הטכנולוגיה שתהפוך את הביקור אצל רופא השיניים לקצר יותר
רפואת השיניים מתפתחת בקצב מהיר כאשר תחום אחד בולט במיוחד – השתלות השיניים שהפכו לטיפול נפוץ ודרך לשקם את המראה ואת תפקוד הפה. מהם החידושים הטכנולוגיים האחרונים בתחום?
הטכנולוגיה לא עוצרת לרגע וממשיכה לשנות את המציאות בה אנו חיים. כמעט בכל פינה אנו נתקלים בה ומשבחים את האופן בו היא משפרת את איכות חיינו.
תחום הרפואה אינו שונה משמעותית בהקשר זה וזוכה לעדנה טכנולוגית כמעט מדי שנה. במרפאות השיניים למשל, עברו מזמן לשימוש בשתלים דנטאליים, להן אחוזי הצלחה של למעלה מ-95% בהחלפת שורש השן המקורית.
כיום גם ניתן להאיץ את תהליך השתלת השיניים ובמקרים רבים מבצעים אותה מיד לאחר העקירה. שיטת העקירה שונתה ואיכותה עלתה פלאים והיא מבוצעת כמעט ללא טראומה לעצם שעוטפת את השורשים.
קיראו עוד בערוץ בריאות השן
איך הטכנולוגיה עזרה לקצר ולהפוך את טיפולי ההשתלות לנוחים יותר?
1. מה חשוב לבדוק לפני השתלות שיניים? חשוב להתעניין בכל החידושים שיש, האם המקרה הנוכחי של המטופל מתאים לטיפולים חדשים שיצאו. חשוב מאוד לעשות בדיקות רפואיות על מנת לוודא שיש בגוף את המשאבים הנחוצים כדי שתהיה בנייה של העצם כמו שצריך.
2. איך מתחילים את הטיפול? תהליך השתלת השיניים מתבצע תחילה עם שליחת המטופל לצילומים רפואיים שכוללים צילומים תלת מימדים כמו צילומי ct שנותנים לנו תשובה חד משמעית על מצבו של המטופל, איכות וכמות העצם שקיימת אצלו ובאילו טכניקות נצטרך להשתמש על מנת לשקם אותו בצורה הטובה, הנכונה והמהירה ביותר.
3. הכנת הפה להשתלה. בעבר הכנת "אתר" השתלת השן היה נעשה על ידי מקדחים. לא עוד. לפני שנים אחדות רופא שיניים אמריקאי המציא כלי חדש שנראה כמו מקדחה, אך בעצם מסתובב הפוך. הוא דוחס את העצם במקום לפנות אותה החוצה. מחקרים שנעשו מאז המצאת המכשיר מראים כי תהליך הריפוי הוא מהיר יותר והיציבות שאנחנו משיגים עם השתל בשלב הראשוני של הכנסתו לעצם, היא הרבה יותר גבוהה.
4. מהיר יותר. בטוח יותר. נעים יותר. קצר יותר. פרוצדורות כגון עיבוי רכסים או הרמות סינוס, שבעבר היו פרוצדורות פולשניות וגרמו לנפיחות, כאב וזמן המתנה ארוך, הופכות עתה לזעיר פולשניות ומיטיבות הן עם המטופל והן עם הרופא המטפל.
פתרון חדשני זה של שימור העצם, דחיסתה והרחבתה, ללא צורך בקצירת עצם מאתר נוסף ומניעת תופעות לוואי לאחר הניתוח, גורמת ליותר מתרפאים לקבל את הפתרון של ההשתלות בשוויון נפש ובכך לשפר את איכות חייהם ותפקודם היומיומי.
5. תופעות לוואי. עד לפני כמה שנים השתלות שיניים היו מלוות בכאב, חוסר תיאבון ונפיחות. הקידמה הטכנולוגית מאפשרת לנו כיום לקחת מהדם את כל חומרי הריפוי שבעצם יש לנו בדם, מרכזים אותם בטכניקה מיוחדת ואז שמים אותם באתר הניתוח. יחד עם הדם מזריקים עוד חומרים שעוזרים בהפחתת תופעות הלוואי מה שמאפשר חזרה מהירה לתפקוד הרגיל, ירידה בנפיחות, ירידה בכאבים.
הכותב הינו מומחה לשיקום הפה, יו"ר האיגוד הישראלי לשיקום הפה וחבר הנהלת פורום המומחים ברפואת שיניים