שתף קטע נבחר

 

ארה"ב יוצאת לקלפיות - ומזהירה מרוסיה

לקראת פתיחת הקלפיות בבחירות האמצע הזהירו בכירים אמריקנים את הציבור מ"פייק ניוז" שרוסיה מפיצה ברשת: "מנסים להשפיע עליכם, תהיו עירניים". חשש מאפשרות של מתקפות סייבר שישפיעו על התוצאות. יותר מ-35 מיליון השתתפו בהצבעה המוקדמת - עלייה חדה לעומת 2014

האמריקנים יוצאים היום (ג') להצביע בבחירות האמצע, ובארה"ב חוששים מניסיון של רוסיה להשפיע על התוצאות. בשעה שחקירת ההתערבות הרוסית בבחירות 2016 עדיין נמשכת הרשויות מודאגות מאפשרות של מתקפות סייבר בקלפיות, ומהעלייה החדה במידע השקרי שמתפרסם ברשתות החברתיות.

 

טראמפ בעצרת בחירות בג'ורג'יה

טראמפ בעצרת בחירות בג'ורג'יה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


ולדימיר פוטין ודונלד טראמפ מסיבת עיתונאים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

לקראת פתיחת הקלפיות אמרו גורמי אכיפת החוק וסוכנויות המודיעין שכרגע אין סימנים שרוסיה מנסה לפרוץ למחשבים בקלפיות - אך שהיא כן מפיצה "פייק ניוז". ההודעה מגיעה כמה ימים אחרי שפורסם מחקר חדש שלקובע שלעומת מערכת הבחירות ב-2016, המידע השקרי שמופץ בארה"ב גבוה בהרבה.

 

"כרגע אין לנו אינדיקציה או חשד שתשתיות הבחירות שלנו ימנעו הצבעה, ישנו את ספירת הקולות או יפגעו ביכולת לרשום את הקולות", נמסר בהצהרה משותף של התובע הכללי ג'ף סשנס, המזכירה לביטחון המולדת קירסטן נילסן, ראש ה-NSA דן קואטס וראש ה-FBI כריסטופר ריי.

ולדימיר פוטין ודונלד טראמפ מסיבת עיתונאים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"אך האמריקנים צריכים להיות מודעים לכך שגורמים זרים – במיוחד רוסיה – ממשיכים להשפיע על רגשות הציבור ועל תפישות הבוחרים באמצעות מעשים שנועדו לזרוע מחלוקת", נאמר בהודעה, מבלי לציין אם מוסקבה תומכת במועמדים רפובליקנים או דמוקרטים.

 

על הניסיונות של רוסיה אמרו הבכירים: "הם יכולים לעשות את זה באמצעות הפצת מידע שקרי על ההליך הפוליטי והמועמדים, שקרים על ההתערבות שלהם, הפצת תעמולה ברשתות החברתיות וטקטיקות נוספות. הציבור האמריקני יכול לפגוע במאמצים האלה אם הוא יהיה דרוך, יצרוך חדשות בעירנות וידווח על פעילויות חשודות".

קוראים לאנשים להצביע  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הצבעה מוקדמת קלפי ב פלורידה בחירות אמצע ארה
(צילום: רויטרס)

הצבעה מוקדמת קלפי ב ג'ורג'יה בחירות אמצע ארה
(צילום: רויטרס)

למרות מאמץ גדול של הרשתות החברתיות למגר את התופעה, המכון לחקר האינטרנט של אוקספורד קבע ביום חמישי שבתקופת הבחירות הזו יש עלייה חדה בהיקף ה"פייק ניוז". לפי המחקר האמריקנים משתפים יותר "פייק ניוז" מאשר תוכן מקצועי. בטוויטר אמרו בשבת שחשבונות שניסו לשתף מידע שקרי נמחקו. בפייסבוק אמרו אתמול ש-115 חשבונות נחסמו.

 

בקרמלין סירבו להתייחס לטענות האחרונות על התערבות אפשרית בבחירות האמצע. "אנחנו לא יכולים להגיב לטענות ערטילאיות של מומחי סייבר מכיוון שאנחנו לא יודעים מי הם, ואם הם יודעים משהו על סייבר", אמר דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב.

הצבעה מוקדמת קלפי ב לוס אנג'לס קליפורניה בחירות אמצע ארה
(צילום: EPA)
  

הצבעה מוקדמת קלפי ב לנקסטר קליפורניה בחירות אמצע ארה
(צילום: AFP)
 

בארה"ב, נזכיר, מייחסים לרוסיה הפצת "פייק ניוז" במערכת הבחירות של 2016 ופריצה למחשבי המפלגה הדמוקרטית. לפי גורמים בארה"ב הפעילות הבלתי חוקית שלה כללה גם מאמצים למנוע מבוחרים להצביע ופריצה למערכות המחשבים בקלפיות. בנוסף נבדק הקשר בין הקרמליין לצוות הקמפיין של טראמפ.

 

ההתערבות הרוסית הייתה לטובתו של טראמפ ונגד הילרי קלינטון. טראמפ התייחס לאפשרות של התערבות בבחירות האמצע וכתב בטוויטר שהוא "מודאג מאוד שרוסיה תיאבק חזק מאוד להשפיע על הבחירות הבאות" - ולא לטובתו. "בהתבסס על העובדה שאף נשיא אחר היה קשוח עם רוסיה כמוני, הם יתאמצו חזק מאוד לטובת הדמוקרטים. הם בהחלט לא רוצים את טראמפ!".

בחירות 2018 - המבחן של טראמפ ()

בשעות הצהריים ייפתחו הקלפיות ברחבי ארה"ב. האמריקנים יצביעו בבחירות לסנאט, לבית הנבחרים, למשרות מושל ולשלל תפקידים ציבוריים אחרים. חלק מהמדינות בארה"ב מאפשרות לאזרחים הצבעה מוקדמת, ולפי הנתונים יותר מ-35 מיליון אמריקנים עשו זאת.

 

מספר המשתתפים בהצבעה המוקדמת גבוה בהרבה בהשוואה לבחירות האמצע לפני ארבע שנים, אז רק 21 מיליון השתתפו בהצבעה המוקדמת. באותה שנה הגיע אחוז המצביעים בבחירות האמצע לשפל - רק 36% יצאו להצביע. בבחירות 2016 לנשיאות היה מספר המצביעים בהצבעה המוקדמת יותר מ-46 מיליון. אחוז ההצבעה היה 55.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טראמפ ופוטין
צילום: רויטרס
מומלצים