שתף קטע נבחר
 

כישפה, רצחה והוצאה להורג: סיפורה של הזמרת מונה פאנדי

מונה פאנדי חלמה להיות כוכבת פופ, אבל כשההצלחה מיאנה להגיע היא פנתה למחוזות הכישוף ובשנות ה-90 הפכה לבעלת אוב מצליחה שהרוויחה מיליונים במלזיה. לתהילה האמיתית שלה זכתה כשעמדה למשפט על רצח מחריד, שנגמר כאשר הוצאה להורג בתלייה. חייה של האישה שמילותיה האחרונות היו: "לא אמות לעולם"

17 שנים חלפו מהיום ההוא בתחילת נובמבר 2001 בו הוצאה להורג מונה פאנדי, והיא לא נשכחה מהזיכרון המלזי הקולקטיבי. גם היום, למעלה משני עשורים מאז התגלתה פרשיית הרצח המזעזעת ביותר בתולדות הפדרציה המזרח אסייתית, היא נחשבת נושא רגיש עבור רבים. אלה מתקשים לשכוח את הסקנדל הציבורי והתקשורתי סביב אחת הדמויות המסקרנות בתולדות מלזיה. עבור המלזים, עצם נוכחותה של פאנדי בעיתונים ובמהדורות החדשות שילבה בין חרדת מוות מפרטי האירוע לפחד מהלא נודע ותורת הנסתר. ככה זה כשאחת משלושת המואשמים ברצח, והבולטת שבהם, עוסקת בכישוף ומאגיה שחורה. ולחשוב שבמקור פאנדי רצתה להיות זמרת.

 

 

מונה פאנדי (צילום מסך, יוטיוב)
מונה פאנדי בעיצומה של קריירת המוזיקה שלה(צילום מסך, יוטיוב)

וזה גם כמעט קרה. בעולם אחר ונטול סטנדרטים מוזיקליים, פאנדי היא עד היום אושיית פופ שזכורה בזכות שירים כמו Ratapan Anak מ-1987. מגיל קטן פאנדי (שעוד נשאה את שמה המקורי מזנה איסמעיל) כבר דמיינה את עצמה שרה מעל במות. בניסיונה לפרוץ בקריירה מוזיקלית תמך כלכלית מוחמד נור אפאנדי עבדול רעאמן - בעלה שנרתם למשימה להפוך את רעייתו לדבר הכי חם בפופ המלזי. היא הוציאה אלבום אחד בשם Diana ואף הופיעה מספר פעמים בטלוויזיה, אבל איסמעיל - שבשלב זה כבר אימצה לעצמה את שם הבמה "מונה פאנדי", לא הפכה לסנסציית הפופ עליה חלמה. ואחרי כמה שנות דשדוש בביצה המוזיקלית המקומית, היא החליטה לעשות הסבת מקצוע ופנתה למחוזות הכישוף.

 

בתחילת שנות ה-90 הפכה פאנדי לאחד השמות המוכרים בעולם הכישוף המלזי. בין שניחנה בכוחות על טבעיים ובין שמדובר בשרלטנית מוחלטת, קשה להתווכח עם יכולות השיווק והמיתוג שלה. בין לקוחותיה נמנו עשירי מלזיה, ששילמו לה ולבעלה סכומי עתק עבור יכולות ניבוי עתיד, כישוף או ברכה. בזכות השירות שנתנה לאליטה המלזית הפכו פאנדי ובעלה לאנשים אמידים מאוד ורכשו אחוזות ומכוניות יוקרה.

 

עוד בערוץ המוזיקה:

לצחוק על הסרטן בהופעה: ריאיון עם סולן איירון מיידן

שו האדה: מה עובר על שינייד אוקונור?

סקס, בגידות וטרגדיות: סודות המלון ההוליוודי המקולל

 

בין הלקוחות הרבים שהגיעו לפאנדי היו גם פוליטיקאים, כמו מזלן אידריס, מחוקק ופוליטיקאי מתחיל, שבדרכו לכבוש עמדת מפתח בממשלה המלזית פנה לפאנדי בקיץ 1993. הוא ביקש להיעזר בשירותיה כדי להביס את יריבו הפוליטי. פרקטיקה מקובלת גם בקרב פוליטיקאים ישראלים, אבל במקרה של אידריס ניכר שהוא לא זכה לקריירה הפוליטית לה פילל.

 

פאנדי הבטיחה לאידריס כי תעזור לו באמצעות טליסמן, קמע מזל שנשיא אינדונזיה החזיק בו קודם לכן, בתמורה ל-2.5 מיליון רינגיט מלזי, סכום בלתי נתפס בקנה מידה מקומי. אידריס העביר 500 אלף רינגיט כמקדמה, ולאחר מכן הגיע לביתם של הפאנדים כדי לבצע טקס טיהור. אכן התבצע שם טקס כלשהו, אבל לא זה שאידריס תכנן.

 

 

מונה פאנדי (צילום מסך, יוטיוב)
מונה פאנדי מובלת לבית המשפט(צילום מסך, יוטיוב)

הפוליטיקאי השאפתן וחובב קיצורי הדרך התבקש לשכב על הרצפה, ופאנדי הניחה עליו פרחים. אידריס שכב על גבו כשעיניו עצומות והמתין ש"כסף ייפול עליו מהשמיים". בפועל, בני הזוג הרגו אותו במקום. סייע להם ז'וראימי חסאן, שאבחת גרזן אחת שלו קטעה את ראשו של אידריס. לאחר מכן השלושה ביתרו את גופתו, השילו את עורו והמשיכו בשגרת יומם. פאנדי יצאה למסע קניות בזבזני במיוחד, שכלל רכישה של מכונית מרצדס חדשה ומתיחת פנים איומה.

 

בתחילת יולי החלו החיפושים אחר אידריס, שנעדר מביתו, לא הגיע לישיבות ותועד בפעם האחרונה כשמשך 300 אלף רינגיט מחשבון הבנק שלו. בימים הראשונים לחקירה לא היה למשטרה קצה חוט, עד שבמקרה עצרה את ז'וראימי, העוזר הנאמן וחובב הגרזנים, על עבירת סמים נטולת קשר לאירוע. בעת חקירתו, ככל הנראה משום שהיה תחת השפעת סמים, הודה ז'וראימי כי השתתף ממש לאחרונה ברצח שגרם לעבירת הסמים שלו להיראות כמו גניבה מקיוסק. וכך נעצרו גם בני הזוג חובבי הממון והכישוף.

 

מאותו הרגע החל המשפט המתוקשר ביותר בתולדות מלזיה. קרקס שכולו פרטים מזעזעים: דוגמת 18 חלקי הגופה שנמצאו קבורים בעומק 1.8 מטר, מתחת למחסן ליד ביתם של הפאנדים, והחלקים הנותרים שלא נמצאו ועל פי הסברה נאכלו על ידי השלישייה. בני הזוג טענו כי ז'וראימי ביצע את הרצח על דעת עצמו והוא טען כי היה נתון בטראנס. עוד התברר שמיד לאחר המעשה נסעו הזוג פאנדי לקואלה לומפור ואילו עוזרם הנאמן נותר בבית לבדו עם הגופה. 

 

 

מונה פאנדי (צילום: AP)
מונה פאנדי(צילום: AP)

מונה פאנדי הפכה עד מהרה לאישה המדוברת ביותר במלזיה. היא סקרנה את גופי התקשורת בשל התנהגותה, שלא הייתה אופיינית כלל לאדם המועמד לדין באשמת רצח. פאנדי התלבשה לדיונים בבית המשפט במיטב מחלצותיה הבוהקות והצבעוניות. היא נראתה זוהרת, היישירה מבט למצלמות וחייכה בפנים מתוחות אל העיתונאים הרבים שבאו לסקר את המשפט. ברגעים מסוימים היה נדמה שפאנדי מברכת על תשומת הלב, אף שהנסיבות היו חיוביות פחות מאשר במעמד קבלת תקליט זהב, נניח.

 

בעודה מובלת באזיקים אל בית המשפט ובחזרה, הקפידה זמרת הפופ שהפכה לאסירה המפורסמת במלזיה, לשגר חיוכי ענק ולהודות לתקשורת על הסיקור הרב שהקדישה לה. לעתים לפני דיונים בבית המשפט הייתה מקבלת פאנדי את העיתונים היומיים, קוראת, מתרשמת ומברכת על כמות המלל שנשפכה אודותיה. היא קדה קידה לבאים לראותה משל הייתה שחקנית בהצגת חייה, חייכה ונופפה לקהל גם כאשר הטיחו בפניה "רוצחת" וצחקה יחד עם הנוכחים בחדר למשמע קריאת "מונה, אני אוהב אותך", יום אחד בחדר המשפט.

 

בשלב מסוים במשפט החליטה פאנדי להזכיר לעולם את עברה כמוזיקאית, ואף הציעה לשיר בבית המשפט – אולם הבקשה נדחתה בנימוס. פאנדי נהנתה מתשומת הלב במשך חמשת חודשי המשפט, פיתחה יחסים עם פוקדי הקבע של האולם, אליו הגיעה גם היא מדי יום. לחלקם העניקה חתימה וכתבה פתקים ובהם הארות פילוסופיות אודות השגת שלום פנימי באמצעות דת.

 

בו דידלי שר בהופעה את שירו Mona (לא נכתב על מונה פאנדי)

 

אחד האלמנטים המסקרנים במשפטה של פאנדי היה העובדה כי מדובר במי שטענה ליכולות כישוף. ועל כן, חלק מן העדים במשפט נראו מבועתים לחלוטין כאשר התבקשו לעמוד בפני בית המשפט ולספר על חוויותיהם עם פאנדי בימים שאחרי הרצח. ביניהם היה גם מוכר בחנות בה רכש הזוג תכשיטים, ככל הנראה מכספו של המנוח. "אני יודעת מה אתה אומר, אתה משקר!", צעקה לעברו פאנדי, כאשר מנה את כמות התכשיטים שמכר לצמד. העד, מספרים עיתונאים שנכחו באולם, היה מבועת. ממש כמו צלם העיתונות שנדחף לעבר פאנדי ופגע בה בטעות - היא זרקה בו מבט מאיים וירקה לכיוונו, והוא ברח לשירותים להסיר את הרוק, והקללה.

 

כמצופה ממשפט שבמרכזו בעלת אוב, מספר דיונים בחדר לוו בהתרחשויות שזכו לפרשנות על טבעית. למשל הרגע בו חוקר מז"פ פירט כיצד הוציא את חלקי הגופה מהמקום בו הוטמנו ורעש המהום החל להישמע בחדר. הנוכחים באולם נראו מוטרדים מהצליל הלא המוסבר. כולם פרט לפאנדי, כמובן, שהעניקה בחוקר מבט חודר וסירבה למצמץ. חלק מהעיתונים ביום למחרת טענו שרעש ההמהום מזוהה עם טקסי מאגיה שחורה. עיתונים אחרים מצאו הסבר רציונלי יותר, וטענו כי מקור הצליל בדק העץ הישן עליו ישבו הנוכחים, והתכופפו כדי לשמוע טוב יותר את דברי העדות.

 

גם מבחינת האוכלוסייה היה מדובר באירוע טראומתי במיוחד שהביא לשינוי שיטת המשפט במלזיה. החל מ-1995 המדינה הפסיקה להשתמש בשיטת המושבעים. אך אלה שכבר גויסו לטובת משפטם של הפאנדים ועוזרם מצאו את השלושה אשמים ברצח. "אני שמחה על ההחלטה, אני רוצה להודות לכל אנשי מלזיה, אני אוהבת את כל האנשים", אמרה פאנדי עם פרסום גזר דין המוות, כשנשלחה אל בית הכלא קאג'אנג. הערעור שהגישו היא, בעלה וז'וראימי ב-1999 לא התקבל, ושנתיים מאוחר יותר הוצאה מונה פאנדי להורג בגיל 45.

 

הסעודה האחרונה שלה אם תהיתם הייתה KFC ובדרכה האחרונה, ממש כמו בימי משפטה, פאנדי נראתה מחויכת. ב-2 בנובמבר, בשעה 5:59 בבוקר נתלו בני הזוג וכך הגיעה לסיומה אחת הפרשות המטלטלות שידעה מלזיה. בטרם נתלתה, אמרה פאנדי שלוש מילים אחרונות: Aku takkan mati – "לעולם לא אמות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך, יוטיוב
מונה פאנדי
צילום מסך, יוטיוב
לאתר ההטבות
מומלצים