שתף קטע נבחר

 

המדריך לבוחר: איך מצביעים, איפה ולמי יש חופש?

איפה מצביעים, מה צריך להביא לקלפי ובכמה פתקים משתמשים? וגם: מי זכאי לראשונה ליום שבתון ביום הבחירות? המדריך המלא לקראת הבחירות לרשויות המקומיות בשבוע הבא

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

ביום שלישי הקרוב יתקיימו הבחירות לרשויות המקומיות ומספר שיא של 6,653,808 איש יהיו זכאים להצביע ולהשפיע על האופן שבו הרשות שלהם תנוהל בחמש השנים הקרובות.

 

כל מה שצריך לדעת לקראת הבחירות המקומיות    (עריכה ואפטר: אסף אושי)

כל מה שצריך לדעת לקראת הבחירות המקומיות    (עריכה ואפטר: אסף אושי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לראשונה אוחדו הבחירות בערים ובמועצות המקומיות עם אלה של המועצות האזוריות כך שהן תתקיימנה ב-251 מתוך 257 הרשויות המקומיות בישראל. כיצד מצביעים? איך מתקיים הליך הבחירה? מתי יש סיבוב נוסף? ומי לא עובד ביום הבחירות? המדריך המלא לבחירות המוניציפאליות.

 

צהוב, לבן, כחול וירוק

בערים ובמועצות המקומיות הבחירה היא בשני פתקים – פתק צהוב לראש הרשות ופתק לבן למועצה. במועצות האזוריות הבחירה היא בשלושה פתקים – צהוב לראש הרשות, לבן לרשימה למועצה ופתק כחול עבור חברי הוועד המקומי. ברשויות שבהן יש רק מועמד אחד לראש הרשות, ניתן יהיה להצביע בפתק ירוק שמשמעותו היא הצבעה נגד המועמד היחיד.

אינפוגרפיקה על הרשויות המקומיות ()

אם אף אחד מהמועמדים לתפקיד ראש הרשות לא יעבור את רף 40% מקולות המצביעים יתקיים סיבוב שני לבחירה זו בלבד שבועיים אחר כך, ב-13 בנובמבר. הסיבוב השני מתנהל בין שני המועמדים שקיבלו את מספר הקולות הרב ביותר.

 

המצביעים והקלפי

כל מי שהיה רשום בפנקס הבוחרים 40 ימים לפני הבחירות כתושב אותה רשות מקומית ושביום הבחירות מלאו לו 17 שנים לפחות רשאי להצביע. הקלפיות ייפתחו להצבעה ביום הבחירות מ-7:00 בבוקר ועד ל-22:00 בלילה. ברשות שבה מניין הזכאים להצביע אינו עולה על 350 – הקלפי תיסגר ב-20:00 בערב.

 

משרד הפנים שלח הודעה לכל בוחר שבה רשומה הקלפי שסמוכה למקום מגוריו. ניתן לאתר את מקום הקלפי גם באמצעות אתר המידע של משרד הפנים, בטלפון 1-800-222-290, באמצעות שליחת מסרון למספר 050-8085500 או בשליחת פקס למספר 1-800-222-291. בכל פנייה יש לציין את מספר תעודת הזהות ותאריך הנפקתה.

מידע למצביעים מה צריך לדעת לפני הבחירות המקומיות ()

בקלפי יש להזדהות באמצעות אחד מהמסמכים הבאים: תעודת זהות, רישיון נהיגה, דרכון ישראלי או תעודת חוגר/קצין. עבור נכים ובעלי צרכים מיוחדים שאינם יכולים להצביע בקלפי הסמוכה למקום מגוריהם הותקנו "קלפיות נגישות מיוחדות", שמיקומן מפורסם באתר משרד הפנים.

 

חיילים בשירות סדיר, מילואים או קבע, שנמצאים בתפקיד ביום הבחירות רשאים להצביע בקלפיות המיוחדות לחיילים שממוקמות בבסיסי צה"ל. אם הם שוחררו מתפקדים ביום הבחירות – החיילים יצביעו במקום מגוריהם בקלפי האזרחית שאליה הם מיועדים.

חיילים מצביעים בשטח, ארכיון (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
חיילים מצביעים בשטח, ארכיון(צילום: דובר צה"ל)

אנשי משטרה או שב"ס רשאים להצביע בקלפיות המיוחדות לחיילים בבסיס שבו הם משרתים או בקלפי מיוחדת לחיילים שנמצאת בבסיס אחר, על פי הנחיית מפקדיהם. אם הם אינם מוצבים בתפקיד ביום הבחירות, יצביעו אנשי כוחות הביטחון בקלפי האזרחית אליה הם מיועדים. מבחירות אלה יוכלו להצביע גם אסירים.

 

היסטוריה בגולן ומועמדים יחידים

לראשונה יתקיימו בחירות בארבע הרשויות הדרוזיות ברמת הגולן – בוקעתא, מסעדה עין קנייא ומג'דל שמס. בשש רשויות לא יתקיימו בחירות – בערים טייבה ובאקה אל-גרביה ובמועצה המקומית ג'ת, מאחר שהן קיימו בחירות ב-2015. במועצה המקומית תל מונד לא תתקיימנה בחירות בשל כהונה של ועדה קרואה. בנוסף אין בחירות בשתי המועצות התעשייתיות נאות חובב ומגדל תפן, שבהן לא מתגוררים תושבים.

מגדלור עכו (צילום: מתי גולדברג)
עכו. מועמד יחיד לראשות העירייה(צילום: מתי גולדברג)

מועמד יחיד יתמודד לראשות 17 ערים ומועצות מקומיות: קריית ביאליק, עכו, מודיעין-מכבים-רעות, גבעתיים, רחובות, קריית אתא, אבן יהודה, מבשרת ציון, מעלה אדומים, נצרת עילית, מעלה אפרים, רכסים, עג'ר, קריית יערים, ראמה, כאוכב אבו אל היג'א וכסרא-סמיע.

 

גם ב-11 מועצות אזוריות מתמודד מועמד יחיד: ברנר, מנשה, שדות דן, שדות נגב, נחל שורק, חבל אילות, רמת נגב, מרחבים, יואב, מגילות ים המלח וחוף השרון.

 

אם ייספרו יותר קולות נגד המועמד היחיד מאשר בעדו, חברי המועצה הנבחרים יבחרו את ראש הרשות.

  

חופש ביום הבחירות? צחי שדה מסביר    (יותם קצור ואסף קוזין)

חופש ביום הבחירות? צחי שדה מסביר    (יותם קצור ואסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום שבתון

לראשונה מאז 1989 נקבע יום הבחירות לרשויות המקומיות והמועצות האזוריות כיום שבתון, שבו רוב העובדים במשק אינם מחויבים לעבוד, בתנאי שעבדו אצל אותו המעסיק לפחות 14 ימים רצופים לפני יום הבחירות. עם זאת, החוק קובע שבמקומות עבודה שמוכרים כ"שירותים ציבוריים" ניתן לחייב את העובדים להתייצב לעבודה. יום הבחירות בסיבוב השני אינו יום שבתון.

 

רשימת העובדים שלא יזכו ליום שבתון (ביום הבחירות ב-30 באוקטובר) כוללת את עובדי המפלגות, עובדי הסיעות בכנסת, עובדי הסיעות ברשויות המקומיות ועובדי רשימות המועמדים. כמו גם עובדי משרד הפנים והרשויות המקומיות שממלאים תפקיד ביום הבחירות בקשר לבחירות, ומי שמבצע בעבורם תפקיד או נותן להם שירות לצורכי יום הבחירות בלבד.

 

בנוסף הרשימה כוללת את שירותי התחבורה, חניונים ותחנות דלק, מסעדות בתי קפה וקיוסקים, בתי מלון ופנסיונים, מפעלי חרושת וחקלאות שתהליכי הייצוא מתנהלים ברציפות ושירותי תקשורת. כמו כן, היא כוללת מפעלי מים וחשמל, שירותי אספקת דלק והעברתו, תיאטראות בתי קולנוע ובתי שעשועים אחרים, תחנות רדיו וטלוויזיה.

אינפוגרפיקה על הרשויות המקומיות ()

כמו כן נכללים ברשימה: הובלת לחם, פירות, ירקות ותוצרת חלב ביום הבחירות עד לשעה 11:00, חנויות לממכר מזון בין השעות 6:00-12:00, אפיית לחם וייצור מוצרי חלב, כוחות הביטחון ושירותי ההצלה למיניהן וכן שירותי הקבורה.

 

שירותים הפועלים בימי שבת וחג במתכונת מיוחדת, כמו בתי חולים ושירותי בריאות אחרים, יפעלו במתכונת דומה ביום הבחירות.

 

מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן, אמר לקראת יום הבחירות: "בימים אלה משלים המשרד היערכות חסרת תקדים לבחירות חסרות תקדים. עובדי המשרד ויותר מ-20 אלף עובדים שגויסו למאמץ כבר מוכנים. ביום שלישי יעבור הכדור לידי הציבור הרחב, שנקרא למלא את זכותו וחובתו, ולבחור את הנהגת השלטון המקומי. יום בחירות מוצלח לתושבי ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
מצביעים בבחירות המקומיות
צילום: אבי רוקח
מומלצים