שתף קטע נבחר

הרופאים לא אבחנו את הסרטן – האישה עומדת למות

אישה בת 41 הסובלת ממוגבלות שכלית התפתחותית תפוצה על ידי קופת החולים שלה בסכום של 1.3 מיליון שקלים, לאחר שלא הופנתה לבדיקות מעקב לסרטן שד למרות שהייתה בקבוצת סיכון, ולא טופלה בזמן לאחר שנתגלתה המחלה. כיום, על פי כתב התביעה, סיכוי ההחלמה שלה עומד על פחות מ-22%

בת 41 מאזור המרכז הסובלת ממוגבלות שכלית-התפתחותית, חלתה בסרטן השד, ללא שהופנתה לבדיקות הדמיה כמקובל, בגלל רצף של מחדלים בקופת החולים בה הייתה חברה. בהסכם פשרה שנחתם בימים האחרונים הוסכם שקופת החולים תפצה את האישה ב-1.3 מיליון שקלים.

 

לפני כשש שנים, במהלך שנות השלושים לחייה, פנתה האישה לבדיקה שגרתית אצל הכירורג בקופת החולים בה היא מבוטחת. כבר אז, השתייכה לקבוצת נשים בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן השד.

 

למרות זאת, ובמשך מספר שנים לאחר מכן, המשיכו הרופאים להסתפק במעקבים קליניים באמצעות מישוש של השד והאישה לא הופנתה לבדיקות המקובלות בפרקטיקה הרפואית כמו ממוגרפיה ואולטרסאונד.

 

לא הופנתה לבדיקת ממוגרפיה כנדרש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא הופנתה לבדיקת ממוגרפיה כנדרש(צילום: shutterstock)

שלוש שנים מאוחר יותר, עלה חשש באחד מהביקורים שלה אצל הרופא לגוש באחד משדיה של האישה, והיא הופנתה לאולטרסאונד שד ולממוגרפיה. כמו כן, לא הוסבר לאישה הסובלת ממוגבלות שכלית על חשיבות ביצוע הבדיקות, את עצם השתייכותה לקבוצת סיכון ואף לא הוסבר לה מה עשויה להיות משמעות הגוש ומה עליה לעשות.

 

מנגד, האישה סברה שמדובר בעוד מעקב שגרתי ולא העריכה נכונה את המצב. יתר על כן, הרופאים לא טרחו לעדכן את משפחת האישה בגילוי הגוש ובמשמעותו הרפואית.

 

במשך שנה מאז האבחון - האישה לא טופלה

מאז הבדיקה בה אובחן הגוש ובמשך למעלה משנה לא טרח הצוות הרפואי שטיפל באישה להפנות את תשומת ליבה לעובדה כי לא בוצעו הבדיקות אליהן הופנתה ואף לא בוצע מעקב לגילוי מוקדם. כל זאת בנוסף להגעתה התכופה של האישה לרופאיה בתלונות על כאבים במקומות שונים בגופה, דבר שהתברר מאוחר יותר כהתפשטות הגידול.

 

רק כשש שנים לאחר שהגיעה לראשונה לרופא בקופת החולים, אובחנה האישה כחולה בסרטן השד אשר התפשט בגופה והגיע לכל מערכת השלד. לטענת האישה ובני משפחתה, הרופאים בקופת החולים התרשלו בכך שלא ביצעו את הבדיקות המקובלות והליכי המעקב הנדרשים והקלו ראש בממצאי הבדיקה הקלינית בה עלה לראשונה הרושם לגוש בגופה של האישה.

 

לדבריהם, הרשלנות גדולה פי כמה בשל מצבה השכלי-התפתחותי של האישה אשר מוצג לרופאים בגיליונה הרפואי, ואף ניכר לעין. עוד הם מוסיפים כי גילוי מוקדם של הגידול הסרטני בגופה של האישה היה מעניק לה סיכויי החלמה בשיעור 100%. אולם משהגידול שלח גרורות והתפתח בכל הגוף שיעור ההחלמה של האישה עומד כיום על פחות מ-22%.

 

לכתב התביעה, שהוגשה על ידי עורך הדין נועם שוורץ ממשרד עורכי הדין שינדלר, צורפה חוות דעתו של ד"ר דוד אדלמן, מומחה לאונקולוגיה שכתב: "כתוצאה מהאיחור באבחון, הישרדותה של האישה פחת במידה ניכרת – ב78%. מחלתה חשוכת מרפא, בעוד שאילו אובחנה בזמן, הייתה עשויה בסבירות רבה מאוד להחלים לאחר טיפול נאות".

 

בני משפחתה של החולה נאלצים לממן מכיסם תרופה יקרה מאוד בשווי עשרות אלפי שקלים בכל חודש מאחר שהיא היחידה שיכולה להאריך את חייה וזו אינה נמצאת בסל התרופות. הליך גישור בין עו"ד שינדלר וקופת חולים, הסתיים התיק בסופו של יום בפשרה ובהחלטה משותפת שקופת החולים תפצה את האישה ובני משפחתה בסכום של 1,300,000 שקלים .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סרטן שד. לא אובחן בזמן
צילום: shutterstock
צילום: סטודיו תומאס
עו"ד נועם שוורץ
צילום: סטודיו תומאס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים