שתף קטע נבחר

 

שביתת הסטודנטים במכללות: "לא נהיה יותר בני ערובה"

סטודנטים בשמונה מכללות מוחים על שביתת הסגל הבכיר במוסדות, שנכנסה כבר לשבוע רביעי בשל מו"מ תקוע עם משרד האוצר וההנהלה. באקדמית ת"א-יפו חסמו סטודנטים את הכניסה לקמפוס, אך חלק "שברו" שביתה: "אף אחד לא יחזיר לנו את השיעורים האלו"

 

סטודנטים חוסמים את הכניסה לקמפוס האקדמית ת"א-יפו    (צילום: ליהי קרופניק)

סטודנטים חוסמים את הכניסה לקמפוס האקדמית ת"א-יפו    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סטודנטים בשמונה מכללות ציבוריות החלו הבוקר (יום ב') את השביתה שעליה פורסם לראשונה ב-ynet, במחאה על שביתת הסגל הבכיר במכללות שנכנסה אתמול לשבוע הרביעי שלה.
 
במכללה האקדמית תל אביב-יפו חסמו הסטודנטים את הכניסות לקמפוס משעות הבוקר. עם זאת, חלק מהסטודנטים בחרו "לשבור שביתה" ולהגיע בכל זאת ללימודים. "אף אחד לא יחזיר לנו את הלימודים ואת השיעורים האלו", אמרה אחת מהסטודנטיות שהגיעה ללימודים. "את פוגעת בנו", השיבה לה אחת הסטודנטיות השובתות.

 

שביתה במכללות ברחבי הארץ, צילום במכללה האקדמית תל אביב יפו (צילום: ליהי קרופניק)
"נהיה יותר בני ערובה". סטודנטים חוסמים את הכניסה לקמפוס(צילום: ליהי קרופניק)

במועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות טענו כי לא מתקיים שום משא ומתן בינם לבין המכללות ומשרד האוצר. זאת, על אף שבמהלך הפגנת הסטודנטים בקמפוס של האקדמית ת"א-יפו, הגיע למקום אסף שירמן, מנהל תחום עובדי הוראה באגף השכר והסכמי העבודה במשרד אוצר, בדרכו לפגישה עם פרופ' שלמה בידרמן, נשיא המכללה ויו"ר ועד ראשי המכללות (ור"מ).

 

"אנחנו מייחלים לפגישה עם משרד האוצר", אמר ל-ynet ד"ר רוברט אלבין, יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות. "אנחנו מתוסכלים מהמצב. אם האוצר יזוז - כל המערכת תזוז. אנחנו נלחמים על עתיד ההשכלה הגבוהה". מחר צפויים הסטודנטים להפגין מול משרד האוצר ומול משרדי הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) בירושלים.

 

דיון באולפן ynet בנוגע לשביתה    (צילום: חגי דקל)

דיון באולפן ynet בנוגע לשביתה    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המכללות השובתות הן: ספיר, הדסה, המכון הטכנולוגי חולון, האקדמית תל אביב-יפו, המכללה להנדסה עזריאלי, המרכז האקדמי לב, המרכז האקדמי רופין והמכללה האקדמית כנרת.

 

"אנחנו יוצאים היום לשביתת סטודנטים אחרי שבמשך ארבעה שבועות אף אחד לא נתן לנו פיתרון ולא החזיר אותנו ללימודים", אמר יהונתן קינרייך, יו"ר אגודת הסטודנטים באקדמית תל אביב-יפו. "אנחנו דורשים מהצדדים לשבת למשא ומתן. לא נהיה יותר בני ערובה".

 

"במכללת רופין יש המון כיתות ריקות וההנהלה יחד איתנו", אומרת רייצ'ל מרקס, סטודנטית מהמוסד. "יש שיעורים ספציפיים בכל מחלקה, שאינם מבוטלים, אבל ככלל רוב השיעורים מבוטלים. אכן, יש סטודנטים שמגיעים לשיעורים, אבל מעטים. הרוב לא מגיעים. אנחנו מתחילים להרגיש קצת יותר אופטימיות והרבה יותר מאוחדים. אנחנו פשוט רוצים שזה יסתיים ומנסים לאגד כמה שיותר כוחות כדי שנוכל לגרום לזה לקרות. המרצים מחבקים אותנו ואנחנו מקווים שזה יוביל ללחץ ציבורי שיחזיר אותנו ללימודים".

הפגנה מכללה אקדמית תל אביב-יפו (צילום: כוח לעובדים)
הפגנה במכללה האקדמית תל אביב-יפו(צילום: כוח לעובדים)

 

הפגנה מכללת רופין ()
הפגנה במכללת רופין

שביתה שביתת ה סגל ה בכיר הסגל הבכיר ב מכללות מכללה סטודנטים ()

שלומי יחיאב, סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, אמר: "הכיתות הריקות במכללות הציבוריות מעבירות מסר חד וברור - לימודים לכולם, כמו שצריך, או לא בכלל. אני קורא מכאן לור"מ, לות"ת ולאוצר - האחריות מוטלת על כתפיכם. לא הגיוני שכמעט חודש מפתיחת השנה ולא הצלחתם להוביל לפתרון המשבר. המצב התקוע הזה לא מועיל לאף אחד, ובטח שלא לסטודנטים. לא נאפשר את זה, אנחנו מתכוננים בכל הכוח להפגנות מחר בירושלים. אני קורא לכל הסטודנטים להצטרף".

 

כאמור, שביתת הסגל הבכיר בשמונה המכללות הגיעה כבר לשבוע הרביעי שלה, ברקע חילוקי דעות קשים עם משרד האוצר והנהלות המכללות. בעוד שבמשרד האוצר ובור"מ טוענים כי נציגי הסגל הבכיר במכללות השובתות נסוגו מהסכם העקרונות שנחתם עמם באוקטובר 2017, נציגי הסגל טוענים כי ההסכמים שהציגו להם המכללות בסופו של דבר לא תאמו את ההבנות עליהן הוסכם.

 

בשנה שעברה נחתם הסכם העקרונות עם המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות, שעל בסיסו היו אמורים להתבסס הסכמי השכר הסופיים במכללות. ארבע נקודות עיקריות נמצאות כעת בבסיס המחלוקת באשר להסכמים הסופיים: מועד החלת טבלאות השכר החדשות, חישוב הוותק של המרצים החדשים, הביטחון התעסוקתי של המרצים והגדרת התנאים לשבירת ה"שקט התעשייתי". בעוד שבסגל הבכיר טוענים להפרה של חלק מהסיכומים, בור"מ מנמקים את הפערים בהבדלים בצרכים ובמציאות עמה מתמודד כל מוסד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליהי קרופניק
מחאת הסטודנטים
צילום: ליהי קרופניק
מומלצים