שתף קטע נבחר

 

אחרי נתניהו: גם השר ישראל כץ הוזמן לעומאן

ראש הממשלה התייחס היום לביקורו החשאי בעומאן ואמר כי הוא יבקר במדינות ערביות נוספות שאין להן קשרים עם ישראל. השר ישראל כץ ישתתף בשבוע הבא בכנס תחבורה בינלאומי שיתקיים בסולטנות

 

 

הדיווח בעומאן על הביקור של נתניהו    (צילום: מתוך טוויטר)

הדיווח בעומאן על הביקור של נתניהו    (צילום: מתוך טוויטר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (א') כי יהיו עוד ביקורים שלו במדינות ערביות שאינן מקיימות קשרים עם ישראל, לאחר שביום שישי האחרון שב מביקור חשאי בנסיכות עומאן.

 

בפתח ישיבת הממשלה אמר נתניהו: "ביום שישי חזרנו רעייתי ואני מביקור מדיני היסטורי בעומאן. נפגשתי שם עם מנהיג עומאן, הסולטן קאבוס בן סעיד, אדם מאוד מנוסה ומאוד מרשים. זהו ביקור ראשון רשמי של ישראל בעומאן מזה 22 שנים. הביקור הזה מגיע על רקע מאמצים מדיניים שאני מקדם בשנים האחרונות מול מדינות ערב. בפגישה הארוכה שלנו דנו בהרחבה באתגרים העומדים בפני המזרח התיכון. אלו היו שיחות חשובות גם למדינת ישראל, ושיחות חשובות מאוד לביטחון ישראל. יהיו עוד".

בנימין נתניהו ביקור עומאן  (צילום: AP)
נתניהו עם סולטן עומאן, קאבוס בן סעיד (צילום: AP)

נאום בנימין נתניהו על אולטימאטום חמאס בישיבת הממשלה (צילום: אוהד צויגנברג)
נתניהו והשר כץ בישיבת הממשלה שנערכה היום(צילום: אוהד צויגנברג)
נתניהו חשף בישיבת הממשלה כי שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ ייסע בשבוע הבא לביקור מדיני בעומאן, במהלכו יתארח בכנס תחבורה בינלאומי. השר כץ הוזמן באופן אישי על ידי מקבילו העומאני ומארגני הכנס, וזו הפעם הראשונה ששר ישראלי מוזמן להשתתף בוועידה בינלאומית המתקיימת בעומאן, דבר המעיד על הידוק הקשר.

 

במרכז הביקור יציג השר כץ בפני המארחים את יוזמתו המשותפת עם ראש הממשלה, "מסילות לשלום", לחיבור רכבתי של הים התיכון והמפרץ הערבי (המפרץ הפרסי) דרך ישראל כגשר יבשתי וירדן כמרכז תחבורתי אזורי.

בנימין נתניהו ביקור עומאן  ()

כץ הוא לא השר היחיד שייצא למפרץ הפרסי. שר התקשורת איוב קרא יצא מחר לדובאי כדי להשתתף בכנס תקשורת בינלאומי. שרת התרבות והספורט מירי רגב נמצאת באבו דאבי לרגל השתתפותה של נבחרת ישראל בג'ודו בגראנד סלאם השנתי בג'ודו.

 

הביקור הראשון בעומאן מאז 1996

הביקור של ראש הממשלה נתניהו בעומאן היה  המפגש הרשמי הראשון בדרג זה, מאז שנת 1996. ארבע שנים לאחר מכן, עם פרוץ האינתיפאדה השנייה, ניתקה עומאן את היחסים עם ישראל. נתניהו ורעייתו הוזמנו לסולטנות שבמפרץ הפרסי על ידי שליט עומאן, לאחר מגעים ממושכים שהתנהלו בין המדינות.

 

יחד עם נתניהו השתתפו בביקור ראש המוסד יוסי כהן, היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל מאיר בן-שבת, מנכ"ל משרד החוץ יובל רותם, ראש הסגל יואב הורוביץ והמזכיר הצבאי לראש הממשלה תא"ל אבי בלוט. אנשי המשלחת קיימו שיחות חמות עם הסולטן בן סעיד, ששוחח עם נתניהו גם בארבע עיניים. המשלחת זכתה גם לקונצרט שנערך במיוחד לבקשתו של הסולטן.

 

בהודעה המשותפת לסיכום המפגש נמסר כי נדונו בו הדרכים לקידום תהליך השלום במזרח התיכון וכן כמה נושאים בעלי עניין משותף למען השגת שלום ויציבות במזרח התיכון. בהודעה מטעם ראש הממשלה נאמר גם כי "ביקורו של נתניהו הוא צעד משמעותי ביישום המדיניות שהתווה נתניהו להידוק הקשרים עם מדינות האזור, תוך מינוף יתרונותיה של ישראל בביטחון, בטכנולוגיה ובכלכלה".

 

בשנים האחרונות התפרסמו דיווחים על מגעים חשאיים בין ישראל לעומאן ואפילו על כך שעומאן אפשרה לישראל לפתוח נציגות חשאית במסקט. במסגרת מאמצי הממשל האמריקני להתניע את התהליך המדיני פעלו האמריקנים לשכנע את עומאן לבצע מחוות נורמליזציה כלפי ישראל. בעבר הודיעו העומאנים שיסכימו לחידוש היחסים אם ישראל תסכים להקפיא את הבנייה בהתנחלויות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נתניהו ושליט עומאן
צילום: AP
מומלצים