באיירן מתכננת: הקמת "סופר ליגה" וביטול ליגת האלופות
"פוטבול ליקס" חולל עוד רעידת אדמה בכדורגל העולמי עם כמה חשיפות ענק: 11 מועדונים, בראשם הקבוצה הגרמנית, יוזמים מהלך שיחסל לחלוטין את הצ'מפיונס. פריז סן ז'רמן ומנצ'סטר סיטי נעזרו בראשי אופ"א ורימו את תקנון הפייר פליי הפיננסי כדי להתחמק מסנקציות ועונשים
האם ליגת האלופות תבוטל? אם להאמין לשורת החשיפות של "פוטבול ליקס" הערב (שישי), נראה שזה בהחלט הכיוון שאליו הולכים הדברים.
בחקירה ארוכה שנערכה בנושא, בה נחשפה כמות גדולה של מסמכים, חוזים ותכתובות מייל בין כמה מהמועדונים הגדולים ביותר באירופה, מסתמן שבאיירן מינכן מובילה מהלך בו היא תפרוש מהבונדסליגה הגרמנית ותקים "סופר ליגה" של הקבוצות הגדולות ביבשת.
התכתובות הללו מתחילות בינואר 2016 ועל המיילים מכותבים נציגים מ-11 מועדונים גדולים: באיירן, ריאל מדריד, ברצלונה, מנצ'סטר יונייטד, יובנטוס, צ'לסי, ארסנל, פריז סן ז'רמן, מנצ'סטר סיטי, ליברפול ומילאן.
עוד נטען שהם "הלכו מאחורי הגב של אופ"א ומועדונים אחרים כדי לקדם את המהלך ולעזוב את הליגות המקומיות שלהן והארגונים שהם שייכים אליהם".
באחד המיילים אף נכתב על ידי נציג אחד המועדונים ש"אנחנו צריכים להיזהר מאוד ולהתקדם לאט עם המהלך כדי למנוע מצב שניחשב כקרטל".
אם באמת המהלך הזה ייצא לפועל, ליגת האלופות תבוטל ב-2021. יחד עם 11 המועדונים שחתומים על המסמך ולא יהיו בסכנת ירידה מהליגה כחלק מחוזה מובטח ל-20 שנה, חמישה מועדונים אחרים יוזמנו כדי לסגור את הליגה שתכיל 16 קבוצות.
חמש הקבוצות "האורחות" יהיו אינטר, רומא, אתלטיקו מדריד, דורטמונד ומארסיי.
המסמך אפילו מפרט את אחוזי הבעלות של מניות בליגה על פי המועדונים השונים כשריאל תחזיק ב-18.77 אחוז, ברצלונה ב-17.61 אחוז, יונייטד ב-12.58 אחוז ובאיירן ב-8.29 אחוז. המסמך כלל לא מזכיר את אופ"א.
פ.ס.ז' וסיטי רימו את חוקי הפייר-פליי של אופ"א
חשיפת ענק נוספת של "פוטבול ליקס" מתייחסת לעובדה שסן ז'רמן וסיטי קיבלו עסקאות חסות בסכומים פיקטיביים כדי לעקוף את תקנון הפייר-פליי הפיננסי של אופ"א כדי שלא להיענש בסנקציות והשעיות על ידי הארגון.
"באופ"א ארגנו הסכמים סודיים עם מנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן שאפשרו להן לרמות את התקנון במאות מיליוני אירו", נכתב בין היתר. "ראשי אופ"א, כולל הנשיא המכהן ג'אני אינפנטינו, שהיה אז מזכ"ל הארגון וקודמו בתפקיד, מישל פלאטיני, התערבו באופן אישי כדי לעודד את החתימה על ההסכמים הללו עם מועדונים גדולים שנמצאים בסכנת ענישה, ובינתיים חיפשו בצורה אגרסיבית מועדונים מליגות עניות יותר כמו טורקיה ורומניה".
"כשאופ"א חקרה את הסכמי החסות של שני המועדונים, היא גילתה שמספר גופים משלמים סכומים חסרי תקדים. משרד התיירות של קטאר שילם לפ.ס.ז' בין 700 מיליון ל-1.125 מיליארד אירו לאורך תקופה של חמש שנים", כך על פי החוזה שנחשף.
עוד נמצא שעסקאות רבות נופחו: חוזים רבים שנבדקו על ידי אופ"א וחושבו ששווים כ-200 מיליון אירו, היו למעשה שווים בין 3 ל-5 מיליון אירו, פי 40 עד 60 פחות.
"הסיפור דומה גם במנצ'סטר סיטי, אך בסכומים קטנים יותר", נכתב ב"פוטבול ליקס". "בעלי סיטי, שיח מנסור, ביצע שתי עסקאות חסות עם חברות מאבו דאבי והחוזים שלהן נופחו לפחות פי שלושה מהשווי האמיתי".
רוברט לבנדובסקי
צילום: EPA
מומלצים