שתף קטע נבחר
 

הקצינים שוויתרו על קריירה ספורטיבית לטובת צה"ל

מתן התאהב בכדורעף כבר בגיל צעיר, סתיו לא יכול היה לרדת מהגלשן, אך בשביל שניהם המדינה הייתה קודמת לכל. ערוץ הכושר עם סיפורם של 2 קצינים שבחרו בשירות משמעותי על פני קריירה מבטיחה של ספורטאים

לפני כשבועיים התקיים טקס סיום קורס קצינים של כלל חטיבות היבשה והחטיבות המיוחדות. בין מאות הצוערים הנרגשים שזכו לקבל את דרגות הקצונה החדשות ולהתהדר לראשונה בתואר "קצין" היו גם כאלה שעד לא מזמן היו רגילים לסוג אחר לגמרי של הישגים.

 

את רוח הקרב, הכושר הגופני והיכולות האתלטיות הם כבר הביאו מהבית. משנים של אימונים, תחרויות והרבה זיעה למדי צה"ל – אלה הם הקצינים שוויתרו על האהבה שלהם לספורט מקצועי על מנת להשקיע את כל כולם למען המדינה.

 

סתיו מלכה

הים והכושר היו מנת חלקו של סתיו מלכה בן ה-19 מאז ומתמיד. באילת עיר הולדתו גלישת רוח וגלישת קייט הם חלק מהחומר הלימודי בבית הספר. אין אחד שלא מכיר או התנסה באחד מהם במהלך חייו, אך מעטים מצליחים להפוך את התחביב למקצוע ולהצטיין בו.

 

"זה מאוד משך את העין שלי", הוא נזכר. "הגעתי לתחום הזה דרך אבא שלי שמנהל אגף ספורט בעיר ומחובר מאוד לעולם הים. ככה זה כשזה מגיע מהבית". הוא התאמן באופן מקצועי ובמהלך השנים הספיק לקטוף לא מעט תארים וניצחונות. "כל שנה השתתפתי בתחרויות ארציות 5-6 פעמים, מתוכן היו כמה פעמים שזכיתי בגביעים. הייתי באליפות העולם בהולנד ופעם אחת באליפות אירופה שהתקיימה באילת", הוא מספר.

 

סתיו מלכה ()
נמשך אל הים מהרגע הראשון. סתיו מלכה

 

עם השנים הוא המשיך לצבור ניסיון ותוך כדי התחרויות והאימונים השלים קורס מדריכים בווינגייט. עד הגיוס הוא אף הספיק להדריך חניכים במועדון ולאמן קבוצת גלישת רוח מקצועית משלו.

 

ספורט הגלישה הוא ספורט תובעני ועל מנת לשמור על ההישגים יש להמשיך להקפיד על שגרת אימונים מספקת. לשם כך המשיך סתיו לגלוש בין שבוע השטח לניווטים במהלך המסלול, קורס המ"כים וכן קורס הקצינים אותו סיים לאחרונה.

 

קבלת החלטות, התמודדות עם מצבי קיצון ושינוי כיווני הרוחות שהכיר מהגלישה מצאו אותו במהלך השירות לא פעם והעובדה שהתנסה בהם בעבר העניקה לו ביטחון וסייעה לו בהתמודדות.

 

"התאהבתי במקצוע הפיקוד, באחריות ובחשיבות התפקיד בשטח. הרגשתי שאני חייב להמשיך ולצאת לקצונה וכיום אני הקצין הכי צעיר בחיל ההנדסה", הוא אומר בגאווה. ומה עם הספורט האהוב עליו? "זה הפך להיות יותר תחביב ממקצוע לעתיד, אך אני עדיין לא מוותר על זה", הוא מסכם.

 

סתיו מלכה ()
היכולות שרכש מסייעים לו במהלך השירות. סתיו מלכה

 

מתן כהן

כשהיה בכיתה ד' עמד מתן כהן בן ה-21 מכפר סבא בפני התלבטות שהייתה עתידה להכתיב חלק נכבד מחייו. "עמדתי בפני הבחירה הקשה ביותר שיכלה להיות עבורי באותו זמן", הוא מספר: "לאיזה חוג כדאי ללכת?"

 

כדורסל היה כבר תחביב וכדורעף היה נראה כענף חדש ומתפתח. "זה משך אותי יותר מהכול וככה התחילה הדרך שלי בענף הכדורעף". 

 

לאורך כל שנותיו בחטיבה ובתיכון הוא התחרה והתאמן ללא הפסקה. "התאמנתי 5 פעמים בשבוע לפחות והשתתפתי בלא מעט תחרויות. טסתי לסלובניה כחלק ממשלחת חילופי קבוצות כדורעף ושם התחריתי מול קבוצות מליגת העל בכדורעף", הוא מספר.

 

הגיוס לצה"ל היה ידוע מראש עבורו, ללא כל התלבטות והיציאה לקצונה בפרט. "מכיתה י' התחלתי להתאמן לקראת השירות הקרבי, הוא מסביר, "תמיד אהבתי להצטיין ולהגיע לטופ שאני מסוגל לו". לאחר שנת שירות בתנועת השומר הצעיר הוא התגייס יחד עם הגרעין שלו לגדוד 50 של חטיבת הנח"ל.

 

מתן כהן ()
ניצל כל רגע פנוי בבסיס לאימונים. מתן כהן והכדורעף

 

לאורך השירות הוא עשה כל שביכולתו על מנת להמשיך לשמור על התחביב הספורטיבי. "היה לי קשה להתרגל לאורח החיים החדש, לנתק את הדבר שהכי חשוב לי בחיים פתאום בבת אחת כי פתאום לא יכולתי להתאמן כמו בעבר", הוא אומר.

 

הוא דאג להמשיך לשחק כדורעף חופים כל יום שישי עם קבוצת חברים קבועה וגם לאחר שיצא לקורס קצינים הקפיד לנצל את מעט הזמן שנותר לכושר: "מצאתי זמן להתאמן ולשחק בבה"ד 1, בכל זאת – זאת האהבה שלי".

 

ההתעסקות בספורט ובכושר תרמה לא מעט להצלחה בקורס הקצינים, כך הוא סבור: "זה נתן לי המון כלים שעזרו לי מאוד בשירות ובפיקוד בפרט. דברים כמו משמעת עצמית, מנטליות, והיכולת להגיע לקצה סף היכולת שלך ועדיין לתת את ה-100%, אפילו כשכבר עברת את הקצה".

 

רוצים לדעת איך שומרים בצה"ל על כושר?

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים