בגלל הסביבה: המדינה שתאסור שימוש בקרם הגנה
נשיא פלאו הודיע כי החל מ-2020 ייאסר השימוש בקרם שיזוף המכיל לפחות אחד מעשרה כימיקילים שברשימה, על מנת שלא לפגוע בשוניות האלמוגים המקיפות את האיים שבאוקיינוס השקט. הקנס למפירי החוק: עד 1,000 דולר
על מנת לנסות להגן על שוניות האלמוגים, החליטה פלאו שבאוקיינוס השקט לאסור על השימוש בכמה סוגים של קרם שיזוף (קרם הגנה), שאותם מורחים מתרחצים כדי להגן על עורם בעת חשיפה לשמש.
נשיא פלאו, טומי רמנגסאו ג'וניור, חתם על חוק האוסר שימוש בסוגים של קרם הגנה המכילים חומרים המזיקים לאלמוגים, החל משנת 2020. מסנני קרינה יוחרמו מתיירים שיגיעו למדינה, ומי שימכור מוצרים אסורים ייקנס בסכום של 1,000 דולר. הנשיא אמר כי יש למצוא את האיזון בין חינוך התיירים לבין איום עליהם.
החוק החדש בפלאו אוסר על שימוש בקרם הגנה המכיל אחד מעשרה כימיקלים, בהם אוקסיבנזון, חומר שקיים ברוב תכשירי ההגנה, ושנחשב בעיני רבים כמזיק לסביבה.
רמנגסאו אמר כי לכימיקלים בתכשירי ההגנה יש השפעה גדולה על הסביבה, ולכן ב-2017 נסגר אגם המדוזות למשך יותר משנה, בשל ירידה במספר המדוזות. האגם עצמו נפתח לאחרונה מחדש.
נשיא פלאו אמר כי "פסולת פלסטיק, זיהום כתוצאה משימוש בחומרים כימיים, צריכת יתר של משאבים וההשלכות של שינויי האקלים ממשיכים לאיים על גן העדן הטהור שלנו".
האיסור בפלאו בא לאחר שבחודש יולי אסרה הוואי למכור קרם הגנה שמכיל אוקסיבנזון או אוקטינוקסט החל מ-2021, בניסיון למנוע פגיעה בשוניות האלמוגים. בניגוד לפלאו, בהוואי יוכלו תיירים להשתמש בתכשירי הגנה שיביאו למדינה בעצמם או שיקנו תכשירים בהוואי - אם יציגו אישור מרופא.
מדענים גילו כי חומרים כימיים מסוימים במסנני קרינה עלולים להיות רעילים עבור שוניות אלמוגים, שהן חלק חיוני של המערכת האקולוגית באוקיינוסים. מנגד, נשמעות טענות כי לא נערכו מספיק מחקרים מדעים עצמאיים בנושא - והסכנה הגדולה יותר היא שאנשים שלא ישתמשו בתכשירי הגנה יסתכנו בשל החשיפה לשמש.
בינתיים כבר החלו כמה יצרנים של קרם הגנה ברחבי העולם לשווק מוצרים שעליהם נכתב כי אינם מזיקים לשוניות האלמוגים.
פלאו היא מדינת איים במערב האוקיינוס השקט, כ-850 ק"מ ממזרח לפיליפינים. פלאו מורכבת מלמעלה מ-200 איים המשתרעים על שטח כולל של 488 קמ"ר ומוקפים שוניות אלמוגים. באיים מתגוררים כ-21 אלף בני אדם.