ארה"ב מצביעה על חזון טראמפ
בחירות האמצע מחר נחשבות למשאל עם על הנשיא מעורר המחלוקת, ותומכיו התגייסו לבלום מהפך דמוקרטי בקונגרס: "הוא החזיר לנו את העבודה ופותר את הבעיות שלנו". הם בטוחים שהנשיא ואמירותיו התוקפניות זה מה שאמריקה צריכה: "כל מה שהצבענו עבורו ב-2016 על כף המאזניים"
עבור הרבה אמריקנים בחירות האמצע מחר (יום ג') הן משאל עם על הנשיא מעורר המחלוקת והפוליטיקה הלוחמנית שלו.
תומכיו של דונלד טראמפ בעצרות הבחירות הרפובליקניות אומרים שחשוב להגיע לקלפי ולתמוך בנשיא, שלטענתם נמצא תחת מתקפה. הם אומרים שהרטוריקה של הנשיא הכרחית בעידן הנוכחי. תומכי הנשיא בעצרות, רובם המוחלט לבנים, מתייצבים עם כובעי הבחירות האדומים מ-2016 ומניפים לעברו את השלטים "להפוך את אמריקה לנהדרת שוב" ו"לגמור את החומה".
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"הוא החזיר לאנשים את העבודה", אומרת ברברה פיקוק, בת 58 שהגיעה לעצרת בעיר מייקון בג'ורג'יה. "הוא אומר את הדברים כפי שהם". ברברה ותומכים רבים אחרים של הנשיא בטוחים שהוא הפך את חייהם ואת חיי המדינה לטובים יותר.
בארה"ב יש התנגדות גדולה לדעתם. לפי הסקרים 52% מהאמריקנים לא מרוצים מטראמפ, ורבים ממתנגדיו אומרים שיצביעו למועמדים דמוקרטים. במפלגה הדמוקרטית אופטימיים לקראת בחירות האמצע. תומכי טראמפ מקווים להדהים את כולם – בדיוק כמו לפני שנתיים.
בן הירשמן, בן 23 שתומך בטראמפ, אומר שהבחירות הן מבחן לחזון של טראמפ לאמריקה. הירשמן מהעיר גרנד רפידס במישיגן אומר שלמרות ששמו של טראמפ לא נמצא בקלפי הוא מועמד לבחירה. כל מה שהצבענו לו ב-2016 על כף המאזניים ב-2018", הוא מסביר.
לטראמפ יש אסטרטגיה ברורה: להגדיל את שיעור ההצבעה הרפבולקיני באמצעות התמקדות בהגירה לא חוקית. בשעה ששיירת מהגרים עושה את דרכה ממקסיקו לכיוון גבול ארה"ב הוא מסית נגד הדמוקרטים, ומכנה אותם "אספסוף" זועם, ליברלי ומסוכן. "הבחירה לא יכולה להיות ברורה יותר", אמר בעצרת במונטנה. "הדמוקרטים יוצרים אספסוף, הרפובליקנים מקומות עבודה".
לא ברור אם האסטרטגיה הזאת תעבוד. הרפובליקנים צפויים אמנם לשמור על הרוב בסנאט, אבל הדמוקרטים צפויים לזכות ב-23 המושבים שהם צריכים כדי להחזיר את הרוב בבית הנבחרים. העצרות של טראמפ התמקדו בעיקר בתמיכה במועמדים לסנאט ולתפקידי מושל במדינות שבהן זכה ב-2016, מפלורידה ומיזורי עד מערב וירג'יניה ואוהיו.
ג'סיקה לוץ ובן זוגה צ'אד לייברי הגיעו לעצרת בג'ונסון סיטי בטנסי בתחילת אוקטובר. השניים הביעו תמיכה במדיניות של טראמפ נגד ההגירה. במשבר הכלכלי הגדול של 2008 ראה הזוג איך עבודות בבנייה, אדריכלות נוף וצביעת בתים הלכו למהגרים לא חוקיים - כשהם התקשו לשרוד כלכלית.
רק כשהכלכלה התאוששה גם ג'סיקה וצ'אד הצליחו להשתקם. "עכשיו אנחנו חיים טוב", אמר צ'אד. את העלאת המשכורות והגדלת הסיכוי למצוא עבודה הוא זוקף לזכות טראמפ, שירש כלכלה שכבר התאוששה ונתן לה חיזוק עם קיצוצים במסים.
ברנדה ווב הגיעה בספטמבר עם חמישה חברים לעצרת שבה השתתף טראמפ בספרינגפילד במיזורי. היא וחבריה אומרים שטראמפ פועל למען האמריקנים "הפשוטים", ולא רק למען "האליטות" מוושינגטון. "אנחנו מרגישים שהוא עובד לפתור את כל הבעיות שכל כך תסכלו אותנו", היא אומרת. ווב וחבריה הפגינו ב-2009 בסיינט לואיס נגד הנשיא לשעבר ברק אובמה, חלק ממחאה של תנועת "מסיבת התה" השמרנית – מחאה שקראה לממשלה קטנה יותר, למסים נמוכים יותר ולמעט רגולציות.
גם בריאן הורטון הגיע לעצרת בספרינגפילד. הוא נסע כמה שעות כדי לראות את הנשיא, והודה שהצביע לאובמה פעמיים לפני שהפך לרפובליקני. "לא הייתה לי מודעות פוליטית – והתעוררתי. חשבתי 'הוא מגניב ונואם טוב וגבר שחור'", אמר בריאן. המדיניות של טראמפ, אומר הורטון, עשתה את ההבדל מבחינתו. הוא אמר שמנהל המפעל שלו זוקף לזכות טראמפ את הטלת המכסים על ייבוא, מה שהוביל להגדלת הרווחים.
מנדי מריט, דוברת הוועידה הרפובליקנית הלאומית באוהיו, מתייחסת לאוהדי טראמפ כ"צבא" שיכול להגדיל את שיעור ההצבעה. תומכי הנשיא אכן מתגייסים. קימי קולקביץ', תומכת של טראמפ, חבשה את כובע הבחירות האדום מ-2016 וקראה לאנשים להירשם ולהצביע. "גם אם רושמים אנשים שיצביעו למפלגה אחרת הם רואים אותנו כאן עם הכובעים שלנו. זה מה שחשוב, כל האינטרקציות הקטנות האלה והשיחות שאנחנו עושים".