צרה.

 

מדוע דווקא לדרום וצפון הארץ?

ובכן, צפון הארץ מהווה מיקום מקסים למי שמתלבט היכן להקים את ביתו. השקט, הנופים, איכות החיים, התרבות העשירה, הזדמנויות התעסוקה והקהילות החיוניות מהווים אטרקציה ומוקד משיכה של ממש. הצפון מאפשר להתמקם בעיר, בכפר, בעיירה או ביישוב לפי טעמו האישי של העולה, והודות לליווי אישי ומקצועי לכל עולה ומשפחתו, מתאפשרת לו נחיתה רכה וסיוע ביצירת תנאים מתאימים לשילוב תעסוקתי וחברתי.

 

גם הדרום הצליח למשוך אליו אלפי עולים חדשים. באר שבע, למשל, מושכת אליה מדי שנה כ25,000 סטודנטים, ועם פארק היי טק שאינו מפסיק לצמוח ולהתפתח, מדובר בהזדמנות עצומה לקלוט עולים מיומנים ובעלי מוטיבציה. כמו כן, ארגון "נפש בנפש" וקק"ל רואים חשיבות עליונה בנטילת חלק במימוש החזון הלאומי של באר שבע, כבירת הסייבר הישראלית , חזון המשתלב עם חזונה של קק"ל לקידום הפריפריה וצמצום פעריה בחברה הישראלית.

 

כאמור, בימים בהם החדשות רק מדגישות עד כמה מדינת ישראל יכולה להיות מפולגת ומשוסעת, כיף לחזור לשורשים ולהיזכר בעקרונות האמיתיים שמנחים כל אחד ואחת מאיתנו- עזרה אמיתית והושטת יד בכדי לסייע לעולים להפוך ״לישראלים אמיתיים״ ולהמשיך ליישב את המדינה הקטנה והנפלאה שלנו.

 

לפרטים נוספים ומידע על פרויקט "זינוק בעליה" >>>>>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קק"ל
ברוכים הבאים לישראל
צילום: קק"ל
מומלצים