שתף קטע נבחר
 

בכירי הטכנולוגיה העולמית מצדיעים לחדשנות ישראלית

ועידת ראש הממשלה לחדשנות משכה אליה מאות יזמים ובכירים מענקיות הטכנולוגיה המובילות בעולם, ועסקה בהרחבה בתרומה הישראלית לאתגרים גלובליים. "ישראל המודרנית נוצרה בדור אחד, וכשאתה רואה שזה אפשרי - איך לא תרצה להיות יזם?"

בשיתוף משרד התרבות והספורט ומרכז פרס לשלום ולחדשנות

 

מפגן כוח אמיתי של "אומת הסטארט-אפ": ועידת ראש הממשלה לחדשנות, שנערכה בשבוע שעבר (יום ה') במסגרת חגיגות 70 שנה למדינת ישראל, משכה תשומת לב עולמית מבכירי ענקיות הטכנולוגיה, יזמים ומשקיעים, שהגיעו כדי לשמוע, להשמיע וגם להצדיע לתרומתה של חדשנות ישראלית בהתמודדות עם אתגרים גלובליים. הוועידה עסקה בהרחבה בדרכים שבהן טכנולוגיה וחדשנות מסייעות לפתרון בעיות בקנה מידה עולמי.


המשקיע יורי מילנר (צילום: דניאל בר-און)
המשקיע יורי מילנר(צילום: דניאל בר-און)

"במשך 70 שנה ישראל הפכה ממדינת הגירה עם יסודות חלשים, לאחת המדינות החזקות ביותר במזרח התיכון, בשל החדשנות", אמר סגן נשיא סין, וואנג צ'י-שאן, שהגיע לוועידה בראש משלחת של 200 יזמים, ובראשם ג'ק מא, מייסד ענקית הסחר האלקטרוני - עליבאבא.

 

ג'ק מא, יו
ג'ק מא, יו"ר עליבאבא(צילום: דניאל בר-און)

 

"גם סין במשך 40 השנה האחרונות הפכה להיות אחת הכלכלות המובילות בעולם, מתוך מדינה נחשלת שהייתה בעבר. ישראל כיום היא מדינה ידועה בעולם כולו בשל החדשנות שלה וסין הופכת את כלכלתה ממהירות רבה לאיכות גדולה והופכת למדינה חדשנית. בין שתי המדינות יש הרבה מהמשותף והרבה שניתן להשיג באמצעות שיתוף פעולה".

 

סגן נשיא סין, וואנג צ'י-שאן (צילום: דניאל בר-און)
סגן נשיא סין, וואנג צ'י-שאן(צילום: דניאל בר-און)

 

דייוויד מרכוס, סגן מנהל בכיר בפייסבוק, סיפר על חדשנות ישראלית כמקור השראה: "ישראל המודרנית נוצרה בדור אחד, וכשאתה רואה שזה אפשרי - איך לא תרצה להיות יזם? זה היה מקור השראה עבורי והייתה לי ההזדמנות גם לבקר פה כנער ולראות את הפיתוחים הטכנולוגיים".

 

דיויד מרכוס, סגן נשיא פייסבוק (צילום: דניאל בר-און)
דיויד מרכוס, סגן נשיא פייסבוק(צילום: דניאל בר-און)

 

במהלך הוועידה נערכו דיונים הנוגעים לפתרונות קיימים ולפוטנציאל של טכנולוגיה בעתיד הלא רחוק. בין היתר, עסקו מומחים לבינה מלאכותית באפשרויות המגוונות של הטכנולוגיה לסייע ליצירת מערכת בריאות מתקדמת, תרופות חכמות ובסופו של דבר - עולם ללא מחלות.

 

"היתרונות של בינה מלאכותית גדולים בהרבה מהסכנות", אמרה ד"ר איה סופר, המנהלת את מערך הבינה המלאכותית ב-IBM העולמית. "כשמסתכלים על ההיסטוריה, כל טכנולוגיה חדשה מתקבלת בחשדנות. עם זאת, יש משהו שונה הפעם, כי אנחנו מכנים את זה 'אינטליגנציה מלאכותית', בגלל שזה כאילו אינטליגנטי. אנחנו מצפים מהטכנולוגיה לקבל החלטות עבורנו".

 

"בעוד כעשור ההשפעה של הבינה המלאכותית תתבטא בכך שהמחשב יוכל לתת פתרונות מושכלים ולייעץ לנו", הוסיף פרופסור אמנון שעשוע, מייסד מובילאיי. "כמובן שישנם צדדים אפלים כשמדובר בטכנולוגיה ואנשים עשויים לעשות בה שימוש לרעה, ולכן אנחנו צריכים לפתח אותה באחריות ובזהירות, ולשקול את צעדינו, כך שלא יתאפשר שימוש בצד האפל שלה".

 

פרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי מובילאיי ואורקם (צילום: דניאל בר-און)
פרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי מובילאיי ואורקם(צילום: דניאל בר-און)

  

בשיתוף משרד התרבות והספורט ומרכז פרס לשלום ולחדשנות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים