שתף קטע נבחר

 

הטרגדיה בירושלים: מוות ראשון מחצבת לאחר 15 שנה

הפעוטה שככל הנראה נדבקה מהוריה בחצבת ומתה הייתה אחת מ-1,287 ישראלים שאובחנו כחולים במחלה מתחילת השנה - עלייה משמעותית לעומת שנים קודמות. במשרד הבריאות ניסו השבוע להרגיע: "המצב בשליטה". יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים: "המחלה הייתה על סף הכחדה, אך חזרה בגדול עקב ירידה בהתחסנות"

  

"חשד גבוה לחצבת": הודעת בית החולים    (צילום: דוברות המרכז הרפואי "שערי צדק")

"חשד גבוה לחצבת": הודעת בית החולים    (צילום: דוברות המרכז הרפואי "שערי צדק")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הפעוטה שמתה אתמול (יום ה') בירושלים, ככל הנראה לאחר שנדבקה מהוריה בחצבת, הייתה אחת מ-962 ישראלים שאובחנו כחולים במחלה תוך חודש אחד בלבד - עלייה של מאות אחוזים לעומת החודש הקודם, ועלייה של אלפי אחוזים מתחילת 2018. האירוע הטרגי היום הוא מקרה המוות הראשון מחצבת בישראל, לאחר 15 שנים בהם לא דווחו מקרי תמותה מהמחלה.

 

מספר חולי החצבת בישראל הגיע השנה לממדים חריגים במיוחד - 1,287 בסך הכל. רק בחודשים אוגוסט וספטמבר נרשמו מאות מקרי הדבקה בכל חודש, ובחודש אוקטובר הכמות הכפילה את עצמה כמה פעמים. בתקופה המקבילה אשתקד, אובחנו 34 חולים בלבד. על פי נתוני משרד הבריאות, רוב מקרי החצבת אובחנו בעיר ירושלים - 753 חולים. מיד אחרי הבירה נמצאת צפת עם 213 חולים, ואחריה פתח תקווה עם 89 חולים ותל אביב עם 84 חולים. 

חשש: הפעוטה נדבקה מהוריה בחצבת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חשש: הפעוטה נדבקה מהוריה בחצבת(צילום: shutterstock)

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, ניסה להרגיע בתחילת השבוע את הבהלה בעקבות התפשטות החצבת בישראל: "המצב בשליטה, החצבת לא חלפה מהעולם בגלל אנשים שלא מתחסנים", אמר. בדיון מיוחד שנערך בוועדת הבריאות אמר גרוטו כי המשרד ידאג לניידות לחיסון עבור אוכלוסיות חרדיות, שם נרשמו מרבית מקרי ההדבקה. עם זאת, במשרד מתנגדים לאסור על ילדים לא מחוסנים להיכנס לגנים ולבתי הספר.

 

לאחר המוות הטרגי אתמול נמסר כי מדובר בפעוטה שבני משפחתה אובחנו השבוע כחולים בחצבת, לאחר שהם לא חוסנו. על הפעוטה היו סימני פריחה שמאפיינים את המחלה והיא פונתה לבית החולים עם חום גבוה. המשפחה התקשרה לחובש אחרי שהילדה התעלפה, והיא פונתה לבית החולים תוך מאמצי החייאה. בית החולים מסר כי הפעוטה הגיעה כשהיא ללא דופק ונשימה, וכי בתום ההחייאה נקבע מותה.

 

יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, פרופסור שי אשכנזי, אמר כי "הלב דואב על פטירתה של פעוטה מחצבת, מחלה שכנגדה יש חיסון עם יעילות של כ-97%. המחלה הייתה על סף הכחדה, אולם עקב ירידה בהתחסנות חזרה בגדול. גם באירופה, במחצית הראשונה של 2018 היו יותר מ-41,000 מקרי חצבת עם לפחות 37 מקרי תמותה. העובדות מחזקות את הצורך בחקיקה ואכיפה למניעת המשך המגיפה, ואת החובה להעביר את חוק חובת חיסונים. זה בנפשנו".

אינפו גרפיקה מחלה חצבת מספר מקרים חולים הידבקות  ()

אינפו גרפיקה מחלה חצבת מספר מקרים חולים הידבקות  ()

  ( )

רק ביום שני האחרון הודיע משרד הבריאות על חולה חצבת שהיה על טיסת אל על שהמריאה מקייב לנמל התעופה בן גוריון. המשרד קרא לנוסעים שהיו על הטיסה ופיתחו מחלת חום ו/או פריחה, ליידע את הרופא האישי שלהם.

 

גם בתחילת החודש דווח כי שישה תינוקות מאותו גן טופלו בבית החולים איכילוב בתל אביב מחשש להידבקות בחצבת. שניים מהם נותרו בבידוד. על פי תוצאות בדיקת המעבדה, לפחות תינוקת אחת אובחה באופן ודאי כחולת חצבת. כמה ימים קודם לכן דווח ללשכת הבריאות בירושלים על חולה בחצבת שעלה על טיסת ישראייר 6H474 שיצאה מאילת לשדה דב.

 

אבי, אב לפעוטה בת שנה וחצי, דחה בשיחה עם ynet טענות שמצדיקות ויתור על חיסונים. "יש הוכחה ברורה שהמחלה הזאת הייתה הכי קטלנית בעולם עד הופעת החיסון. יש טרנד עולמי היום שקורא לא להתחסן, כי כולם חושבים שגוגל יותר חכם מכולם. ואז המחלה חוזרת - ואנשים מתים".

 

אבי הוסיף כי הוא מתקשה להבין מה עומד מאחורי התופעה: "בתור אבא לילדה אני מסתכל על הסביבה, אנשים חכמים שבוחרים לא לחסן, מה עומד מאחורי זה? נכון שיש אנשים שנפגעים מהחיסון. אבל האחוזים האלה כל כך נמוכים לעומת הסיכון הטמון בלהישאר חשוף - שזה מטורף. אני כהורה מאוד כועס על האוכלוסייה שלא מחסנת כי הם מסכנים את כולנו, וההוכחות האלה רק הולכות ונערמות".


פורסם לראשונה 01/11/2018 23:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים