שתף קטע נבחר

 

איראן מאשימה את ישראל במתקפת סייבר נגד תשתיות תקשורת

שר התקשורת האיראני הודיע כי ארצו הדפה מתקפת סייבר נגד תשתיות תקשורת. עוזר שר התשתיות צייץ: "זה היה כל כך קל להביס אותם!". נתניהו על הסנקציות: "יום היסטורי"

 

האקר אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

עם החזרת הסנקציות האמריקניות של ארה"ב נגד איראן, מאשימים בטהרן את ישראל בביצוע מתקפת סייבר שכוונה נגד תשתיות ומערכות תקשורת במדינה. שר התקשורת האיראני, מוחמד ג'וואד אזרי ג'הרומי, טען שהמתקפה החלה הבוקר (יום ב') וכשלה לעת עתה. השר הודיע כי ממשלתו תגיש תלונה נגד ישראל בגופים בינלאומיים.

 

בציוץ שפרסם השר כתב: "משטר שידוע בביצוע עבירות סייבר בעברו, כמו במקרה תולעת ה-Stuxnet, פעל שוב ואנחנו עובדים עם הסוגיה הזו בשיתוף ארגונים בינלאומיים". הוא העריך שבזכות פיתוח יכולה הצבאית ותכנון מדוקדק של "אסטרטגיית הגנה קוהרנטית" איראן לא ניצבת עוד בפני איום צבאי משמעותי ולפיכך הוא הורד אל תחתית סדר העדיפויות שלה.

 

 

נשיא איראן חסן רוחאני פגישת ממשלה טהרן איראן חזרת סנקציות  (צילום: AFP)
ישיבת ממשלה באיראן על רקע חידוש הסנקציות(צילום: AFP)

איראן כרזה בדמות בנימין נתניהו הפגנה מול שגרירות ארה
כרזה בדמות נתניהו בהפגנה מול שגרירות ארה"ב בטהרן(צילום: AP)

עוזר שר התשתיות באיראן חמיד פאתחי צייץ בטוויטר: "כמה תשתיות תקשורת הותקפו בידי כמה גורמים במשטר לא-חוקי. זה היה כל כך קל להביס אותם! הם הוכיחו לקהילת המודיעין שההאשמות שלהם נגד איראן הן רק הזיות מגוחכות. זכרו את Stuxnet (התולעת בפגעה במתקני גרעין)".

  

שר התקשורת האיראני הדגיש כי הלוחמה הפסיכולוגית באמצעות כלי התקשורת והרשתות החברתיות ולוחמת הסייבר והלוחמה הכלכלית, בעיקר מצד ארה"ב, מהוות סכנה גדולה. בנוסף, כפי שדווח לראשונה על ידי המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, ראש מערך הסייבר, הגנרל ג'ולאם רזא ג'לאלי, אמר בטקס לציון יום השנה להקמת ארגונו כי איראן חשפה ונטרלה גרסה חדשה של וירוס המחשבים Stuxnet לפני שחדר למערכות המחשב שלה.

 

הבוקר נכנסו לתוקף הסנקציות האמריקניות שפוגעות בתעשיית הנפט של איראן, שקריטית להישרדותה של הרפובליקה האיסלאמית. בתגובה פתחה איראן בתרגיל אווירי גדול, והנשיא חסן רוחאני הכריז שהמדינה נמצאת ב"מצב של מלחמה כלכלית".

 

עם חזרת הסנקציות הבוקר הסתיימו כל ההטבות הכלכליות שקיבלה איראן מארה"ב, אחרי החתימה על הסכם הגרעין ב-2015. ארה"ב פרשה מההסכם למרות שאיראן המשיכה לעמוד בתנאים שמגבילים את יכולתה להעשיר אורניום. אחרי הפרישה מהסכם הגרעין הודיע דונלד טראמפ על חזרת הסנקציות. הן יפגעו בייצוא הנפט של איראן, בבנקים ובאוניות המשא שלה – חלקים חשובים בכלכלה האיראנית.

 

"היום איראן מוכנה למכור את הנפט שלה, והיא תעשה זאת", הבטיח היום רוחאני עם חזרת הסנקציות. "אמריקה רוצה להוריד את מכירות הנפט של איראן לאפס. אבל נמשיך למכור את הנפט שלנו ולשבור את הסנקציות".

 

איראן כבר נמצאת בעיצומו של משבר כלכלי, שהתחיל עוד לפני חזרת הסנקציות. המטבע המקומי, הריאל, נמצא כעת ביחס של 145 אלף מול הדולר. לפני שנה היה היחס 40,500 לדולר אחד. הכאוס הכלכלי גרם בסוף השנה שעברה להפגנות גדולות – וחריגות – נגד המשטר. גל המחאה הנדיר הסתיים בכמעט 5,000 עצורים ולפחות 25 הרוגים. מעת לעת עדיין מתקיימות הפגנות, בהיקף קטן.

 

נתניהו על הסנקציות האמריקניות: "יום היסטורי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בישיבת סיעת הליכוד כי "היום הזה הוא יום היסטורי. ארה"ב הטילה את הסנקציות הקשות ביותר שהוטלו על איראן - שכוללות גם את מערכת סליקת האשראי. התוספת הזו היא מכה חזקה מאוד למשטר האיראני. אני האמנתי שהסנקציות חייבות לכלול את האלמנט הזה והעליתי את זה גם בפגישתי עם שר האוצר האמריקני.

 

"במשך שנים הקדשתי את זמני ומרצי למלחמה באיום האיראני. בעניין הזה הלכתי נגד כל העולם - והיום אנחנו רואים את תוצאות המאבק הממושך הזה. אני חושב שהדבר הזה תורם ליציבות, לבטיחות ולשלום. זה יום גדול מאוד למדינת ישראל, לעם ישראל ולעתיד ישראל".


פורסם לראשונה 05/11/2018 13:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציעה
צילום: shutterstock
מומלצים