תיעוד: הרובוט הישראלי סה"ר שיציל חיים בקרב
במנהל הפיתוח הטכנולוגי במשרד הביטחון סיימו את שלב הפיתוח של מערכת סה"ר - סייר הנדסי רובוטי, אחת המתקדמות בעולם בתחום. קצין בצה"ל: "הוא מונע סיכון לוחמים ומאפשר תעוזה בשדה הקרב"
הרובוטים בשירות החיילים: מינהל פיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות (מפא"ת) במשרד הביטחון סיים את שלב הפיתוח של מערכת סה"ר (סייר הנדסי רובוטי), והחל את שלב הניסויים. מדובר במערכת שפותחה על מנת לבצע משימות מבצעיות בזירות שונות, בדגש על התמודדות עם מטענים, ומהווה מרכיב אחד בתפיסת המשמר הקדמי הרובוטי המאפשר מגוון יכולות.
סה"ר בנויה משלושה מרכיבים. הראשון כולל את הפלטפורמה הרובוטית במשקל של כשישה טונות, בעלת יכולת עבירות גבוהה, שמסוגלת לתמרן לצד רק"מ (רכב קרבי משוריין) במסלולים, מתארים, תא שטח מנותח או עם התערבות מפעיל. המרכיב השני הוא הטכנולוגי, שכולל בתוכו את הקיט הרובוטי - מערכת עם מגוון אמצעי חישה, מצלמות חכמות, חיישן לייזר, סורק ורדארים. הכלי יכול למפות מכשול ידוע מראש ובאמצעות לוגיקות מובנות מראש להתגבר עליו.
המרכיב השלישי ברובוט שפותח בתעשייה האווירית הוא המרכיב המשימתי - כאשר הכלי מזהה מטען הוא מעביר דיווח אזהרה לכוחות הפועלים בשטח אודות המקום בו הונח.
המערכת היא אחת המתקדמות בתחום הרובוטיקה הקרקעית, ומעידה כי צה"ל נמצא במקום מאוד מתקדם בתחום הכלים הבלתי מאוישים ביבשה באוויר ובים.
ראש תחום רובוטיקה ואוטונומיה, סא"ל ד', מסביר: "אנו מפתחים טכנולוגיות המאפשרות מניעת סיכון חיי הלוחמים ומגוון יכולות מבצעיות נוספות על ידי הפעלת משמר קדמי רובוטי הנע בחזית הכוחות המתמרנים ומאפשר תעוזה בשדה הקרב".