בעקבות הטבח בפיטסבורג: הרשת החברתית Gab הורדה מהאוויר
בזו אחר זו חסמו שירותי רשת, אחסון, ענן ותשלומים באינטרנט את החשבון של Gab, הרשת החברתית שבה פרסם הרוצח מפיטסבורג: "אני לא יכול לשבת מנגד בזמן שטובחים בבני עמי. לעזאזל, אני נכנס", רגע לפני הטבח. נכון לרגע זה, הרשת החברתית שהוקמה כאלטרנטיבה ימנית לטוויטר, לא זמינה למשתמשים
הרשת החברתית Gab, שנמצאת במוקד פרשת הטבח בפיטסבורג, אירוע הירי הקשה ביותר כלפי יהודים בהיסטוריה האמריקנית, כבר לא זמינה למשתמשים: מאז נודע כי רוברט באוורס, שרצח 11 בני אדם במהלך מסע הרג בבית הכנסת של קהילת "עץ חיים", נהג לפרסם פוסטים אנטישמיים ברשת החברתית "גאב" - חברות טכנולוגיה שונות החלו להתנער ממנה באופן פומבי, ואף לחסום אותה מקבלת שירות.
פחות מיממה אחרי אירוע הירי, הודיעה חברת התשלומים פייפאל כי היא חוסמת את החשבון של גאב, שמסייעת להפצה של הסתה וגזענות. אחריה הודיעו גם הפלטפורמות Stripe לעיבוד תשלומים ברשת, ו-Joyent העוסקת בשירותי אירוח על גבי ענן, כי לא יאפשרו לרשת החברתית השנויה במחלוקת להשתמש בשירותיהן, מכיוון שגאב מפרה את תנאי השימוש של הפלטפורמות. ההודעה האחרונה בשרשרת הגיעה אתמול (א') בלילה, כאשר ספקית הדומיינים GoDaddy הודיעה לגאב שעליהם למצוא ספקית חלופית בתוך 24 שעות. ההכרזה הזו הובילה לכך שגאב הורדה מהאוויר נכון לרגעים אלה.
The internet is not reality.
— Gab.com (@getongab) October 29, 2018
Mainstream media is not reality.
Netflix is not reality.
Hollywood is not reality.
80% of normal people agree with Gab and support freedom.
The People will win.
כשמנסים להיכנס לרשת החברתית מתקבלת הודעה: "גאב.קום נמצאת תחת מתקפה. אנחנו מוחרמים באופן שיטתי מחנויות האפליקציות, ספקיות אירוח ושירותי תשלום ברשת. אנחנו מוכפשים באמצעי התקשורת על כך שאנו מתעקשים להגן על חופש הביטוי, על חירות לכל אדם ועל כך שאנו משתפים פעולה עם רשויות החוק כדי לוודא שהצדק ייעשה בעניין הפשע הזוועתי שאירע בפיטסבורג. גאב תמשיך להיאבק עבור הזכות האנושית הבסיסית לדבר בצורה חופשית". בהמשך, ההודעה מבהירה כי גאב הורדה מהאוויר מפני שהאתר נאלץ להחליף ספקית אירוח, וכי הצוות עובד מסביב לשעון כדי להחזיר את הרשת החברתית לשימוש במהרה.
אלה כמובן לא החברות הראשונות להחרים את גאב. בעבר, מיקרוסופט איימה להסיר את גאב משירותי האירוח שלה. חברת אפל סרבה להציג את אפליקציית גאב באפסטור, ובשנה שעברה היא הוסרה גם מחנות האפליקציות של גוגל. זאת בעקבות תפוצה של פוסטים גזענים ואנטישמיים ברשת החברתית, המפרים את תנאי השימוש של הפלטפורמות.
גאב הוקמה בשנת 2016 כאלטרנטיבה אמריקנית לטוויטר, שסופגת ביקורת מצידה הימני של המפה הפוליטית על כך שהיא עוסקת בצנזורה והשתקה. הרשת החברתית מצהירה כי היא דוגלת בחופש ביטוי קיצוני, ומאפשרת לחבריה להתבטא בצורה פוגענית כלפי כלל האוכלוסיות, הגזעים והדתות. הלכה למעשה, גאב נחשבת לרשת חברתית שמושכת אליה בעיקר אנשי אלט-רייט.