שתף קטע נבחר

בילינו 24 שעות עם האייפון ה"זול" של אפל

האייפון XR מצליח לשמור על הסטנדרט הגבוה של החברה ששווה טריליון. אבל עם מסך LCD וחיי סוללה לא מרשימים במיוחד, הוא יתקשה להתחרות במכשירי הדגל מעולם האנדרואיד

איך שלא מסתכלים על זה, האייפון XR - הדגם ה"עממי" שהשיקה חברת אפל בספטמבר האחרון, הוא כנראה הסמארטפון המדובר ביותר בחודשים האחרונים: הוא מגיע בשלל צבעים, מכיל סוללה חזקה יותר בהשוואה לאחיו היוקרתי - האייפון XS, מעודכן בפיצ'רים מתקדמים כמו מערך זיהוי פנים, והכי חשוב - מוצמד לו תג מחיר נוח - החל מ-3,600 שקלים. הדגם הזה, שהוכרז לצד האייפון XS ו-XS Max, אמור לפתוח עבור אפל נתח שוק חדש של צרכנים. אתמול (ה') הוא הגיע למדפים גם בישראל, אז שלפנו אותו מחנות iStore ל-24 שעות תמימות. עד כמה באמת מדובר ב"מציאה"?

 

 

אפשר להגיד כבר עכשיו: מדובר במכשיר מעולה. להוציא עניינים מינוריים שקשורים בחוויית השימוש באייפון בכלל - כמו הנס שמתרחש לנגד עיניכם כשהצלחתם לפתוח את המסך ב"סווייפ" אחד חלק כלפי מעלה ולא רק בניסיון השלישי, או העובדה שמערך זיהוי הפנים נכשל בתפקידו ארבע פעמים במהלך היממה שבה הוא נבדק, או הבולטות הפיזית של המצלמה האחורית מתוך גב המכשיר - שהופכת אותו, בהיעדר כיסוי, לנדנדה מעצבנת על שולחן העבודה, בכל זאת מדובר במכשיר שמגבש את (רוב) הטוב שיש לאפל להציע, גם ברמת החומרה וגם ברמת התוכנה, ולכאורה במחיר משתלם במיוחד.

 

>> היתרונות והחסרונות של אייפון XR

>> החלטתם לקנות? כל המחירים

 

הפערים המשמעותיים ביותר בין ה-XR לבין הדגמים שהושקו לצידו, קשורים בפעולות שמשתמשים עושים הכי הרבה: צילום וצפייה. מערך הצילום כולל מצלמה אחורית בודדת של 12 מגה-פיקסל, והמסך הוא "רק" LCD ולא AMOLED. הוא לא גדול מדי ולכן עדיין נוח לאחיזה ביד אחת, וגב המכשיר לא מושך סימנים של טביעות אצבעות. למרות זאת - הוא עדיין מצלם נהדר - גם בתנאי תאורה מאתגרים, ואת המחסור בפיקסלים על המסך כנראה שלא תרגישו. אז מה הבעיה? אפל, שמתיימרת להציג כאן מכשיר "עבור כולם", בוחרת לעשות פשרות דווקא בשתי הפונקציות הכי מרכזיות עבור הצרכן הממוצע, זה שאליו היא פונה.

 

אייפון XR (צילום: אסף קוזין)
מצלמה אחת, אבל לא מרגישים(צילום: אסף קוזין)

 

אבל חשוב מזה: מוכרחים לזכור שה-XR, שנבדק כל הזמן בהשוואה לאחיו הגדולים והיקרים יותר, בכלל לא משחק באותו מגרש. למעשה, השוואה נכונה מוכרחה לקחת בחשבון את הדגם הזה מול שלל מותגים מבוססי אנדרואיד, שנמכרים באותו טווח מחיר. במגרש הזה, משחקים היום מכשירי האנדרואיד הכי חזקים בשוק: ה-Note 9 של סמסונג, ה-Mate 20 של וואווי, או ה-+U12 של HTC - כולם מציעים מפרטים טכניים מפלצתיים בהשוואה למכשיר של אפל, וכן, מותר להודות - חלקם אפילו נראים יותר טוב.

 

אייפון XR (צילום: אסף קוזין)
צבעוני, מעוצב, נוח לאחיזה(צילום: אסף קוזין)

 

כשאפל מתגאה באורך חיי הסוללה של ה-XR בהשוואה לאנדרואיד - קצת קשה שלא לגחך. הסוללה, בשימוש שגרתי לאורך היום, התרוקנה הרבה יותר מהר מהצפוי, בטח עבור מי שמורגלים להסתובב בלי מטען בתיק, או ניסו להתיש את ה-Mate 20 שלהם. השוליים השחורים במסך מחייבים תקופת הסתגלות לעיניים, בטח אחרי מסכים כמו זה של ה-Note 9 או אפילו ה-S9 של סמסונג. וכן, בכולם יש גם זיהוי פנים ואצבע, יישומים של בינה מלאכותית, מערכי צילום כפולים, משולשים ואפילו מרובעים, מסכים ברזולוציות גבוהות ומה לא.

 

 (צילום: אסף קוזין)
(צילום: אסף קוזין)

 

החברה השווה טריליון ממשיכה להרים את הרף בכל מה שקשור במחיר עבור שוק הסמארטפונים כולו: אחרי ששברה את השיא עם אייפון באלף דולר בשנה שעברה, הפעם היא הולכת אפילו יותר רחוק. אבל היי, זה בסדר כי יש גם מכשיר "זול". הבעיה היא שמה שהאייפון XR מציע ברמת הטכנולוגיה, הפיצ'רים, חוויית השימוש והתוכנה - הוא לא יותר ממכשיר ביניים במחיר של פאבלט פרימיום. בסופו של דבר, אם אתם מכורים לאפל ומחפשים לשדרג - כנראה כבר רכשתם את אחד מהדגמים היקרים והמרשימים יותר שהושקו השנה. אם אתם עדיין מתלבטים ומוכנים לעשות את המהפך - יש היום בשוק מכשירי אנדרואיד הרבה יותר חזקים, באותו מחיר או פחות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים