פריצת דרך: סמסונג הציגה סמארטפון מתקפל
היצרנית הקוריאנית הקדימה את יריבותיה הגדולות והציגה את המכשיר החדשני והמסקרן בוועידת המפתחים שלה בסן פרנסיסקו. "הנחנו את היסודות לחווייה מסוג חדש", התגאה מנכ"ל חטיבת המובייל
צעד ענק לסמסונג: ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית חשפה הערב (יום ד') בוועידת המפתחים שלה בסן פרנסיסקו סמארטפון מתקפל והצליחה להקדים את יריבותיה הגדולות אפל, וואווי, LG, שיאומי ואחרות. מדובר למעשה במכשיר עם מסך בגודל 7.3 אינץ', שכאשר הוא מתקפל ניתן להשתמש במסך קטן יותר, בגודל 4.5 אינץ', שנמצא בצדו השני. הוא צפוי להגיע לשוק בתחילת 2019, אך לא ברור עדיין מה יהיה מחירו ואיך ייקרא הדגם.
המכשיר הוצג בחשיכה, ככל הנראה מכיוון שמדובר רק באב-טיפוס ולא במוצר מוגמר. בסמסונג מכנים את הטכנולוגיה Infinity Flex Display. היא נתמכת על-ידי מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל, שעובדת באופן צמוד עם היצרנית הקוריאנית לקראת ההשקה בשנה הבאה, וכנראה תספק תמיכה גם ליצרניות אחרות שיציגו מכשירים דומים.
"המסך המתקפל מניח את היסודות לחוויית מובייל מסוג חדש", אמר נשיא ומנכ"ל חטיבת המובייל של סמסונג, דיג'יי קו, "אנחנו מתרגשים לעבוד עם מפתחים על הפלטפורמה החדשה הזאת על מנת לייצר ערך חדש עבור הלקוחות שלנו. אנחנו לא יכולים לחכות כדי לראות לאיפה הטכנולוגיה ושיתוף הפעולה ייקחו אותנו".
בסמסונג אומרים כי יחד עם הפלטפורמה החדשה, One UI, המכשיר המתקפל מאפשר למשתמשים לעשות דברים שלא ניתן לבצע עם סמארטפון רגיל - למשל, שימוש בשלוש אפליקציות במקביל. "הם ייהנו עכשיו מהטוב של כל העולמות: סמארטפון קומפקטי שכאשר פותחים אותו, התצוגה גדולה יותר ומאפשרת מולטי-טסקינג וצפייה בתוכן. המעבר מהתצוגה הקטנה לתצוגה הגדולה הוא בלתי מורגש".
סמסונג היא אמנם הראשונה מבין היצרניות הגדולות שמציגה סמארטפון מתקפל, אבל הקדימה אותה ממש בכמה ימים חברה לא ממש מוכרת בשם Royole, שהשיקה מכשיר מתקפל עם מסך בגודל 7.8 אינץ' בשם FlexPai.
בנוסף למסך החדשני, הציגה סמסונג גם כלים חדשים עבור מפתחים לפלטפורמות הביקסבי, העוזרת האישית של סמסונג, ול-SmartThings, מערכת שליטה לבית חכם. מערכת ביקסבי תתמוך בחמש שפות נוספות, תיפתח למפתחים חיצוניים ולראשונה יצרניות חומרה אחרות יוכלו להטמיע אותה במוצרים שלהם.
"הגענו להישגים משמעותיים באינטליגנציה מלאכותית ובאינטרנט של הדברים, מה שישחק תפקיד קריטי בהגשמת חזון החיים המחוברים שלנו", אמר קו, "ההתקדמות בביקסבי וב-SmartThings פותחת פרק חדש שבו מוצרים מצד ג' ושירותים יכולים להשתלב בפלטפורמות של אינטליגנציה מלאכותית ואינטרנט של הדברים בהיקף רחב".