סין מציגה: מגיש חדשות שהוא בעצם בינה מלאכותית
סוכנות הידיעות הסינית "שינהואה" פיתחה מגיש חדשות מבוסס בינה מלאכותית, שאמון על הקראת החדשות בשפה האנגלית ויודע לחקות הבעות פנים של קולגות בני המין האנושי
"שלום לכולם, אני מגיש חדשות באנגלית המבוסס על בינה מלאכותית": במילים אלה, פתח את שידורו הראשון הקריין החדש בסוכנות הידיעות "שינהואה", הפועלת מטעם הממשל הסיני. הקריין מצטרף למגיש בינה מלאכותית אחר, שכבר הוצג בוועידת האינטרנט העולמית בסין. הפיתוח הטכנולוגי הזה הוא פרי שיתוף פעולה בין סוכנות הידיעות הסינית לבין חברת הטכנולוגיה Sogou - האחראית על מנוע החיפוש הפופולרי בסין.
הקריין החדש המשיך ואמר: "זהו יומי הראשון בסוכנות. הקול והמראה שלי מבוססים על זאנג זאו, קריין אמיתי בסוכנות הידיעות. התפתחות תעשיית התקשורת מחייבת חדשנות ואינטגרציה עמוקה עם טכנולוגיות בינלאומיות. אני אעבוד ללא לאות כדי להשאיר אתכם מעודכנים בכל המתרחש, בזמן שהטקסטים יוקלדו אל המערכת שלי ללא הפרעות".
על פי הסוכנות, הבינה המלאכותית מבצעת תהליכי למידה מתוך צפייה בסרטוני וידאו של מגישי חדשות. בניגוד לקריינים אנושיים, היא מסוגלת לעבוד ברצף 24 שעות ביממה. כפי שהעיד הקריין המלאכותי בעצמו - הוא פועל על בסיס טקסטים שמוקלדים לו, ולומד להקריא אותם בצורה טבעית ככל האפשר, ואף מסוגל לחקות הבעות פנים של קריינים אנושיים.
בשלבים הראשונים שלו, קריין החדשות לא ישדר בטלוויזיה - אלא באמצעות פוסטים ברשתות החברתיות או באתר האינטרנט של סוכנות הידיעות. עוד לא ברור האם הוא יחליף מגישי חדשות אמיתיים בשידורים טלוויזיונים. את השידור שלו הוא פותח בהבהרה שאכן מדובר בקריין מבוסס בינה מלאכותית, בהתאם לסטנדרטים ההולכים ומתגבשים בקרב החברות המובילות את התעשייה.
אחד החששות המרכזיים סביב פיתוחים מהסוג הזה, כוללים בעיות אתיות שקשורות ביכולת להתחזות לבני אדם. חשש כזה הוצף מוקדם יותר השנה, כשגוגל הציגה את טכנולוגיית "פיקסל", המאפשרת לבינה מלאכותית לקיים שיחת טלפון טבעית לגמרי עם אדם, שלא מזהה שהוא משוחח עם טכנולוגיה. התצוגה הזו עוררה ביקורת ונחתמה בהבהרה שבינה מלאכותית מוכרחה לקיים גילוי נאות בכל סוג של תקשורת עם בני אדם.
לסיום, אמר המגיש, "אני רוצה לאחל רק טוב לכל העיתונאים ברחבי המדינה. כמגיש מבוסס בינה מלאכותית שעדיין נמצא בפיתוח, אני יודע שיש לי עוד דרך ארוכה לעשות ולהשתפר". בכך, אולי תוכנת להרגיע את אוכלוסיית העיתונאים ומגישי החדשות, שמצטרפים כעת לשורת בעלי המקצוע החוששים לעתידם לאור התפתחויות משמעותיות של טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית.