שתף קטע נבחר

 

קטאר: "לא תומכים באף פלג בעזה, המיליונים ישרתו חצי מיליון איש"

השגריר לענייני עזה מוחמד אל-עמאדי ואמר כי הכסף הקטארי הוא סיוע הומניטרי נטול התחשבנות פוליטית. הוא ביקר בתחנת הכוח בעזה ואמר: "15 מיליון דולר יחיו את הכלכלה, שנים שלא היה חשמל במשך 20 שעות ביממה"

 

 

מוחמד אל-עמאדי מתקבל בעזה, אתמול

מוחמד אל-עמאדי מתקבל בעזה, אתמול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השגריר הקטארי לענייני רצועת עזה, מוחמד אל-עמאדי, ביקר היום (שבת) בתחנת הכוח ברצועה ברקע מאמצי הרגיעה בין ישראל לחמאס. אל-עמאדי אמר כי "הכנסת מיליוני דולרים לרצועה יגרמו לתזוזתה של הכלכלה בעזה שנמצאת כרגע במצב של מוות".

 

אל-עמאדי דחה את הביקורת על תשלום המשכורות לפקידי הארגון שהועבר אתמול ואמר כי הסיוע הקטארי מיועדת לכלל תושבי הרצועה, והבהיר כי מדובר בסיוע הומניטרי נטול התחבשנות פוליטית. "אנחנו לא תומכים באף פלג ואין לנו שאיפה לפתור את כל הבעיות של תושבי הרצועה", אמר. "אנחנו יודעים שמענק של 15 מיליון דולר משרת באופן ישיר ועקיף חצי מיליון איש ומחייה את הכלכלה".

 

המשלחית הקטרית ברצועת עזה ()
מוחמד אל-עמאדי בתחנת הכוח בעזה, היום

המשלחית הקטרית ברצועת עזה ()
המשלחת הקטארית בעזה
עוד הוסיף כי אספקה תקינה של חשמל היא הזכות הבסיסית ביותר במאה ה-21, והיא צריכה להגיע לכולם ללא יוצא מהכלל. לדבריו, כמה אזורים ברצועת עזה מקבלים חשמל במשך 20 שעות ביממה-  דבר שלא נראה כבר שנים ארוכות.

 

אל-עמאדי התייחס אתמול להתפתחות בשיחות הרגיעה ואמר כי ישראל וקטאר הגיעו להבנות בעניין החשמל והנתיב הימי. בעיתון הלבנוני "אל-אחבאר" דווח הבוקר כי ההבנות בעניין הימי כללו הסכמה להקמת מעבר ימי מרצועת עזה לקפריסין שיפוקח על-ידי מנגנונים ישראלים ובינלאומיים. על פי הדיווח, ישראל דורשת לפקח מבחינה ביטחונית באמצעות נוכחות פיזית, אך בחמאס דורשים כי הפיקוח ייעשה באמצעות חיבור למחשבים ומצלמות, כמו במעבר רפיח.

 

תשלום משכורות לפקידי חמאס (צילום: AFP)
הכסף חוזר לעזה(צילום: AFP)

דברי השגריר מצביעים כי ישראל מראה נכונות להצעה הקטארית, למרות ששיחות הרגיעה מתבצעות בחודשים האחרונים בהובלת התיווך המצרי. אל-עמאדי ביקר אתמול במוקדי ההפגנות לאורך גדר הגבול, ושיירתו הותקפה על-ידי כמה מפגינים. בחמאס הבהירו כי שיחות הרגיעה אינן מתנהלות מול ישראל, ומבחינת הארגון ההסכם יהיה מול קטאר, מצרים והאו"ם.

 

אחמד מג'דלאני, חבר הנהגת אש"ף ומקורבו של אבו מאזן, אומר כי ברשות הפלסטינית מאוד חוששים מההסכם, אך קיבלו אותו במטרה להקל את סבל התושבים בעזה.

 

בשבוע הבא צפויות משלחות פתח וחמאס להגיע לקהיר כדי לחדש את שיחות הפיוס ביניהן. העיתון "אל-חיאת" דיווח אתמול כי נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הצליח לשכנע את הנשיא הפלסטיני אבו מאזן להסכים לקבלת הבנות הרגיעה של חמאס עם ישראל אחרי חודשים ארוכים שבהם התנגד למהלך מחשש כי ההסכם ינציח את שלטון חמאס בעזה וידיר אותו מהרצועה באופן סופי.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים