שתף קטע נבחר

 

הכרעה סופית: חוזרים לסיבוב שני בבחירות המקומיות

תושבים ב-55 רשויות מקומיות ברחבי הארץ יחזרו ביום שלישי הקרוב - לקלפיות שייפתחו בשעה 13:00 - על מנת להכריע על זהות ראשי העיר והמועצות. הקהילה החסידית בירושלים טרם החליטה במי היא תתמוך, בבת ים ממתינים לתמיכת נתניהו, וברעננה הפיצו כרזות נגד המועמד ההומו. תמונת מצב

מאילת ועד קריית שמונה, דרך ירושלים, ראשון לציון ורמת גן: ביום שלישי הקרוב יתקיים הסיבוב השני בבחירות המקומיות ב-55 רשויות המקומיות, שבהן אף אחד מהמועמדים לראשות הרשות לא הגיע ל-40%. 26 מתוך 110 המתמודדים בסיבוב השני יהיו ראשי ערים מכהנים, מתוכם שבע נשים. הקלפיות יוצבו בין השעות 22:00-13:00 באותם המקומות שהוצבו בסיבוב הראשון (למעט בתי ספר של החינוך המיוחד), והבוחרים יצטרכו להכריע בין שני המועמדים שקיבלו את מירב הקולות בסיבוב הראשון. לבדיקת זכאות ומיקום הצבעה בסיבוב השני - לחצו כאן

 

הקרב על הבירה: משה ליאון נגד עופר ברקוביץ

על כס ראש העיר בירושלים נלחמים שני מועמדים, ונראה כי המירוץ ביניהם צמוד. את הסיבוב הראשון הוביל המועמד משה ליאון, חבר מועצת העיר ירושלים בחמש השנים האחרונות שזכה ל-33 אחוזי הצבעה מבין הקולות הכשרים. עופר ברקוביץ זכה ב-29 אחוזי הצבעה, והפער ביניהם עמד על כ-8,000 קולות.

 

עופר ברקוביץ' משה ליאון  (צילום: יואב דודקביץ)
עופר ברקוביץ ומשה ליאון (צילום: יואב דודקביץ)

בשבוע שעבר הצליח ליאון לזכות בכמה הצהרות תמיכה בולטות על פני יריבו: סיעת הבית היהודי שתמכה בשר לענייני ירושלים זאב אלקין העבירה את תמיכתה לליאון, וכמוה גם ראש העיר הנוכחי ניר ברקת. אליהם הצטרפו סיעת הליכוד העירונית, השרים מירי רגב ויריב לוין, ושתי המפלגות החרדיות שתמכו בו עוד בסיבוב הקודם: דגל התורה וש"ס.

 

ברקוביץ, לעומת זאת, כמעט שלא זכה להצהרות תמיכה פומביות, הן מסיעות ארציות והן מהמקומיות. חברת הכנסת רחל עזריה ממפלגת "כולנו", שהסירה את מועמדותה על ראשות העיר ותמכה בסיבוב הראשון בזאב אלקין, העבירה את תמיכתה למועמד החילוני. כמוה הצהירו על תמיכה גם ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (לשעבר "ישראל ביתנו" וכיום סיעת יחיד) וח"כ בני בגין (הליכוד).

 

מפלגת "אגודת ישראל", המוערכת בכ-27,000 קולות הקהילה החסידית בעיר, מנהלת מזה ימים ארוכים משא ומתן לתמיכה במועמד משה ליאון. בימים האחרונים נוצר משבר בין המפלגה לבין הסיעה החרדית "דגל התורה", שהפך לקרב של ממש בין הקהילות. הפעילים יצאו בקמפיינים ומפיצים סרטונים ברשת הקוראים לחסידים שלא להצביע לליאון כדי לשמור על "כבודם שנרמס" כשהפסידו בסיבוב הקודם עם המועמד יוסי דייטש. ההערכה היא כי צעירי המפלגה, כמעין "נקמה" במפלגה היריבה, יפעלו דווקא לטובת המועמד עופר ברקוביץ.

 

אינפו גרפיקה סבב שני לבחירות ברשות המקומית ()
.

אינפו גרפיקה סבב שני לבחירות ברשות המקומית ()
.

פעילי תנועת "התעוררות", אשר בראשה עומד ברקוביץ, משקיעים את מירב מאמציהם בימים אלו במעבר מבית לבית באמצעות מאות מתנדבים, בניסיון לשכנע את הבוחרים להגיע לקלפיות ולהצביע לעופר. בתנועה חוששים שהמודעות ליום ההצבעה הנוסף אינה גבוהה וכי הדבר עשוי להיות בעוכריהם.

 

המועמדים בסיבוב הראשון לא הרבו להתכתש אחד מול השני, אך הפעם מופצים משני הצדדים קמפיינים שליליים נגד המתחרים. בהתעוררות מובילים קמפיין הרתעה תחת הכותרת: "איפה היית כשירושלים נפלה?" ובו מרמזים כי ליאון יאפשר את השליטה בעיר לגורמים הפוליטיים העומדים מאחוריו: אריה דרעי (ש"ס), משה גפני (דגל התורה) ואביגדור ליברמן (ישראל ביתנו). קמפיינים שמופצים לטובת מטה ליאון מזהירים כי ברקוביץ "יחלק את ירושלים" ומכנים את סיעתו כמשויכת למחנה השמאל.

 

כבר נבחרה בסיבוב הראשון: ראש העיר הנבחרת של חיפה, עינת קליש רותם

כבר נבחרה בסיבוב הראשון: ראש העיר הנבחרת של חיפה, עינת קליש רותם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רמת גן: ישראל זינגר מול כרמל שאמה-הכהן

לאחר מערכת בחירות סוערת במיוחד שכללה השמצות אישיות, מערכת שיווק אינטנסיבית, טענות לרמאויות ואף לאיומים, יגיעו ביום שלישי הקרוב ראש העיר המכהן והשגריר לשעבר ב-OECD ליישורת האחרונה. הסיבוב הראשון אופיין בחצייה ברורה של גבול הטעם הטוב, ונראה שמאז פועלים המועמדים בהרגעת הרוחות.

 

כרמל שאמה הכהן ישראל זינגר ()
כרמל שאמה הכהן וישראל זינגר

שאמה-הכהן, שזכה בסיבוב הראשון ל-28 אחוזי תמיכה וזינגר, שזכה ב-27 אחוזי תמיכה, גייסו בימים האחרונים את ראשי הסיעות האחרות בעיר ויצרו שני מחנות עם יריבות עזה: מחנה זינגר ומחנה "השינוי". במחנה שאמה הכהן אפשר למצוא את המועמד לשעבר לראשות העיר, ליעד אילני, שהגיע במקום השלישי עם 21 אחוזי תמיכה ואת יו"ר רשימת הצעירים רועי ברזילי. מנגד, חברי המועצה הוותיקים משה רווח ואביהוא בן משה נמנים על מחנה ראש העיר המכהן זינגר.

 

בת ים: יוסי בכר נגד צביקה ברוט

מערכת הבחירות בבת ים זכתה לתשומת לב ארצית בעקבות המחלוקת בצמרת הליכוד בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין השרים הבכירים והשר לשעבר גדעון סער. בזמן שנתניהו הביע את תמיכתו בסביבוב הראשון ביוסי בכר שהתמודד מטעם הסיעה העצמאית "בת ים בראש מורם", מרבית שרי הליכוד ושר הפנים לשעבר גדעון סער תמכו ביו"ר סיעת הליכוד העירונית צביקה ברוט.

 

יוסי בכר וצביקה ברוט ()
יוסי בכר וצביקה ברוט

בימים האחרונים החל ברוט להסתובב בעיר עם מאבטח פרטי ששכר בטענה שמאיימים על חייו. בשבוע שעבר עצרה המשטרה חייל בן 19 בחשד ששלח לברוט הודעות מאיימות בדף הפייסבוק שלו. גם ראש העיר בכר טען שהותקף ברשתות החברתיות וגינה בחריפות את האלימות המילולית כלפי המועמדים בבחירות: "האלימות ברשת היא נוראית, פוגעת בכולם והורסת כל חלקה טובה. אנחנו קוראים לכולם להרגיע ולמתן. השיח האלים, אשר מופנה כלפי המתמודדים, כולל כלפיי, מזיק ומיותר", אמר בכר.

 

בשני המחנות בטוחים בניצחונם ביום שלישי הקרוב. גורמים בליכוד טענו כי לאחר הסיבוב הראשון שקל ראש הממשלה לשנות את החלטתו ולתמוך בברוט, אולם הנושא טרם הוכרע באופן סופי. במחנה בכר טוענים כי רה"מ החליט לתמוך בו עד להכרעה הסופית.

 

ראשון לציון: דב צור נגד רז קינסטליך

ספק אם כשראש העיר המכהן דב צור פיטר את סגנו רז קינסטליך לאחר ההכרזה על מועמדותו, הוא ציפה להתמודד מולו ראש בראש בסיבוב השני. צור, שעד סוף שנה שעברה היה בטוח בניצחונו, נמצא כעת במרכז פרשת שחיתות שעוררה מחדש את השיח לגבי זהותו של ראש העיר הבא.

 

דב צור רז קינסטליך  ()
דב צור ורז קינסטליך

בסיבוב הראשון התמודדו לא פחות מחמישה מתמודדים, כאשר ברור היה שצור יעלה לסיבוב השני. בסיום ליל בחירות נודע כי צור השיג 31.8% מהקולות ויתמודד מול קינסטליך שהשיג כמעט עשרה אחוזים פחות - 21.7%.

  

רעננה

לא פחות משישה מועמדים התמודדו על ראשות העיר, אך השניים שלבסוף יתמודדו על התואר הוא איתן גינזבורג, ראש העיר הממונה שהחליף את זאב ביילסקי שפרש, והעיתונאי לשעבר חיים ברוידא המכהן כחבר מועצת העיר.

 

איתן גינזבורג וחיים ברוידא ()
איתן גינזבורג וחיים ברוידא

 

תעמולת בחירות ברעננה ()
הכרזה נגד גינזבורג

גינזבורג בן ה-41 הוא ההומו המוצהר הראשון שכיהן כראש העיר, והוא מתגורר בעיר עם בן זוגו ומגדל עמו שני ילדים. בימים האחרונים הופצו בעיר הודעות שקראו לתושבים שלא להצביע לגינזבורג על רקע נטייתו המינית. באחת ההודעות נכתב כי "האפשרות שגינזבורג ייבחר היא חילול השם עצום ומרידה גדולה בתורה".

 

בהודעה אחרת שפורסמה בצירוף סמלי העירייה ובית הספר אוסטרובסקי נכתב: "איזה תכנים תרצו שילדיכם יושפעו מהם? איזה סיפורים יהיו בחוברות שהם יקראו?". גינזבורג אמר בתגובה כי מדובר בקמפיין הומופובי מתוזמן ובוטה שמנסה להפחיד את הציבור הדתי מפניו.

 

ממטה ברוידא נמסר: "השיח בנושא זה כלל לא היה חלק ממערכת הבחירות ברעננה והתוצאות בסיבוב הראשון היו נחרצות: למעלה מ-70% מהבוחרים, הצביעו למועמדים ממחנה השינוי, בגלל הניהול הלקוי של העיר מצד גינזבורג ולא שום קשר לנטייתו המינית. ברוידא שהוקיע כל פרסום נגד הקהילה הגאה, אף הגיש תלונה במשטרה על זיוף והסתה נגדו. בנו הבכור, בן (35) שיצא מהארון לפני 14 שנה, כתב אתמול (שבת) מכתב פתוח לגינזבורג: 'אתה יודע בעצמך איתן, שאין בין אבא שלי ובין דעות חשוכות ולו דבר אחד. אין אדם יותר פתוח מחשבתית, מקבל ומכיל כמו אבא שלי. הפתיחות הזאת, זו בדיוק הסיבה שבגללה הוא מצליח לאגד סביבו כבר שנים כמות תומכים כל כך גדולה מכל קשתות האוכלוסייה הרעננית. זו בדיוק הסיבה שבגללה האנשים שסביבו מצליחים לייצר ביניהם שיח חברותי, תרבותי, אוהב ובגובה העיניים'".  

 

כפר סבא

בכפר סבא התמודדו על ראשות העיר שבעה מועמדים שקיוו להחליף את יהודה בן חמו שהתפטר בעקבות כתב אישום על עבירות מרמה: מחליפו צביקה צרפתי, מנכ"ל העירייה לשעבר רפי סער, הניצב בדימוס יוסי סטבון, הדר לביא, יובל לוי, עילאי הרסגור-הנדין ומירית שקד-ברק.

 

לסיבוב השני עלו רפי סער (50), מנכ"ל העירייה לשעבר, והניצב בדימוס יוסי סטבון (66). סער זכה ל-27.38% מכלל הקולות והוביל על סטבון שקיבל 19.61% בסיבוב הראשון.

 

רמת השרון

גם ברמת השרון התמודדו שישה מועמדים בסיבוב הראשון, בהם אבירם גרובר, ראש המועצה המכהן שנבחר בבחירות המיוחדות בשנת 2016 בעקבות פרישתו של איציק רוכברגר, רמי בר לב, עידן למדן, טל עזגד, אילן כהן ותא"ל (במיל') רוני בלקין. לסיבוב השני הגיעו גרובר בן ה-46 ובלקין בן ה-58.

 

אנטישמיות ברמת השרון  ()
חזיר בפתח בית הכנסת. על רקע הבחירות?

בסוף השבוע האחרון העיר סערה בעקבות הצבת ראש חזיר בכניסה לבית הספר "סוכת שאול", ובעיר נטען כי הרקע למעשה הוא חידוד המאבק בין הדתיים לחילונים בבחירות. שלשום אחר הצהריים הפגינו תושבי העיר נגד התקרית ושני המועמדים הסופיים, שגם גינו את המעשה, הצטלמו כשהם מחובקים.

 

הוד השרון

לאחר שראש העיר הוותיק חי אדיב הודיע כי הוא לא יתמודד לקנדציה נוספת, שמונה מתמודדים הכריזו על הכוונה להחליפו. לסיבוב השני הגיעו חבר המועצה אמיר כוכבי (38) וחברת הכנסת לשעבר יפעת קריב (45), לאחר שכוכבי הוביל עליה בכעשרה אחוזים בסיבוב הראשון.

 

 

אמיר כוכבי יפעת קריב ()
יפעת קריב ואמיר כוכבי

במהלך סוף השבוע הודיעה מפלגת העבודה כי היא מסירה את תמיכתה מקריב בעקבות הקמפיין השלילי שניהלה נגד כוכבי, אותו שייכה כמזוהה עם גורמי שמאל. במטה של קריב מסרו כי היא זאת שהודיעה על ניתוק הקשר עם המפלגה, והמתמודדת אמרה כי "תושבי הוד השרון צריכים לדעת שהם בוחרים ראש עיר עצמאית שאינה מוכנה לקבל תכתיבים מהמפלגות הארציות".

 

ראש העין

לאחר ששישה מועמדים התמודדו על ראשות העיר, ראש העיר המכהן שלום בן משה (70) עלה לסיבוב השני נגד אלוף-משנה (במיל') רז שגיא.

 

בתום ספירת הקולות בסיבוב הראשון ראש העיר המכהן, שהוא גם בנו של ראש המועצה הראשון של ראש העין, לכ-28% מכלל הקולות. הקצין במיל' זכה ל-22% מהקולות.

 

קריית שמונה

ראש העיר המכהן ניסים מלכה, שזוהי מערכת הבחירות הרביעית שלו, ייאלץ להתמודד בסיבוב השני נגד עורך הדין הצעיר אביחי שטרן. במהלך השנים שטרן, המתמצא היטב בחוקי הרשויות המקומיות, נאבק במלכה מספסלי האופוזיציה, והפעם הוא גם זכה לשלושה מושבים במועצת העיר לעומת מושב אחד למלכה. בתום הסיבוב הראשון זכה שטרן ל-38.01% מהקולות, ומלכה זכה ל-28.22%.

 

ניסים מלכה אביחי שטרן  (צילום: סטודיו גולן)
ניסים מלכה אביחי שטרן (צילום: סטודיו גולן)

מי שעשויים להכריע את הכף בין השניים הם אנשיו של יורם מלול, שהפסיד בבחירות לראשות העיר והודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים. זמן קצר לאחר הודעתו התחרט, ואמר כי הוא פנה לשטרן בהצעה לתמיכה תמורת משרת ממלא מקום ללא תשלום, ומשרת סגן בשכר לאחד מאנשיו.

 

לדבריו, לאחר אותה פגישה פנה שטרן לאותו אדם שהוצע לתפקיד סגן, ואמר כי הוא רוצה אותו אך לא רוצה במלול. מלול ציין כי הוא אינו ממליץ על מועמד מסוים, אך לדבריו, "במצב הקיים עדיף להשאיר את ההנהגה הקיימת".

 

צפת

בצפת מתנהל מאבק על צביונה של העיר, בין הציבור החילוני והדתי-לאומי המזוהה עם שוקי אוחנה זכה ל-36.99%, לבין הציבור החרדי המזוהה עם נחמן גלבך שקיבל 24.97%. המועמד החרדי פרסם השבוע פוסט שבו הדגיש כי בעקבות שאלות שהופנו אליו בעבר, הוא ישתתף בחגיגות יום העצמאות ובטקסי יום הזיכרון והבהיר כי כל תושבי העיר יקרים לליבו. אם גלבך אכן יזכה, יהיה זה ניצחון היסטורי של ראש עיר חרדי ראשון בעיר הגלילית.

 

ראש העיר היוצא, אילן שוחט, הודיע באופן רשמי כי אינו תומך באף אחד מהמועמדים, אולם סגנו לשעבר ארקדי בארסט הודיע שיתמוך באוחנה, שמקווה לזכות בקול של יוצאי חבר העמים המתגוררים בעיר.

 

מעלות

ראש העיר המיתולוגי שלמה בוחבוט נמצא בפעם הראשונה מזה 42 בסכנה של איבוד השלטון. במעלות נטען כי הצלחתי של המועמד ארקדי פומרנץ, שזכה ל-32.26%, נובעת כמו במקרים רבים נוספים בצפון לא מאהבת מרדכי, אלא משנאת המן. מתמודדים נוספים שהצהירו על תמיכם בפומרנץ אמרו כי מטרתם היא להפיל את בוחבוט, שזכה ל-29.72% מהקולות.

 

שלמה בוחבוט ארקדי פומרנץ (צילום: גיל נחושתן)
שלמה בוחבוט וארקדי פומרנץ(צילום: גיל נחושתן)

בוחבוט עצמו דחה בבוז את השמועות על כוונתו לפרוש, והודיע בכנס עם תומכיו כי המאבק יימשך במלוא המרץ. גם הקמפיינים השליליים מורגשים היטב בסיבוב השני, ופומרנץ טוען שאנשי בוחבוט ניסו לסחוט אותו באמצעות תמונה של בנו המעשן לכאורה קנאביס. בוחבוט מצידו התלונן במשטרה לאחר שפרופיל פיקטיבי בפייסבוק כתב לו "ניפגש בבית הקברות".

 

טירת כרמל

פחות מחצי שנה לפני הבחירות הודיע יו"ר סיעת ש"ס וראש ישיבה בעיר, כפיר עובדיה, כי הוא מתכוון להתמודד נגד ראש העיר המכהן אריה טל. השניים עלו לסיבוב השני לאחר שטל זכה ל-35.53% מהקולות ועובדיה קיבל 23.89%.

 

בניסיון למנוע מהמתמודד החרדי להגיע לכיסא ראש העיר, חתם טל על הסכם עם יריבו המר אריה פרג'ון, שאותו הדיח בעבר מהתפקיד. עובדיה לעומת זאת קיבל דווקא את תמיכתה של המתמודדת החילונית אפרת דוד ששון, שהגיעה בסיבוב הראשון למקום הרביעי. בהסכם עמה נקבע, כי בעיר יישמר הסטטוס קוו בכל הנוגע לשמירת הדת והשבת. 

 

אילת

אחוז וחצי מסך כלל הקולות היה חסר לראש העיר מאיר יצחק הלוי כדי לזכות בקדנציה הרביעית בעיר הדרומית. בניגוד לבחירות הקודמות, לא יריב כזה או אחר אלא ריבוי המתמודדים מנע ממנו לנצח למרות הפער הגדול בינו לבין ששת המועמדים הנוספים.

 

דובי כהן ומאיר יצחק הלוי ()
דובי כהן ומאיר יצחק הלוי

המערכה על ראשות העיר התחילה בקרב קשה במיוחד ברשתות החברתיות בין אנשיו של ראש העיר המכהן, מאיר יצחק הלוי, לבין ששת המועמדים הנוספים. בסיבוב הראשון זכה ראש העיר ל-38.5% מהקולות, ובמקום השני סיים דובי כהן עם 4,615 קולות בלבד. סטס דינקין היה קרוב מאוד להיכנס גם הוא לסיבוב השני לאחר שקיבל 4,416 קולות. שני סגני ראש עיר וחבריו לקואליציה של יצחק הלוי חברו למועמד דובי כהן והביעו בו את תמיכתם. בעיר התיירות פירשו את המהלך כבגידה בראש העיר.

 

מחצית מהבחירות - ברשויות הערביות

28 רשויות ערביות יקיימו ביום שלישי הקרוב את הסיבוב השני בבחירות המקומיות. במועצות המקומיות כפר כנא, משהד, עילוט ונחף החליטו לחלק את הקדנציה הקרובה לרוטציה בין המתמודדים בעקבות התקריות האלימות. רבים מהתושבים ברשויות הערביות שהחליטו לחלק את הקדנציה הביעו את מחאתם על ההחלטה: "בגלל שגורמים מסוימים לא כיבדו את בחירת התושבים האלימות מכתיבה כיצד לנהל את הרשויות המקומיות".

 

באום אל-פחם התחרות בין שני המועמדים הסופיים, חאלד חמדאן וסמיר סובחי, מורגש היטב ברחובות העיר. אנשי המועמדים עורכים מדי יום מפגשים וחוגי בית כדי להשיג את הניצחון המיוחל.

אחמד מחאמיד, תושב העיר, אמר ל-ynet כי על אף התחרות המורגשת לא נרשמו מקרים אלימים בעיר. "תודה לאל שלא היו מקרי ירי בעיר. בסופו של דבר הבחירות הן רק ביום אחד, אבל כולנו נישאר אחים וחברים ונשמור על כבוד בינינו".

 

בעיר קלנסוה שבשרון התחרות מתחזקת בין שני המתמודדים ראש העיר המכהן עבד אל-באסט סלאמה וד"ר אחמד קשקוש. מכובדי העיר ואנשי ציבור בולטים קראו להפסקת האירועים האלימים הרבים שנרשמו לאחרונה ברחובות, בהם גם השלכת רימונים לעבר בית בימים האחרונים. ראש העיר סלאמה קרא "לקיים בחירות באווירה נקייה וללא מתיחות. אנחנו רוצים לקבל את התוצאות ברוח ספורטיבית". בתל שבע המתמודד מוסא אל-אעסם הסיר את מועמדותו ובכך העניק לעומר אבו רקייק, אח מוסמך במקצועו, את ראשות המועצה ללא סיבוב שני. 

 

 


פורסם לראשונה 10/11/2018 22:14

 

בהכנת הכתבה השתתפו אחיה ראב"ד, איתי בלומנטל, חסן שעלאן, מאיר אוחיון, ענבר טויזר, רועי רובינשטיין, רענן בן צור ואמיר אלון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
חוזרים לסיבוב שני
צילום: גיל יוחנן
מומלצים