שתף קטע נבחר
 

מאיטליה באהבה: פרסים לצלמי טבע מישראל

הצלחה לצלמים מישראל בתחרות הצילום הבינלאומית באיטליה. עמוס נחום זכה במקום הראשון בקטגוריית בע"ח בסביבתם הטבעית עם צילום של כלב ים נמרי צד פינגווין באנטרקטיקה. ציונים לשבח הוענקו לצלם רועי גליץ שתיעד דוב צד דגי סלמון במזרח רוסיה ונבתנים בשפיצברגן. הצלם דניאל דנילוב זכה בציון לשבח עם צילום של זיקית צדה שפרירית בישראל

48 אלף צילומים נשלחו השנה מ-156 מדינות ברחבי העולם אל תחרות הצילום הבינלאומית "2018 Siena International Photo Awards" שהגיעה לסיומה בסוף השבוע בעיר סיינה באיטליה. הצלמים התחרו בקטגוריות שונות, ביניהן: צילום טבע ובעלי חיים, ספורט, ארכיטקטורה, אנשים ומסעות בעולם.

 

השנה מספר צלמים מישראל זכו בפרסים ובציונים לשבח. צלם הטבע עמוס נחום זכה במקום הראשון בקטגוריית בעלי חיים בסביבתם הטבעית בזכות צילום של כלב ים נמרי (הידרורגה נמרית) באנטארקטיקה הפוער לסת עצומה ומתקרב אל פינגווין אותו צד לפני מספר שניות.

 

כלב ים נמרי צד פינגווין (צילום: Amos Nachoum / Siena International Photo Awards 2018)
(צילום: Amos Nachoum / Siena International Photo Awards 2018)

 

כלב ים נמרי, הנחשב לאחד הטורפים הגדולים והזריזים בים, ניזון בעיקר מפינגווינים ומגיע לאורך של כארבעה מטר, הוא מצוייד בשיניים חדות שמסייעות לו לבתר את הפינגווינים בקלות, למרות אורכו ומשקלו הרב, במים הוא נחשב לשחיין גמיש ומסוכן.   נחום שצילם את הציד ב-2011 זכה מאז בפרסים רבים בתחרויות צילום בזכות הצילום המרהיב.

 

"צריך לצפות את התנהגות החיה"

בטקס הענקת הפרסים, החמיא נחום לכל צלמי הטבע בתחרות ושיבח אותם על הישגיהם בתחום. עוד הוסיף ואמר כי "העבודה של צילום טבע מתחת למים מצריכה ממני ומכל הצלמים 120 אחוז של התמקדות ברגע. לשים הכל הרחק ממך, לא לחשוב על המצלמה, לא על התמונה, אלא רק על מה אתה רואה מולך. אתה צריך לשחק ולצפות את ההתנהגות של החיה, אם תגיב, זה יהיה מאוחר מדי".

 

עמוס נחום בטקס באיטליה (צילום: באדיבות עמוס נחום)
(צילום: באדיבות עמוס נחום)

הוא סיפר בראיונות קודמים ל-ynet על כלב הים הנמרי אליו הגיע ממרחק נגיעה. "מבחינתי, הוא אחד מהטורפים הגדולים והמדהימים שיצא לי לפגוש. ברגע שהוא מתמקד באחד מהם, הפינגווין יכול לספור את הרגעים האחרונים שלו על פני האדמה. שיטת הציד של כלב הים הנמרי היא מתוחכמת ויעילה. לאחר שהצליח לתפוס את אחד הפיגנווינים, הוא יטביע אותו שוב ושוב במים עד שהלה ינפח את נשמתו". 

 

בנוסף זכה נחום בציון לשבח בזכות צילום של שני נמרי שלג בהרים המושלגים בהודו. אם וגור צעיר, אותם תיעד לאחר מסע בהרי הודו המושלגים לפני מספר שנים.

 

נמרי שלג בהודו (צילום: Amos Nachoum / Siena International Photo Awards 2018)
(צילום: Amos Nachoum / Siena International Photo Awards 2018)

 

נחום (67), מתגורר בעשורים האחרונים בארה"ב ומגיע מדי שנה לביקורים ממושכים בישראל. בתחרות באיטליה הוא אף נרשם כצלם מישראל. הוא מצלם מזה עשרות שנים חיות בר גדולות מסביב לעולם. זכה בתחרויות צילום רבות ויוקרתיות, מוביל משלחות צילום ומחקר רבות לקצוות התבל, נחשב למרצה מבוקש בכל הנוגע לתחום צילום של חיות בר ופירסם מאות כתבות טבע בעיתונים ומגזינים ברחבי העולם במטרה להגביר את המודעות לסכנות שמציב האדם בפני המשך הישרדותם של בעלי החיים בטבע.

 

עוד תמונות באתר של עמוס נחום

 

שלישיית הצלמים מישראל: רועי גליץ (ימין), עמוס נחום (מרכז) ואביר סולטן (שמאל) (צילום: רועי גליץ)
שלישיית הצלמים מישראל: רועי גליץ (ימין), עמוס נחום (מרכז) ואביר סולטן (שמאל)(צילום: רועי גליץ)

 

דובים במרדף אחרי דגים ונבתנים סקרנים

הצלם רועי גליץ מישראל זכה בשלושה ציונים לשבח בתחרות באיטליה. שני ציונים לשבח בקטגוריה של צילום אווירי ובעלי חיים בסביבתם הטבעית בזכות צילומי דוב חום במזרח רוסיה וציון לשבח בזכות צילום אווירי של נבתנים באזור שפיצברגן.

 

גליץ צילם את הדוב החום המוקף בדגי סלמון באגם קוריל בקמצ׳טקה במזרח רוסיה. לדבריו, בצילום של חיות בר באמצעות רחפן הוא מקפיד לוודא כי הוא לא מפריע לבעל החיים המצולם בעת פעילות של ציד או מנוחה.


נבתנים בים בשפיצברגן  (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

 

"הדוב ישב לו במים ולא היה אכפת לו מהרחפן, ווידאתי זאת לפני שהטסתי אותו מעליו. הוא ישב במים והמתין לדגים שיתקרבו אליו, אך הם כמובן העדיפו לשמור מרחק. הדובים בתקופה של יולי עד ספטמבר בתקופה של היפרפגיה, הם כל הזמן רעבים וכל הזמן אוכלים סלמון וצריכים להעלות במשקל כמה שיותר לקראת החורף שמתקרב ושנת החורף שמגיעה איתו", מפרט גליץ.

 

לדבריו, דגי הסלמון מגיעים ממים מלוחים, מהים הפתוח ושוחים במעלה הזרם כדי להגיע אל אזורי ההשרצה בנהרות. "אלו אותם נהרות בהם הם בקעו מהביצים לפני מספר שנים. במהלך הדרך הדגים משנים צבע, העור שלהם נהיה שקוף יותר, כי הם לא יכולים לעכל מזון במהלך המסע חזרה, מאחר ומערכת העיכול שלהם לא מתאימה למזון של מים מתוקים. למעשה, הם בסוף מחזור החיים ולקראת התמותה. מייד לאחר ההשרצה הם מתים". 

 

צילום דובים במזרח רוסיה    (צילום: רועי גליץ)

צילום דובים במזרח רוסיה    (צילום: רועי גליץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גליץ מוסיף כי "האגם הוא אתר השרצת הסלמון הגדול ביותר באירואסיה, השני בגודלו בעולם, אחרי אלסקה. הדובים החומים מגיעים במאות לאיזור האגם כדי לאכול כמה שיותר דגי סלמון. הדגים מנסים להימנע מהדוב כמו שרואים בצילום, מקיפים את הדוב תוך שמירת רדיוס של מרחק ההסתערות של הדוב. הדוב חיכה בסבלנות שדג אחד יתקרב אליו, קופץ, מסתער ותופס אותו".

 

 (צילום: אביר סולטן)
(צילום: אביר סולטן)

 

צילום נוסף שזכה לשבחים בתחרות הוא תיעוד של נבתנים באחד האיים מזרחית לשפיצברגן במהלך הפלגת לצילום בעלי חיים עם צלמים. "הם מהיצורים הגדולים ביותר בעולם, כשהזכרים מגיעים גם לגדלים של 1.5 טון ולפעמים אפילו יותר. אחד הדברים שהכי הפתיעו אותי בהם, הוא שהניבתנים מאוד הסתקרנו מהרחפן והתקרבו אליו מיוזמתם".

 

הוא מציין כשניסה להתרחק מהם עם הרחפן כדי לצלם אותם ואת הסביבה בצילום רחב, הם הפתיעו אותו. "הם מיד הדביקו את הפער". גליץ מדגיש כי הוא הקפיד לא להטיס את הרחפנים מעל הניבתנים בזמן ששהו על היבשה. "זה עלול להפחיד אותם במקרה הזה בו הם חשופים".

 

דוב חום צד דגי סלמון (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

 

בשבוע שעבר זכה גליץ במדליית זהב בתחרות של הפדרציה הבינלאומית לאמנות הצילום (FIAP) בזכות צילום של דוב קוטב מנמנם בשלג. גליץ, (37), תושב גבעתיים, בעל חברת טיולי צילום ובית ספר "גליץ" לצילום, מצלם בעלי חיים רבים בעולם מזה כ-15 שנה וזכה באינספור תחרויות צילום בעולם בשנים האחרונות. הוא משמש גם כשגריר גרינפיס העולמית וצילומיו מככבים בקמפיין להעלאת המודעות להתחממות הקוטב.

 

לאינסטגרם של רועי גליץ

 

הלשון הארוכה של הזיקית מעמק חפר

הצלחה נוספת גם לצלם דניאל דנילוב שזכה בציון לשבח זו הפעם השלישית השנה בזכות צילום זיקית בעמק חפר הצדה שפרירית.

 

זיקית צדה שפרירית (צילום: דניאל דנילוב)
(צילום: דניאל דנילוב)

 

"בין חדרה לעמק חפר ישנה שלולית חורף גדולה. אני עוקב אחרי זיקיות באזור במשך ארבעה חודשים. במהלך אוגוסט עד נובמבר, התקופה בה הזיקיות מצויות הרבה בחוץ, עקבתי אחרי זיקית שזיהתה יחסית ממרחק את הטרף", הוא סיפר בשבוע שעבר ל-ynet, לאחר שזכה בתחילת החודש בתחרות הצילום היוקרתית "The International Photography Awards" שהתקיימה בארצות הברית.

 

הצילום של הזיקית זכה בציון לשבח אתמול בתחרות באיטליה בקטגוריית "יופיו של הטבע". לדבריו, הזיקית שלפה לשון ארוכה כדי לצוד את השפרירית ודנילוב מציין כי הזיקית הצליחה בניסיון וצדה את השפרירית. דנילוב, עובד סוציאלי קליני ועובד בכפר נוער, מתגורר בחדרה ומצלם טבע מזה כעשור. הצילום של דנילוב זכה בתחילת השנה במקום השני בקטגוריית זוחלים ודו חיים בתערוכת הצילומים "תמונת טבע 4" במוזיאון ארץ-ישראל בת"א.

 

לעמוד הפייסבוק של דניאל דנילוב

 

בנוסף, זכו בתחרות באיטליה הצלמים ארז מרום בזכות צילום של הר געש מתפרץ על רקע שקיעה והצלם אביר סולטן עם צילום של ילד במהלך טקס הטבלה בנהר הירדן.

 


פורסם לראשונה 28/10/2018 12:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Amos Nachoum / Siena International Photo Awards 2018
עמוס נחום פרס בתחרות צילום באיטליה
צילום: Amos Nachoum / Siena International Photo Awards 2018
מומלצים