שתף קטע נבחר
 

הבית הוצף בגשמים? כנראה שזו הסיבה

הגשמים האחרונים תפסו אתכם לא מוכנים עם נזילות מים מהתקרה או עם רטיבות בקירות? כנראה שכחתם לבדוק את תקינות המרזב . הנה מה שחשוב לבדוק בדיוק בימים אלו. אתר "המקצוענים" עם הטיפים

כן, כבר עברה שנה מאז החורף הקודם. סביר להניח שהמרזב שלכם נסתם מעלים, לכלוך, אבק, קני ציפורים, שאריות ניילון או חפצים שבעל המקצוע הקודם השאיר בטעות על הגג. כדי שהחורף הזה יעבור בצורה חלקה ויבשה, והגשם יישאר מחוץ לביתכם – הנה כמה דברים שחשוב לבדוק. מתי תוכלו לתחזק בעצמכם ומתי, מתי יש לקרוא לבעל מקצוע וכמה יעלה התיקון? בדקנו.

 

שיהיה לכם מושג: מה תפקיד המרזב?

תפקידו של המרזב הוא לנקז את מי הגשמים מהגג החוצה, ולמנוע הצטברות של שלוליות על הגג, דבר שיכול לגרום לחדירות מים אל תשתית הבית, לפגיעה ביסודות ולבעיות רטיבות.

 

קיימים שני סוגי מרזבים – חיצוני ופנימי. המרזב החיצוני לרוב עשוי מפח מגלוון, אלומיניום, נחושת או אבץ. לעומתו, מרז פנימי ממוקם בתוך קיר המעטפת של הבניין או בתוך ארגז רוח. בשל העובדה שהוא חשוף יותר לפגעי מזג-האוויר, הוא גם הסוג שמצריך תחזוקה שנתית, שתמנע נזקים חמורים לתשתית הבית שלכם במהלך העונה הגשומה. במדריך זה נתמקד בתחזוקת מרזב חיצוני.

 

  (צילום: shutterstock)
עלים שהצטברו יכולים לגרום להצפת מים בעת גשמים(צילום: shutterstock)

 

לא בכל מקרה צריך בעל מקצוע  

במקרים מסוימים תוכלו לנקות את המרזב בעצמכם: ישנם מרזבים הממוקמים בצורה שהגישה אליהם נוחה וכלל אינה מסוכנת. כיצד תכינו את המרזב לקראת החורף? "ראשית יש לטאטא את כל הלכלוך שהצטבר בקרבת פתחי המרזב", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לרוב, אלו יהיו שאריות של חומרי בניין, אבק, עלים ושקיות. שימו לב שאין לשלשת של יונים בקרבת המרזב, דבר שיצריך קריאה לבעל מקצוע שיתקין אמצעים להרחקת יונים. כמו כן, ודאו שאין ענפים שצמחו סביבו, ובמידת הצורך דאגו לגזום אותם".

 

רק לאחר שניקיתם את השטח, תוכלו לבצע בדיקת הצפה בזהירות. מלאו דלי במים ושפכו אותו לכיוון פתח המרזב. אם המים זורמים בחופשיות סימן שאין סתימות במרזב. שימו לב גם שאין כשלי איטום בחיבורים, שכן אחרת במהלך הגשמים תסבלו מבעיות רטיבות על הקיר או על הגג הסמוכים לנקודת הכשל שבחיבורים".

  

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?  

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג 

סימנים של רטיבות

 

הניחו רשת על פתחי הניקוז: בסיום, שימו מכסה רשת על התעלות ועל פתחי הניקוז, ובכך תבטיחו שלפחות בחודשים הגשומים לא תהיה חדירה של לכלוך, עלים וכל חפץ אחר שיוכל לחסום את ניקוז המים.

 

בדקו את מעבר המים על שטח הגג: מעבר לניקוי של המרזבים ובדיקת ההצפה, חשוב שתדאגו שהמים יוכלו להתנקז בצורה תקינה משטח הגג אל עבר המרזב. אם הדרך חסומה בשל הצטברות של אבק, חומרי בניין, קולטי שמש שפורקו והושארו על שטח הגג וכו', דאגו לפנות אותם, כדי לאפשר ניקוז מים תקין. במקרים מסוימים, גם ניקוי של הגג לא יעזור לניקוז תקין. אם השיפועים על הגג אינם תקינים, ייתכן שלא יהיה מנוס מלהזמין בעל מקצוע ולבצע תיקון של השיפועים על בעזרת יציקת בטקל (בטון קל).

 

צביעת המרזב: מתי בפעם האחרונה צבעתם את המרזב? חלק מתחזוקה הוא גם בדיקה של מצב הצנרת, הברגים וצביעה בזמן כשמדובר בפח מגלוון. כמו כן, לעתים בעלי מקצוע עולים לגג לבצע תיקונים או התקנות (דוודי שמש, כבלים, תקשורת) ויכולים להזיז את הצנרת ולגרום לכשלי חיבורים.

 

כמה יעלה ניקוי מרזב חיצוני?

מומלץ לבצע ניקוי מרזב לפני תחילת הגשמים, כדי למנוע הצפות על הגג וחדירות מים במהלך החורף. לרוב, הסתימה מתרחשת בשל חדירת לכלוך או צמחיה אל פתחי המרזב. מוקד השירות: "מחיר ניקוי המרזב תלוי באורך המרזב, בגובה שבו הוא נמצא ובתנאי ההגעה אליו. אם מדובר בגג רעפים ישן, עם גישה לא נוחה אל המרזב, הדבר ייקר משמעותית את עלות הניקוי. ובכל זאת, המחיר המקובל בשוק נע סביב 200-250 שקל למטר אורך צנרת".

 

כשמדובר במרזב חיצוני, לא כל תיקון תקלה במרזב היא כלכלית, ולעתים משתלם יותר להתקין מרזב חדש. זאת, בייחוד אם המרזב כבר ישן וחלוד (מעל 15 שנה). מוקד השירות: "אם תשקיעו באיטום של החורים שבו, ההשקעה לא תהיה כלכלית, שכן זהו פתרון זמני שלא ימנע את הצורך בהחלפת מרזב בסופו של דבר".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה חשוב לבדוק לפני?

כשמדובר בניקוי מרזבים, ובייחוד על גג רעפים, חשוב מאוד לוודא שלבעל המקצוע יש היתר הסמכה לעבודה בגובה ושהוא מבוטח בכל הביטוחים הנדרשים. אחרת, אתם מסכנים את עצמכם, שכן במקרה של נזק שייגרם לו בשטח הבית שלכם, אתם תהיו מחויבים בפיצוי מבחינה משפטית.

 

יש לכם גג רעפים? נצלו את ההזדמנות ובקשו ממנו להחליף עבורכם רעפים שבורים, שיכולים גם להוות כשל איטום ומקור לחדירת מים אל תוך חלל הגג. סביר להניח שהתוספת שתיגבה עבור החלפת הרעפים תהיה נמוכה יותר מאשר אם תזמינו בעל מקצוע לכך בשני ביקורים נפרדים.

 

מוקד השירות: "לשם כך, עוד לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע לניקוי מרזבים, ודאו שהוא יכול גם להחליף רעפים באותה ההזדמנות. לא כל בעל מקצוע יסכים לטפס על גג רעפים, וכדאי לברר זאת מראש ולא לאחר שהוא כבר בביתכם ואתם מחויבים בדמי ביקור".

 

דבר נוסף שכדאי לבדוק הוא את תקינות הברגים של המרזב. אם חלקם רופפים או חלודים, כדאי להחליף את המקטע הזה או להשתמש בחומרי איטום סביבם.

 

צריכים תיקון מרזב? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 08/11/2018 09:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים