כלי טיס תקף עמדת חמאס בדרום הרצועה
אחר הצהריים תקף כלי טיס של חיל האוויר עמדה שממנה הופרחו בלוני תבערה. אלוף פיקוד הדרום נפגש מוקדם יותר עם ראשי רשויות בעוטף עזה: "סיוע הומניטרי יסייע בהפחתת האלימות. לתושבי עזה יהיה מה להפסיד"
כלי טיס של צה"ל תקף אחר הצהריים (ד') עמדה של חמאס בדרום רצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר כי תקיפת העמדה בוצעה לאחר שזוהתה ממנה הפרחת בלוני תבערה לעבר שטח ישראל. שני פלסטינים חצו הערב את גבול הרצועה לשטח ישראל ושבו על עקבותיהם כעבור זמן קצר. בצה"ל סרקו את האזור ושללו חשש להסתננות.
עד אחר הצהריים פרצו שמונה שריפות בעוטף עזה בגלל בלוני תבערה. הבוקר חודשה אספקת הסולר לרצועת עזה, במימון קטארי.
אלוף פיקוד הדרום, הרצי הלוי, נפגש מוקדם יותר עם ראשי רשויות בעוטף עזה על רקע המתיחות באזור, ואמר להם כי "המדיניות שלנו היא לחזור לסטטוס קוו שהיה לפני 30 במרץ - שקט בגבול וללא עפיפונים ובלונים. אנחנו בהחלט מזהים ניסיון של חמאס לשמור על השקט. יש ירידה בעוצמת ההפגנות והפרחת הבלונים. סיוע הומניטרי יסייע בהפחתת האלימות. לתושבי עזה יהיה מה להפסיד".
אלוף הלוי השתתף גם בטקס חילופי מפקדים באוגדת עזה, ואמר: "אנו בתקופה מורכבת. יתרונותנו מול אויבנו ברורים. יש בעזה אויב מורתע שמחפש כל דרך מתחת לאדמה ומעליה להזיק לישראל. נדרשים אורך רוח ותחבולה. איננו רוצים לשמוע את חבל ארץ זה באדום ולראות אותו בשחור. כאן באוגדת עזה הטקטיקה היא הקובעת אך המבין את רזי האטסטרטגיה יוכל לקבוע את התוצאות בצורה המועילה ביותר"
מפקד אוגדת עזה היוצא, תא"ל יהודה פוקס, אמר בטקס החילופים: "שילמנו מחיר כבד עבור הביטחון. ברצועת עזה יש אויב שחופר באדמה ומקלל את האדמה שבה יכולים לפרוח פרדסים. הלחימה התת-קרקעית הייתה המשימה המאתגרת ביותר שנתקלתי בה בחיי. פרויקט המכשול נגד מנהרות ישנה בצורה מהותית את הביטחון לתושבי האזור". הוא הוסיף כי "חמאס קובע את רמת האלימות בגבול. רוב המשאבים שנכנסים לעזה הולכים לחפירת מנהרות ויצירת רקטות".
בתוך כך, שר הביטחון אביגדור ליברמן, שאמר שלשום כי ישראל מיצתה את האפשרויות מול חמאס וקרא "לקבל החלטות", אימץ אמש את המלצת גורמי הביטחון והחליט לחדש את אספקת הדלק במימון קטאר לרצועת עזה מהבוקר. לפני כעשרה ימים הורה ליברמן לעצור את הכנסת מכליות הדלק לרצועת עזה בעקבות ההתפרעויות על גדר הגבול.
עם זאת, לא היה שקט היום בעוטף עזה. נכון לשעה 15:15 נספרו שמונה שריפות בעוטף כתוצאה מטרור בלוני התבערה. צוותי כיבוי בסיוע אנשי קק"ל ורשות הטבע והגנים והרבש"צים המקומיים פעלו להשגת שליטה בעוטף.