הצעצועים הטכנולוגיים שאתה חייב להכיר
רק קח בחשבון שאם תחליט לרכוש את כולם, לא בטוח שיישאר לך זמן (או רצון) להכיר עוד דברים. בני אדם, למשל
רמקול חכם
אז מה, אחרי הטלפונים החכמים, הטלוויזיות המחוננות והבתים הגאוניים, עכשיו התחילו להשקיע גם באינטליגנציה של הרמקולים? ובכן, התשובה הקצרה היא: כן. התשובה הקצת יותר ארוכה היא "כן, אבל זה לא ממש עכשיו". בפועל, "אמזון", ענקית המסחר האלקטרוני, הציגה את הרמקול החכם שלם (שעונה לשם Echo) כבר לפני ארבע שנים, ומאז היא עסוקה בעיקר בלהמשיך ולהוסיף לו פיצ'רים ותכונות שחלקן ממש יעילות וחלקן סתם מגניבות. לאלו מביניכם שקצת פחות בעניינים, רק נסביר שבעצם מדובר ברמקול שבתוכו מתחבאת עוזרת אישית המבוססת על בינה מלאכותית, שעונה לשם "אלקסה", וכשאנחנו אומרים "עונה לשם" אנחנו מתכוונים לזה באופן הכי מילולי שיש.
"אלקסה" מקשיבה לכל מה שנאמר בבית, לומדת ומשננת, ואז מתעוררת לחיים בכל פעם שתקראו בשמה, כדי לבצע מגוון רחב של פעולות. היא תשתמש בבלו־טות' וברשת ה־Wi-fi כדי להתחבר מרחוק למכשירים חכמים בבית, לנגן מוזיקה, לספק עדכוני תנועה ומזג אוויר, להזכיר מטלות, להסתנכרן עם מערכות "בית חכם", ועוד שירותים שבזכותם תצטרכו לקום מהספה קצת פחות. מאז ההשקה ב־2014, אמזון הקפידה לנפק גרסאות משודרגות ומשלימות ל־Echo הבסיסי (עם מסך מגע, עם מצלמה מובנית, בגדלים וצורות שונות), כמו גם להמשיך ולעדכן את רשימת הדברים ש"אלקסה" מסוגלת לעשות. במקביל, חברות ענק אחרות בשוק החלו לשווק את הגרסאות שלהן לרמקולים חכמים, מה שגם הוביל לתחרות בריאה ללקוח מבחינת התמחור, וגם אילץ את כולן להמשיך ולשפר את המוצר.
שעון גאון
מכירים את זה שחצי מהחידושים הטכנולוגיים גורמים לנו להרגיש קצת יותר מבוגרים ממה שאנחנו באמת? זה קורה בעיקר כשמוצרים שפעם שימשו לדבר אחד, משמשים פתאום להמון דברים אחרים לחלוטין. מצד שני, עצם העובדה שאנחנו משתמשים במוצרים האלה יכולה לגרום לנו להרגיש הרבה יותר צעירים ממה שאנחנו באמת. ויש את השעון הגאון של אפל (Apple Watch) שמצליח איכשהו לרקוד על שתי החתונות האלה. מצד אחד הוא נראה סופר מעודכן וצעיר, ומאפשר למי שיענוד אותו גישה מתקדמת מאוד לקבצי מוזיקה, חיבור לאייפון האישי, אחסון והצגת תמונות, GPS מובנה ועוד ים אפליקציות והפתעות נוספות. ומצד שני, אי אפשר שלא לשים לב שלפחות בדור הנוכחי שלו (הרביעי במספר, למקרה שתהיתם), מישהו כבר החליט לתת יותר תשומת לב דווקא ללקוחות שעוד זוכרים איך פעם היית צריך ממש ללכת לשען כדי לסדר איזה קפיץ שהשתחרר בשעון המחוגים שלך.
כי חוץ מהשדרוגים הצפויים במעבד של השעון, אפל בחרה הפעם גם להגדיל משמעותית את המסך, וגם לדחוס פנימה עוד המון פיצ'רים שלרוב נידונים פחות בפורומים דיגיטליים, ויותר בחדר ההמתנה של רופא המשפחה שלך. למה אני מתכוון? השעון הזה יידע לזהות נפילות פתאומיות, ואז יציע אפשרות ליצירת קשר מהיר עם מוקד חירום. במידה ואחרי הנפילה השעון לא יזהה תנועה, הוא יסיק מזה שקרה משהו ויתקשר אוטומטית למוקד, תוך כדי שהוא מעביר נתוני מידע חשובים כמו מיקום וכו'.
יותר מזה, מד הדופק הפנימי יוכל לאותת לכם כשהוא מזהה אי סדרים או הפרעות קצב המחייבות תשומת לב, ואם תצמידו את האצבע למקום הנכון בשעון הוא יבצע בכם בדיקת אק"ג אמיתית, יפיק ממנה נתונים על גבי קובץ ויאפשר לכם לשגר אותו לרופא שלכם. אגב, בארה"ב הפיצ'רים האלה אשכרה זכו לאישור ה־FDA האמריקני מה שמסביר למה בינתיים הם זמינים לשימוש רק שם. אה כן, והוא גם יראה לכם את השעה המדויקת, אם ממש תתעקשו לברר.
טלפון סלולרי (גם)
בניגוד לכמה מהקונים הפוטנציאליים של המכשיר הזה, אתה כנראה משתייך לדור שבו אנשים ממש השתמשו בטלפון שלהם כדי לשוחח אחד עם השני. רק שהיום, כמה שנים אחרי שהטלפון הקווי הפך למוצג כמעט מוזיאוני, גם אופציית השיחה (הרגילה) בסלולרי הפכה למשהו שאנחנו עושים רק אם ממש אין ברירה. אז כן, אפשר גם לבצע שיחות עם הגלאקסי נוט 9 של סמסונג, אבל לא בגלל זה הוא נחשב בעיני רבים לאנדרואיד הטוב בעולם. יותר בגלל שמדובר במכשיר שמצויד במסך 6.4 אינץ' בטכנולוגיית סופר אמולד של סמסונג, שיכולה לגרום אפילו לסרטון הקופצני שצילמת בארוחה המשפחתית האחרונה להיראות כמו פרויקט וידאו מרשים של סטודנט לתקשורת חזותית.
חוץ מזה יש כאן סטיילוס מתקדם במיוחד (ככה קוראים לעט המגע של סמסונג) שתודות לקישוריות בלו־טות' בעצם מאפשר לשלוט בפיצ'רים של הטלפון בשלט רחוק. נניח, לצלם סלפי – או תמונות רגילות – מבלי לגעת במכשיר, או לשלוט במוזיקה ששמרנו על המכשיר. מה עוד? יש כאן נפח זיכרון שיספק גם משתמשים כבדים במיוחד, מהירות עבודה גבוהה מאוד, סוללה שתיקח אותך עד סוף יום העבודה בלי הרבה מאמץ, ואפילו עמידות נגד מים. כי אנשים לא משתמשים היום בטלפון בשביל לצלצל אחד לשני, אבל כן בשביל לצלם אחד את השני מתחת למים.
אוזניות אנטי סוציאליות
אם יצאתם לרחוב מתישהו בעשור האחרון, בטח שמתם לב שאוזניות על ראשיהם של העוברים והשבים הפכו לפריט נפוץ יותר ממשקפיים. תעלו על אוטובוס או רכבת ותגלו שחלק עדיין שומרים אמונים לעיתונים או למגזינים - שלא לומר ספרים, רחמנא ליצלן - אבל הרוב פשוט מתנתקים מהעולם בעזרת אוזניות לסוגיהן. יש כאלה שמסתפקים באוזניות שמגיעות ביחד עם הסלולרי, יש כאלה שמעדיפים אלחוטיות מספיק קטנות כדי שתטעו לחשוב שמדובר בעגילים, ויש את חובבי האוזניות הגדולות - אלה שמכסות את כל האוזן. מה שהיה פעם נחלתם הבלעדית של תקליטנים או טכנאי סאונד, הפך לכמעט פריט חובה אצל מאות מיליונים ברחבי העולם, מה שמסביר למה גם התחום הלכאורה פשוט הזה לא מפסיק להתפתח.
מוקדם יותר השנה התברר שאפילו מיקרוסופט הולכת לטבול בבריכה הזאת, כשהציגה את Surface - האוזניות האלחוטיות שלה. במבט חיצוני לא נראה שיש כאן בשורה גדולה, אבל השוס האמיתי נמצא קצת יותר בפנים. בעקרון, מדובר כאן על אוזניות שיודעות לבטל רעשים חיצוניים. מבלי להלאות אתכם בהסברים מדעיים רק נאמר שהן משדרות גלי קול שפוגשים רעשים חיצוניים וסביבתיים ופשוט מבטלים אותם, מה שמאפשר לכם ליהנות משקט גם בטרמינל הומה, אפילו מבלי להשמיע מוזיקה באוזניות. על פניו, אין כאן בשורה גדולה, שהרי טכנולוגיית ה־Noise-Cancelling קיימת כבר שנים. רק שכאן תוכלו לברור בין 13 מצבים שונים של ביטול רעשים, בעזרת נגיעה קלה במשטח מגע שעל האוזניות, ולהחליט האם אתם רוצים לאטום לחלוטין את העולם שבחוץ, או לאפשר לרעשים מווליום מסוים בכל זאת לחדור פנימה. נגיעה במשטח מגע בצידן השני של האוזניות תאפשר לכם לשלוט בעוצמת השמע, או לדפדף בין השירים בפלייליסט שלכם. רגע, יש לכם פלייליסט, נכון?
קסדה בראש ממש טוב
אחת הבעיות הכי גדולות עם גאדג׳טים, היא שאם מייצרים אותם יותר מדי טוב, תוך דקות מהרגע שבו אנחנו נוגעים בזה, כבר לא בא לנו לעשות שום דבר אחר. זאת בדיוק התחושה בקרב אנשים שניסו לראשונה קסדות VR לסוגיהן, שבתכלס מסתובבות בשוק כבר כמה שנים טובות. מצד שני, כל תחום ה־VR שהתחיל בבום ענקי ומבטיח, עבר בשלב מסוים לשלב שבו נראה שכל העסק קצת תקוע, בעיקר בגלל שאיכות הצפייה וחוויית המשתמש לא באמת היוו תחליף לצפייה בסרטים או לקונסולות המשחק המתקדמות. שלא לדבר על העובדה שחבישת הקסדה הווירטואלית הזאת על הראש תמיד תגרום לך להיראות קצת מטופש. מה שכן, יכול להיות שה־Oculus Go של חברת פייסבוק שהושק לפני מספר חדשים הולך להחזיר לתחום ה־VR את הבאזז הראשוני ההוא.
בגדול, מדובר כאן על מכשיר מאוד מתקדם שמנסה לעשות את הכל יותר פשוט. כלומר, לספק למשתמש חוויה מקסימלית, מבלי לדרוש ממנו חיבורים וסנכרונים מתישים למכשירים אחרים, ומבלי ליצור עומס (פיזי) גדול מדי על הראש. בעזרת הרמקולים שממש מובנים על הרצועות, והשלט הקטנטן והנוח, ניתן לצפות בסרטים (מתוך ספריית נטפליקס למשל), לטייל ביוטיוב או לשחק במגוון רחב מאוד של משחקים אפילו ממצב שכיבה. אז נכון, פייסבוק לא הצליחו לפתור כאן את הקטע של להיראות קצת מטופש עם מכשיר כזה על הראש, אבל כאמור - כשמייצרים את הגאדג׳טים שלנו מספיק טוב, סוגיות של לוק הופכות פתאום לזוטות.