שתף קטע נבחר
 

שאול מרידור: "המשק לא יוכל לשאת עוד על גבו הוצאות שאינן מגובות כלכלית"

ראש אגף התקציבים באוצר התייחס להבטחות הפוליטיקאים על רקע אפשרות להקדמת הבחירות. "מעטים שיודעים לחזות מהו המשבר הבא ולכן עלינו למצות את התקופות הטובות ולהתכונן לרעות", אמר. מרידור שלח גם איום מרומז על רקע ניסיונות הרשות השנייה למנוע את המיזוג שבוטל בין רשת לערוץ עשר

 

השר כחלון נואם בכנס אגף התקציבים, היום    (צילום: אלי מנדלבאום)

השר כחלון נואם בכנס אגף התקציבים, היום    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"התקופה הנוכחית בה אנו מדווחים על מערכת פוליטית הרוחשת שמועות ותוכניות לבחירות, על אף שלא הוכרזו רשמית, אינה פשוטה לאגף ומתאפיינת בכך שהשחקנים הפוליטיים מתארגנים לקראתן. כמו בכלכלה, גם פה, לציפיות יש השלכה ישירה על הפעולות. אלה הם זמנים, שבהם עבודתנו מאותגרת יותר, אך תפקיד האגף - השמירה על הכללים הפיסקליים, ועל הקופה - מקבל משנה תוקף. אגף התקציבים יידע להתמודד בתקופות אלה, ויוכל להן גם בעתיד", כך אמר היום (ב') הממונה על התקציבים, שאול מרידור, ביום עיון של אגף התקציבים.

 

כחלון: "אנחנו בתקופת סיכומים, הולכים לקראת בחירות"

הכניעה לדרישות השוטרים תעלה לכולנו בבריאות

 

הדברים נאמרו כשברקע מקדמים שר האוצר משה כחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו בימים אלו החלטה לתוספת של 7% לשכרם של השוטרים שתגרור קיצוץ של מעל מילארד שקל בשנה, כתוספת על היעדר ביטחון תעסוקתי לשוטרים, בניגוד לעמדות כלל הדרגים המקצועיים.

 

לדברי מרידור "לפני שבוע נפתח מושב החורף של הכנסת. מושב זה, ברמה הכלכלית, עלול להיות נקודת הפיתול. המשק, שנמצא בתקופה טובה מאוד כבר שנים, לא יוכל לשאת עוד על גבו הוצאות שאינן מגובות באחריות כלכלית. עלינו לעמוד על המשמר, וביחד עם משרדי הממשלה, אני משוכנע שנוכל לאתגר".

שאול מרידור ()
שאול מרידור

מרידור התייחס למציאות החדשה איתה מתמודד היום האוצר, בה אין יותר הכנסות "חד-פעמיות" כתוצאה מאקזיטים או מבצעים שעושה רשות המסים: "הבשורות הטובות - המשק הישראלי נמצא במצב טוב, אולי הטוב אי פעם - החוב נמוך מאי פעם, ונושק ל-60% - חלקכם בוודאי זוכר איך בתחילת שנות ה-2000 כשהייתי צעיר מאד באגף היינו ביחס חוב של כ-100% ושמו אותנו באותה השורה של ארגנטינה; אבטלה נמוכה מ-4% ושיעורי תעסוקה גבוהים; הצמיחה שלנו היא בקצב של 4.2% בחציון הראשון של השנה.

 

"והבשורות הרעות - כשהבשורות טובות, קל לכולם לאמץ קונספציה - המצב טוב וימשיך להיות טוב. למשל - הרבה אנשים מופתעים שאין הפתעות בהכנסות המדינה".

 

"אנחנו, הכלכלנים, בדרך כלל יודעים לנתח בצורה טובה מאוד משבר שקרה, את הסיבות שגרמו לו, את הדברים שאפשר וצריך היה לקדם ולמנוע על מנת שלא יתרחש, או כדי שנזקיו ימוזערו, ואפילו מה יש לעשות כדי למנוע את הישנותו. מעטים הכלכלנים שיודעים במדויק לחזות מהו המשבר הבא, ומתי יקרה. דבר אחד כולנו יודעים - הכלכלה יודעת עליות וירידות. אחד התפקידים המרכזיים של האגף במארג הממשלתי הישראלי, הוא למצות את התקופות הטובות ולהתכונן לרעות, וכשאלו מגיעות, לקצר אותן ולהמעיט מההשפעה הרעה שלהן על המשק".

 

מרידור התייחס במרומז לסכנה הנובעת מכך שפוליטיקאים רודפים אחרי כותרות במקום תיקון כשלים ואמר: "קצב השינוי של סדר היום הכלכלי גדל, אבל לא רק קצב הכותרות משתנה, והצורך לייצר עוד כותרת, נועזת יותר, גדולה יותר, מורכבת פחות, אלא גם המציאות משתנה - הכלכלה משנה את פניה כאן ובעולם, חברות ענק קמות, ותעשיות אחרות נעלמות, הנסיבות הפוליטיות הישראליות, הנסיבות העולמיות, השיקולים. וככלל, הבעיות שעל סדר היום מורכבות, רב ממדיות ודינמיות יותר מאי פעם".

 

מרידור התייחס לבעיות בשוק התקשורת ואיים במרומז על הניסיונות של הרשות השנייה למנוע את המיזוג שבוטל בין רשת לערוץ עשר: "ישנן גם פעמים בהן אנו (אגף תקציבים-ע"מ) עושים רפורמות, ולמשל מקימים רשויות שנועדו לוודא שהשוק יעבוד בצורה טובה.

 

"אם במקרה, רשויות אלה אינן עושות את עבודתן ומנסות, בין היתר, למנוע מהלכים חשובים למשק, תוך הכפשת גופים מקצועיים אחרים של הממשלה, לדוגמה בשוק הטלוויזיה, עלינו לשוב לנקודת המוצא, ולעשות את הנדרש על מנת שגופים אלה, או אחרים שיחליפו אותם, יראו שוב את טובת הכלל. המבנים שאנו בונים אינם המהות - הפיכת החיים במדינה לטובים יותר היא כן, ואנחנו נדע לעשות את התיקונים הנדרשים על מנת לוודא שכך יהיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות דוברות האוצר
שאול מרידור
באדיבות דוברות האוצר
מומלצים