שתף קטע נבחר

נעילה אדומה בבורסה; מדד ת"א 35 איבד 1.3%

ת"א 125 נסוג ב-1.3%, מדד הבנקים רשם ירידה של 1.2%; מניית לאומי ריכזה את המחזור הגבוה בבורסה ואיבדה 1.3%, טבע איבדה 3.5%; ת"א 35 השלים 11 ימים של שינוי מגמה מדי יום

המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב נסגר הערב (ה') בירידות שערים, וזאת על רקע המגמה השלילית שהחלה אמש בבורסות המובילות בוול סטריט. ת"א 35 נחלש ב-1.5%, ת"א 125 נסוג ב-1.3%, מדד הבנקים רשם ירידה של 1.2%; מניית לאומי ריכזה את המחזור הגבוה בבורסה ואיבדה 1.3%, טבע איבדה 3.5% בתחתית ת"א 35.

 

נמשכת התנודתיות בבורסה - ת"א 35 השלים 11 ימים של שינוי מגמה מדי יום, מירידה לעלייה וחוזר חלילה.   

הבורסה בתל אביב (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
הבורסה בתל אביב(צילום: Gettyimages)
 

 

בסיכום שבועי - מדד ת"א 35 נחלש ב-3.2%, מדד ת"א 125 נסוג ב-3.1%. סודהסטרים הובילה את ת"א 35 ועלתה ב-1.3%, אופקו רשמה את הירידה החדה ביותר במדד ונפלה ב-12.4%.

 

יציגים: הדולר עלה היום ב-0.4% בשוק המט"ח המקומי ושערו היציג נקבע על 3.693 שקלים, האירו התחזק ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.213 שקלים.

  

ברקע המסחר

ברקע לירידות השערים: ההסלמה במלחמת הסחר הגלובלית והעלייה במתיחות בין איטליה לבין האיחוד האירופי בעקבות הרצון של הראשונה להגדיל את הגירעון התקציבי שלה.

 

בבית ההשקעות פסגות טוענים: "אנו עדים בימים אלה לתיקון בריא בשוקי המניות. להערכתנו, לא מדובר בתחילתו של שוק 'דובי', לפחות לא בשווקים המפותחים. נזכיר כי המתעוררים כבר בשוק 'דובי' ואנו לא מצפים שהם יצאו ממנו בזמן הקרוב. למרות החולשה לה אנו עדים בשוק הנדל"ן האמריקאי, אין אנו עדים לנתונים שמעידים על מיתון שממתין מעבר לפינה, במיוחד לא כאשר שאר הנתונים בארה"ב ממשיכים להיות חזקים היסטורית".

 

את הירידות אמש בוול סטריט הוביל מדד נאסד"ק שצלל ב-4.4% ונכנס למה שמוגדר כ"טריטוריה של תיקון" - ירידה של יותר מ- 10% (של 12.6%) מאז השיא שהושג ב-29 באוגוסט.

 

מדד S&P 500 איבד 3.1% ומדד דאו ג'ונס נחלש ב-2.4% - שני המדדים מחקו את כל העליות שרשמו מאז תחילת השנה (S&P 500 איבד 0.7% מתחילת השנה ודאו ג'ונס איבד 0.6%). גם מדד ה-VIX ("מדד הפחד") הגיב להתפתחויות, ועלה ב-18%.

 

הנשיא טראמפ שוב תקף את הבנק הפדרלי המרכזי, הפדרל ריזרב, וציין שהוא לא בטוח שלא טעה במינויו של היו"ר הנוכחי ג'רום פאוול, המועמד אותו בחר ודחף לתפקיד. בשיחה עם הוול סטריט ג'ורנל אמר הנשיא טראמפ שהעלאות הריבית שמוביל הפד תחת פאוול מסכנות את הכלכלה האמריקאית. "אני מאד לא מרוצה מהפד, בגלל שלאובמה היתה ריבית אפסית. כל פעם שאנחנו עושים משהו נהדר הוא מעלה את הריבית". על פאוול אמר הנשיא: "זה כמעט נראה שהוא שמח להעלות את הריבית".

 

למרות המגמה השלילית בשווקים, הפדרל ריזרב לא רואה סיכוי גבוה למיתון ב-2019. לפי מודל הסבירות למיתון שמפעיל הפד של ניו-יורק, ההסתברות למיתון בשנה הקרובה (2019) עומד על 14.5% בלבד. מדובר בהסתברות נמוכה מזאת שמציעים מודלים של בנקים להשקעות בעולם.

 

לפי בלומברג, מודל דומה של בנק ההשקעות JP-Morgan מציע סבירות של 28% למיתון במהלך השנה הקרובה, אך זאת קופצת למעל 60% בטווח של שנתיים. "כדאי לזכור שהירידות האחרונות בשוק ההון לא רק מאותתות על חולשה כלכלית עתידית אלא גם יכולות לגרום לכזאת בעצמן", אמר אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס. הירידות לדבריו עלולות להשפיע שלילית על "אפקט העושר" (צריכה), ירידה בהשקעות והידוק התנאים הפיננסים של החברות.

 

אתמול, הבורסה באחוזת בית חתמה את יום המסחר בירוק בהובלת מדד ת"א 35 שעלה ב-0.5%. מדובר ביום מסחר עשירי ברציפות שבו מתחלפת המגמה במדד המניות הבכיר. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 25/10/2018 07:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים