נצרת עילית מחפשת שם חדש: "כולם מתבלבלים, אפילו נתניהו"
לתושבי העיר היהודית הגדולה בגליל נמאס מטעויות בזיהוי בינה לבין העיר הערבית השכנה. ראש העיר: "הגיע הזמן לזהות עצמאית משלנו. אם במשך 62 שנים אזרחי ישראל לא קלטו את ההבדל, אין מנוס אלא להחליף שם"
רוצים שם חדש: "הגיע הזמן להעניק לנצרת עילית זהות עצמאית משלה, ולשים קץ לבלבול הכרוני בינה לבין העיר השכנה נצרת", כך הכריז אתמול (א') ראש העיר נצרת עילית, רונן פלוט, בכנס סיכום הבחירות, שבהן היה מתמודד יחיד לראשות העיר.
הוא הודיע כי בכוונתו להביא לשינוי שמה של העיר, השוכנת סמוך לנצרת, דבר המביא למקרים רבים של בלבול. "בחג המולד הקרוב זו תהיה הפעם האחרונה שזרים המיועדים להגיע לעיריית נצרת יגיעו ללשכתי", אמר בחיוך.
נצרת הוא שמה של העיר עוד מימי התנ"ך. על פי המסורת הנוצרית משפחתו של ישו התגוררה בעיר, שם קיבלה אמו את הבשורה על הריונה, ומשום כך נקראה הדת כולה על שם ישו הנוצרי – האיש שמוצאו מנצרת.
בעיריית נצרת עילית אמרו כי הבלבול בין הערים השכנות, נצרת ונצרת עילית, מלווה אותן משנת 1956 כשבן גוריון החליט לקרוא ליישוב החדש שהקים סמוך לנצרת ההיסטורית, בשם קריית נצרת. בהמשך שונה שם היישוב לנצרת עילית, אבל ב-62 השנים שחלפו מאז, שתי הערים, נצרת ונצרת עילית, סובלות מהבלבול.
התושבים מבהירים כי מדובר בשתי ערים נפרדות לחלוטין, למרות הסמיכות הגיאוגרפית והשם הדומה. "נצרת היא העיר הערבית הגדולה בישראל ונצרת עילית היא העיר היהודית הגדולה בגליל, אנחנו חיים בשכנות מצוינת, אבל מדובר ברשויות נפרדות עם זהות וצביון שונים לחלוטין", אמר פלוט. "אם במשך 62 שנים אזרחי ישראל לא קלטו את ההבדל, אין מנוס אלא להחליף שם. במקום לתקן את כולם כל הזמן, צריך לתקן את הטעות פעם אחת ולתמיד".
בעירייה הוסיפו כי גם ח"כים, שרים ואף ראש הממשלה עצמו, טעו בעבר וקראו לעיר נצרת. "גם בן גוריון עצמו כתב במסמכיו נצרת והתכוון לנצרת עילית. אין שתי ערים שנושאות בתוכן שם זהה".
פלוט התמודד בשבוע שעבר על ראשות העיר למרות שלא היה מועמד נגדו, אך מיעוט הפתקים הירוקים הביא לתמיכה בשיעור גבוה במיוחד, 98.62% מקולות התושבים. בקרב החיילים קיבל 100% תמיכה. את ההצעה הוא מתכוון להגיש לסדר יום ישיבת המועצה הראשונה.