שתף קטע נבחר

 

ארדן מתנגד להצעת חוק שתאפשר לח"כים לבקר מחבלים: "אלחם שזה לא יעבור"

הצעת חוק של ח"כ סמוטריץ' (הבית היהודי) מבקשת לאפשר שוב לח"כים להיפגש עם מחבלים בכלא. השר לביטחון הפנים ארדן לא מתכוון לוותר: "נאבקתי קשות עד שהצלחתי להפסיק את המצב ההזוי הזה", אמר השר ל-ynet

הצעת חוק מצד ימין של המפה הפוליטית עשויה לבטל את יוזמת השר לביטחון הפנים גלעד ארדן למנוע ביקורים של חברי הכנסת בבתי הסוהר לצורך פגישות עם מחבלים ואסירים ביטחוניים.

 

הביקורים הופסקו ביוזמת השר ארדן וועדת הכנסת אף אישרה כי חסינות חברי הכנסת לא תאפשר להם להגיע לבתי הסוהר. הצעת חוק של ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי), שתעלה ביום ראשון הקרוב להצבעה בוועדת השרים לענייני חקיקה, עשויה לאפשר כאמור קיום של מפגשים מסוג זה.

 

גלעד ארדן הרמת כוסית לתא כתבי המשטרה (צילום: אוהד צויגנברג)
השר ארדן(צילום: אוהד צויגנברג)

ההצעה מבקשת לאפשר לח"כים לבקר בכל מקום, גם בבתי הסוהר, ובכך לבטל למעשה את החלטת השר ארדן. ההחלטה של ארדן התקבלה בעקבות מעורבותו של ח"כ לשעבר באסל גטאס בהברחת טלפונים ניידים לאסירים ביטחוניים בכלא קציעות. גטאס, שמרצה מאסר של שנתיים, הורשע בהסדר טיעון בעבירות של מרמה והפרת אמונים, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור והכנסה של ציוד אלקטרוני לבית סוהר.

 

השר ארדן מתנגד נחרצות להצעת החוק של ח"כ סמוטריץ'. השר אמר ל-ynet: "נאבקתי קשות עד שהצלחתי להפסיק את המצב ההזוי שאפשר לחברי הכנסת לבקר מחבלים בזויים בכל עת. הביקורים האלה נתנו במה ציבורית למחבלים וחיזקו את מעמדם, אפשרו העברת מסרים בין ארגוני הטרור דרך חברי הכנסת הערבים ובכך פגעו בביטחון המדינה. ביקורי מחבלים על ידי נבחרי ציבור הם תופעה הזויה שאין לה אח ורע בעולם ואני אלחם ואעשה הכול כדי שהצעת החוק המסוכנת הזו לא תעבור".

 

בדצמבר 2016 נקבע בוועדת הכנסת לבקשת השר ארדן כי "ביקורים אצל אסירים ביטחוניים אינם חוסים תחת חסינותם וזכויותיהם של חברי הכנסת וזאת בשל הפגיעה שעלולה להיגרם לביטחון המדינה כתוצאה מביקורים אלה לפי חוות הדעת של שירותי הביטחון".

 

התיעוד: גטאס מבריח מעטפות עם טלפונים    (חדשות 10)

התיעוד: גטאס מבריח מעטפות עם טלפונים    (חדשות 10)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 עימות בין נזרי לסמוטריץ בהצבעה על חוק הלאום (צילום: אוהד צויגנברג)
ח"כ סמוטריץ'(צילום: אוהד צויגנברג)

כמעט שנתיים לאחר מכן, הוגשה הצעת חוק שמבקשת לשנות שוב את הנוהל שקבע ארדן, בין היתר אחרי שנעצרו גם יהודים שעסקו בפעילות טרור, כמו למשל המעורבים ברצח שלושת בני משפחת דוואבשה בכפר הפלסטיני דומא.

 

בדברי ההסבר להצעת החוק של ח"כ סמוטריץ' נכתב כי "סעיף 9 לחוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם שכותרתו 'חופש התנועה בתחום המדינה' קובע כי שום הוראה האוסרת או מגבילה את הגישה לכל מקום במדינה שאינו רשות היחיד, לא תחול על חבר הכנסת, אלא אם האיסור או ההגבלה מטעמים של ביטחון המדינה או סוד צבאי".

 

בהצעה נכתב עוד כי מכוח סעיף זה נהגו חברי הכנסת במסגרת מילוי תפקידם לבקר בבתי הסוהר ומתקני כליאה. "לאחרונה", צוין, "שינה שירות בתי הסוהר את הכללים בנוגע לביקורים אלה, ואף קבע כי לא ניתן יהיה להיפגש עם אסירים לפגישות אישיות. שינוי זה יש בו כדי לפגוע ביכולתם של חברי הכנסת לפקח על תנאי הכליאה של האסירים ולפיכך מוצע לקבוע בחוק כי חברי הכנסת רשאים, לצורך מילוי תפקידם, להיכנס בכל עת למוסדות ומתקנים סגורים המנוהלים בידי המדינה ובכלל זה מוסדות בריאות, חינוך, בתי סוהר ומתקני כליאה ואף להיפגש לפגישות אישיות עם השוהים בהם".

 

הצעת החוק תועלה בוועדת השרים כשברגע מתנהל דיון בבג"ץ על בקשה דומה של ארגון עדאללה וח"כ יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת) להחזיר את ביקורי חברי הכנסת לבתי הסוהר.

 

‏ח"כ סמוטריץ' אמר בתגובה להתנגדות השר ארדן: "החוק שלי לא מדבר על אסירים ביטחונים, אלא על אסירים רגילים, מאושפזים בבתי חולים לחולי נפש, חוסים במוסדות לנוער בסיכון, ועוד. מוסדות שהיום פועלים כמעט בלי פיקוח וביקורת ציבורית ונמצאים בהם האוכלוסיות הכי חלשות שהכי חשופות לפגיעה והתעמרות. פיקוח פרלמנטרי, שיאפשר ביקורי פתע וכדומה, יכול להיות כלי חשוב שיסייע בשמירת הזכויות. אני מבין מצויין למה שב"ס מתנגד לחוק ורוצה להמשיך לפעול במחשכים, אני מבין הרבה פחות מדוע ‎גלעד ארדן נכנע להם ומתנגד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ישראל סלם
השר ארדן
צילום: מארק ישראל סלם
מומלצים