שתף קטע נבחר

 

בתגובה לשביתת הסגל: עשרות אלפי סטודנטים ישבתו מיום שני

פרסום ראשון: התאחדות הסטודנטים הודיעה כי בתגובה לשביתת הסגל הבכיר, סטודנטים בשמונה מכללות ציבוריות יפסיקו להגיע למוסדות החל מיום שני. יו"ר ההתאחדות פנה למרצים השובתים: "פרצנו עבורכם את הדרך למו"מ, עזרו לנו לשוב לספסל הלימודים"

 

 

סטונדטים מפגינים נגד השביתה ברחבי הארץ

סטונדטים מפגינים נגד השביתה ברחבי הארץ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרסום ראשון: התאחדות הסטודנטים הודיעה הערב (מוצאי שבת) כי החל מיום שני הסטודנטים בשמונה מכללות הציבוריות ישבתו ללא הגבלת זמן במחאה על שביתת הסגל הבכיר שנכנסת מחר (ראשון) לשבוע הרביעי שלה.

 

השביתה הארוכה גרמה לתסכול רב בקרב כ-30 אלף הסטודנטים במכללות ספיר, הדסה, המכון הטכנולוגי חולון, האקדמית תל אביב-יפו, המכללה להנדסה עזריאלי, המרכז האקדמי לב, המרכז האקדמי רופין והמכללה האקדמית כנרת. 

 

הפגנה מכללה אקדמית תל אביב-יפו (צילום: כוח לעובדים)
סטודנטים מפגינים מחוץ למכללה האקדמית תל אביב-יפו(צילום: כוח לעובדים)

לאחרונה יזמו סטודנטים הסובלים מהשביתה קמפיין חדש ברשתות החברתיות בשם "לא על הגב שלנו", וביום חמישי האחרון התקיימו הפגנות בכמה מוקדים רחבי הארץ, בהם משרדי הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, מחוץ למשרד האוצר, ובכמה מהמכללות השובתות.

 

"החלטנו להוריד את הכפפות, ולהפסיק להיות בני ערובה", אמר רם שפע, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית. "על אף שבחמישי האחרון הצלחנו לייצר פתח למשא ומתן, הצדדים טרם הגיעו להבנות ונראה שהם בוחרים לסכן את כל הסמסטר, ואת זה אנחנו לא נאפשר. אנחנו יוצאים בקריאה ברורה לכל המרצים - מרגע שהתחייבתם מולנו באופן כתוב להיצמד להסכם העקרונות, פרצנו עבורכם את הדרך למו"מ ובכך הוכחנו בפניכם שחשוב לנו לחזק את התנאים והזכויות שלכם. עכשיו תורכם להסיר את איום השביתה ולהוכיח לנו שעתיד הסמסטר שלנו חשוב גם לכם".

 

שפע הוסיף כי "ביום שלישי נעלה כולנו לירושלים להפגנה ארצית מול משרדי המועצה להשכלה הגבוהה. אני קורא לוות"ת ולאוצר - קחו אחריות, עזרו לנו לשוב לספסל הלימודים מהר ככל הניתן".

 

מכללת ספיר (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
מכללת ספיר(צילום: גדי קבלו)

השביתה החלה על רקע חילוקי דעות קשים בין הצדדים - בעוד שבמשרד האוצר ובוועד ראשי המכללות (ור"מ) טוענים כי נציגי הסגל הבכיר במכללות השובתות נסוגו מהסכם העקרונות שנחתם עמם באוקטובר 2017, נציגי הסגל טוענים כי ההסכמים שהמכללות הציגו בסופו של דבר לא תאמו את ההבנות שהוסכמו.

 

כאמור, בשנה שעברה נחתם הסכם עקרונות עם המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות שעל בסיסו היו אמורות להתבסס הסכמי השכר הסופיים במכללות. עשר מכללות חתמו על הסכמי השכר עם הסגל הבכיר. ארבע המחלוקות העיקריות בהסכמים הן מועד החלת טבלאות השכר החדשות, חישוב הוותק של המרצים החדשים, הביטחון התעסוקתי של המרצים והגדרת התנאים לשבירת ה"שקט התעשייתי". בעוד שבסגל הבכיר טוענים להפרה של חלק מהסיכומים, בוועד ראשי המכללות מנמקים את הפערים בהבדלים בצרכים ובמציאות עמה מתמודד כל מוסד.

 

"המצב הולך לשבוע רביעי של שביתה", אמר בשבוע שעבר ל-ynet פרופ' דני לוי, סגן יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות. "הדרישה הכי בסיסית שלנו היא לחדש את המו"מ הארצי שהופסק בצורה חד צדדית. לא היה הסכם ואין הסכם.

היה מסמך עקרונות להסכם קיבוצי. אנחנו מכבדים את חתימת יו"ר המועצה הקודמת, אבל אנחנו רוצים לחדש את המו"מ על בסיס מסמך העקרונות שאנחנו מכירים אותו ומכבדים אותו. עקרונות הן לא הסכם". הוא הדגיש כי "היו סטיות חמורות מהסכם העקרונות וההסכמים שנחתמו לאחר מכן מרעים את התנאים של המרצים. מרגע שהם מנסים לכפות את הנוסח החד צדדי שהוא לא מוסכם עלינו, הם עושים מדיניות של הפרד ומשול. הם מציגים אותנו כקומץ משוגעים, כאילו זה משבר פנימי שלנו. הנושא העיקרי פה זה הסירוב המוחלט לחזור למשא ומתן ארצי עם הנציגות של הסגל הבכיר במכללות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: כוח לעובדים
הפגנת הסטודנטים בשבוע שעבר
צילום: כוח לעובדים
מומלצים