ניצלה ממוות: אסיה ביבי זוכתה מהעלבת האיסלאם
זיכוי במשפט שעורר סערה בינלאומית: בית המשפט העליון בפקיסטן שחרר את האישה הנוצרית שהואשמה על ידי פועלות בחילול הקודש, ונידונה למוות בתלייה. "הם באמת ייתנו לי ללכת?", אמרה ביבי הנרגשת. מפגינים זועמים יצאו לרחובות, המפלגה האיסלאמיסטית קראה למותם של השופטים
בית המשפט העליון בפקיסטן ביטל את הרשעתה של אסיה ביבי, אישה נוצרית שנידונה לעונש מוות על העלבת האיסלאם, והורה לשחרר אותה. ארגוני זכויות אדם בירכו על ההחלטה, ושמרנים איסלאמיסטים מחו נגדה ויצאו להפגין ברחובות.
שופט בית המשפט העליון סאקיב ניסאר ציטט את הקוראן בהחלטתו לקבל את ערעורה של ביבי ולזכות אותה. הוא אמר ש"העיקרון הבסיסי של האיסלאם הוא הסובלנות", ושהדת מתנגדת לחוסר צדק ולדיכוי. "הערעור התקבל. היא זוכתה", הודיע ניסאר.
לאחר ההחלטה חסמו מפגינים כבישים בקראצ'י, העיר הגדולה בפקיסטן, ובעיר לאהור. המפלגה האיסלאמיסטית, תחריק א-לייבק, קראה למותם של נשיא בית המשפט העליון ושני השופטים ששחררו את ביבי. "למי ששחרר אותה מגיע למות", אמרה המפלגה, שגם קראה להדחת ראש הממשלה אימראן חאן.
ביבי הנרגשת התקשתה להאמין כשעורך דינה סיפר לה על ההחלטה. "אני לא מאמינה למה שאני שומעת. אני אשתחרר עכשיו? הם באמת ייתנו לי ללכת?", אמרה ביבי בשיחת טלפון עם כתב סוכנות הידיעות AFP. "אני לא יודעת מה לומר. אני שמחה מאוד, אני לא מאמינה". מטעמי בטיחות לא ידוע איפה כלואה ביבי. היא צפויה לעזוב את פקיסטן אחרי השחרור.
על ביבי, אם לחמישה, נגזר עונש מוות ב-2010. היא הייתה האישה הראשונה שנידונה למוות בתלייה במסגרת החוקים האכזריים של חילול הקודש בפקיסטן. הטענה נגדה הייתה שב-2009 היא השמיעה הערות פוגעניות נגד האיסלאם אחרי שפועלות שעבדו איתה בשדה התנגדו שהיא תשתה מים מהכוס שלהן, מכיוון שהיא לא מוסלמית. הן סיפרו שהיא העליבה את הנביא מוחמד.
ביבי הכחישה לכל אורך המשפט את ההאשמה נגדה. סיפורה הכעיס נוצרים ברחבי העולם והסעיר את פקיסטן המפולגת. שני פוליטיקאים שניסו לעזור לה נרצחו. פרשת ביבי עוררה סערה בינלאומית, ובוותיקן נערכו תפילות עבורה. בשנת 2010 קרא האפיפיור דאז בנדיקטוס ה-16 לשחרר את ביבי, ובשנת 2015 נפגשו בן זוגה ובתה עם האפיפיור פרנסיסקוס. "אני חושב לעיתים קרובות על אמא שלך ומתפלל למענה", אמר האפיפיור לבתה.
בן זוגה של ביבי אסיק מסיח אמר היום: "אני מאוד שמח, הילדות שלנו מאוד שמחות. אנחנו מודים לאלוהים, ואנחנו מודים לשופטים שעשו איתנו צדק. אנחנו ידענו שהיא חפה מפשע".
עורך דינה של ביבי, סייפול מולוק, אמר בתגובה לפסיקה: "אלה חדשות נפלאות לפקיסטן ולשאר העולם. סוף סוף נעשה לביבי צדק. חייבים להעריך את בית המשפט העליון שלא נכנע ללחץ". הוא הוסיף שהפסיקה הראתה שגם החלשים ובני המיעוטים בחברה (הנוצרים מהווים רק 2% מאוכלוסיית פקיסטן) יכולים לזכות למשפט הוגן.