עלייה של 14% ברווח של לאומי ל-936 מיליון שקל, יחלק דיבידנד בהיקף של 375 מיליון שקל
הבנק ממשיך במדיניות צמצום תיק האשראי הצרכני שהתכווץ מתחילת השנה ב-6.1%, שיעור ההוצאה להפסדי אשראי אמנם נמוך - 0.15% אך עלה לעומת התקופה המקבילה בגלל ירידה בגביות מלווים במערך הנדל"ן ובמערך העסקי
המדינה נפרדה סופית מאחזקותיה בבנק לאומי - מכרה המניות ב-1.9 מיליארד שקל
בנק ישראל לא יתיר ללאומי להחזיק 20% בלאומי קארד
התשואה להון ברבעון השלישי עמדה על 11.2%. במסגרת המאמצים של הבנקים הגדולים להמשיך להתייעל, בין היתר במטרה לחזק את יחס הלימות ההון הבנק ממשיך להציג שיפור ביחס היעילות שלה – 55.8% ברבעון השלישי לעומת 64.4% ברבעון המקביל אשתקד.
האתגר הגדול של מנכ"לית הבנק רוסק עמינח בחודשים הקרובים יהיה בחידוש הסכם השכר הקיבוצי שמסתיים בסוף השנה, כאשר ועד העובדים של הבנק מצפה לשיפורים משמעותיים בעוד בהנהלת לאומי רוצים לראות את המשך השיפור ביעילות.
ההוצאות בגין הפסדי אשראי בתשעת החודשים הראשונים של השנה משקפות שיעור הוצאה של 0.15% מהאשראי לציבור נטו –אמנם מדובר בהפרשה נמוכה אך כפולה מזו של התקופה המקבילה אשתקד אז עמד שיעור ההוצאה על 0.07% כאשר בבנק מסבירים זאת בירידה מגביות מלווים במערך הנדל"ן ובמערך העסקי.
הבנק הודיע על חלוקת דיבידנד בהיקף של 375 מיליון שקל ובסך הכל הדיבידנד שחולק מתחילת השנה כבר מגיע למעל מיליארד שקל. הבנק ממשיך במקביל בתוכנית הרכישה העצמית של מניות שהחל בסוף מאי ועד כה ביצע רכישות עצמיות בהיקף של 642 מיליון שקל (מתוך סכום מתוכנן כולל של 700 מיליון שקל).
הכנסות הריבית נטו של הבנק הסתכמו ב-2.2 מיליארד שקל ברבעון –עלייה של 14.5% לעומת התקופה המקבילה בין היתר בגלל השפעה חיובית של עליית המדד ברבעון השלישי (השפעה של 33 מיליון שקל) בהשוואה להשפעה שלילית של המדד בהיקף של 107 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הבנק ממשיך להיות שמרן בכל הנוגע למדיניות הצמיחה באשראי שלו והיקף האשראי לציבור נטו הסתכם נכון לסוף הרבעון ב-276 מיליארד שקל, עלייה של 3.6% בלבד. כך, בעוד תיק האשראי למשכנתאות צמח בשיעור צנוע של 2.5% מתחילת השנה ל-79.4 מיליארד שקל, האשראי הצרכני התכווץ ב-6.1% ל-35.9 מיליארד שקל. הבנק מעדיף לצמוח באשראי בתחום הבינוי והנדל"ן, המסחרי והאשראי לתעשיה שם הוא צמח בשיעורים של 7.2%, 6% ו-5.1% בהתאמה.