שתף קטע נבחר

 

בנט: האקדמיה כבר לא שמאל קיצוני. ריבלין: לא לתקוף אותם

שר החינוך דיבר בטקס לציון 60 שנה למועצה להשכלה גבוהה והחריף את הטון בעימות שלו מול ראשי האוניברסיטאות: "המוסדות האוניברסיטאיים הוותיקים פשוט לא מעוניינים להיפתח לתחרות". הנשיא ריבלין ביקר אותו: "האמירה 'שברנו את קרטל האוניברסיטאות' היא כואבת"

 

בנט וריבלין בכנס 60 שנה למל"ג    (צילום: משה מזרחי)

בנט וריבלין בכנס 60 שנה למל"ג    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר החינוך נפתלי בנט מחריף את ההתבטאויות נגד האוניברסיטאות. באירוע שהתקיים הבוקר (יום ד') במלון "רמדה" בירושלים לציון 60 שנה למועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) הוא התייחס לביקורת שספג ולפיה התהליכים שהוביל בתחום ההשכלה הגבוהה מקורם במניעים פוליטיים: "האקדמיה הישראלית איננה, לא הייתה, ולא תהיה, סניף של הבית היהודי. אבל היא כבר לא המגרש הביתי של שוברים שתיקה והשמאל הקיצוני".

 

השנה האחרונה התאפיינה במתיחות בין השר בנט, המשמש גם כיו"ר המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) לבין ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה), בין השאר על רקע האישור שניתן להקמת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת אריאל ואישור הענקת דוקטורט למרכז הבינתחומי בהרצליה, מה שיהפוך אותה למעשה לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל.

 

בנט הוסיף כי "דווקא אנשי האקדמיה, הפלורליסטים, אבירי חופש הביטוי, צריכים לשמוח על הגיוון ופתיחת השורות גם לקולות ומוסדות נוספים שקולם לא נשמע עד כה. תמוהות בעיניי זעקות השבר ונורות האזהרה של נביאי זעם על קיצה של אקדמיה עצמאית וחזקה".

ריבלין ובנט בכנס להשכלה גבוהה (צילום: אלכס קולומויסקי)
ריבלין ובנט, הבוקר בכנס בירושלים(צילום: אלכס קולומויסקי)

ראשי האוניברסיטאות נימקו את התנגדותם להקמת הפקולטה באריאל בכך שלדעתם בית ספר נוסף לרפואה יכביד על מערך ההתמחות של הסטודנטים. בנט טען מנגד שמדובר על התנגדות ממניעים פוליטיים. עדות ליחסים העכורים בין הצדדים ניתנה בחודש שעבר, כאשר ביום פתיחת שנת הלימודים האקדמית כינה בנט את ור"ה "קרטל" בישיבת הממשלה.

 

היום אמר בנט: "זכינו לקיתונות של התנגדות קשה מצד המוסדות האוניברסיטאיים הוותיקים. הגיע הזמן לומר את האמת – פשוט לא מעוניינים להיפתח לתחרות. כדי למנוע תחרות הושמעו טענות מופרכות לפוליטיזציה באקדמיה והפיכתה לסניף של הבית היהודי. האקדמיה בישראל - אסור שתהיה מנותקת מיעדיה של המדינה. מותר וחובה שתישא בנטל המשימות הלאומיות. קצת יותר משלוש שנים מאז נכנסתי לתפקידי כיו"ר המל"ג, אני יכול לומר היום בבטחה – עשינו מהפכה".

 

המל"ג משמשת כמוסד הממלכתי בענייני ההשכלה הגבוהה. היא קובעת את המדיניות ונועדה ליצור הפרדה בין המערכת הפוליטית למערכת האקדמיה, כאשר אחת ממטרותיה היא הבטחת החופש האקדמי במוסדות הלימוד. בשנים האחרונות היא מתמודדת עם כמה אתגרים, כשאחד המרכזיים שבהם הוא שאלת השחיקה של התואר האקדמי. מנתוני המועצה שפורסמו לקראת תחילת שנת הלימודים האקדמית עלה כי לאחר שנים של עלייה מתמדת במספר הסטודנטים לתואר ראשון, בשנים האחרונות נרשמה התייצבות ואף האטה.

 

בטקס היום השתתף גם נשיא המדינה ראובן ריבלין, שמתח ביקורת מעודנת על בנט: "יש לי אהדה ברורה לאוניברסיטת אריאל. עם זאת, אפשר לאהוב את אריאל בלי לסנוט באקדמיה. האמירה 'שברנו את קרטל האוניברסיטאות' היא כואבת. אלה המוסדות שאנו הכי גאים בהם, והמטרה של כולנו משותפת: שתהיה לנו מדינה יהודית ודמוקרטית משגשגת שבלבה מערכת השכלה גבוהה עצמאית, מצטיינת, ונטולת השפעה פוליטית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
ריבלין ובנט
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים