מחאה על הטרדות בגוגל: מאות נטשו את העמדות
מאות עובדים ברחבי העולם, כולל במשרד בחיפה, הפסיקו את העבודה ודרשו שינוי בהליך הטיפול בהטרדות מיניות. המנכ"ל הביע תמיכה: "בודקים כיצד נוכל להפוך את הרעיונות לפעולות"
המחאה העולמית חסרת התקדים של עובדי גוגל - מלונדון ועד חיפה: מאות עובדים של ענקית הטכנולוגיה ברחבי העולם נטשו בצהריים (יום ה') את עמדות העבודה ויצאו החוצה במחאה על הטיפול הלקוי לטענתם בתלונות על הטרדה מינית. "נטישה למען שינוי אמיתי", כינו העובדים את המהלך.
Google Haifa, a <100 person office, showing up for #GoogleWalkout! pic.twitter.com/o22cdhnmtS
— Google Walkout For Real Change (@GoogleWalkout) November 1, 2018
העובדים דורשים כמה שינויים משמעותיים בטיפול בתלונות מסוג זה, כולל ביטול הליך הבוררות שנכפה על הקורבנות - שינוי שיאפשר להם להגיש תביעה. המחאה התרחשה בערים רבות בעולם, בהן ציריך, לונדון, טוקיו, סינגפור, ברלין וגם חיפה.
אחד העובדים המשתתפים במחאה, סם דאטון, אמר: "נטשתי את העבודה ביחד עם עמיתיי כדי להביע תמיכה בכל אדם בכל מקום עבודה שעבר הטרדה, ועל מנת לוודא שהאחראים אינם זוכים להגנה או לפרס".
מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, הביע תמיכה בעובדים ומסר: "הודענו אתמול לעובדים שלנו שאנחנו מודעים לפעילויות המתוכננות להיום ושיש להם את את התמיכה המלאה שלנו אם הם רוצים להשתתף. העובדים העלו רעיונות בונים כיצד ניתן לשפר את המדיניות והתהליכים הפנימיים שלנו בעתיד. קיבלנו את הפידבק וכעת אנחנו בודקים כיצד נוכל להפוך את הרעיונות לפעולות".
במייל שנשלח לכל העובדים בחברה הוסיף פיצ'אי: "אני מבין את הכעס והאכזבה שרבים מכם מרגישים. אני מרגיש זאת גם ואני מחוייב לחלוטין להתקדמות בבעיה שקיימת יותר מדי זמן בחברה שלנו, וכן, גם פה בגוגל".
מה שהניע את העובדים למחאה היה הדיווח ב"ניו יורק טיימס" בשבוע שעבר שלפיו אנדי רובין, מפתח מערכת ההפעלה אנדרואיד, התבקש לעזוב את גוגל בעקבות תלונה על הטרדה מינית שהוגדרה בחברה כ"אמינה" - אך קיבל פיצויים של 90 מיליון דולר. בגוגל טענו בתגובה כי לפחות 48 עובדים פוטרו מהחברה בשנתיים האחרונות בעקבות הטרדות מיניות - בלי לקבל פיצויים.
השבוע התפטר ריצ'רד דוול, מנהל בכיר במעבדות גוגל X, בעקבות טענות שהטריד אישה שעברה לאחרונה ריאיון עבודה.
קלייר סטפלטון, עובדת בת 33 ביוטיוב שסייעה בארגון המחאה, אמרה ל"ניו יורק טיימס": "גוגל מפורסמת בזכות התרבות שלה. אבל במציאות אנחנו לא מקבלות את הרמה הכי בסיסית של כבוד, צדק והגינות".
מה בדיוק דורשים העובדים?
עובדי גוגל הציגו שש דרישות להנהלה - התחייבות לשים סוף לאי-שיוויון בהזדמנויות ובשכר; פרסום דו"ח שקיפות בנושא הטרדות מיניות; הליך מסודר, ברור ועולמי לדיווח על הטרדות מיניות באופן בטוח ואנונימי; הכפפת הממונה על המגוון בחברה ישירות למנכ"ל ולאפשר לו להעביר המלצות לדירקטוריון; מינוי נציג של העובדים לדירקטוריון; הפסקת הליך הבוררות הכפוי במקרים של הטרדה ואפליה כלפי עובדים.