היועמ"ש: "הטענות לפיהן הפרקליטות לא פועלת משיקולים מקצועיים - שקר וכזב"
מנדלבליט התייחס בהתבטאות נדירה לקריאות לקיים משפט חוזר לרומן זדורוב: "משפט מתנהל בבית המשפט, ולא בכיכר העיר המודרנית - הרשתות החברתיות". על המצב בדרום: "העליון הוא 'כיפת ברזל' מול הדה-לגיטימציה"
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, התייחס הערב (ג') באופן נדיר ברמז לפרשת רצח תאיר ראדה, ולקריאות שנשמעות לערוך משפט חוזר לרומן זדורוב. בכנס לכבודו של שופט העליון לשעבר יורם דניצגר, שהתקיים בפקולטה למשפטים של המכללה למנהל, אמר מנדלבליט כי "משפט מתנהל בבית המשפט, ולא בכיכר העיר או בכיכר העיר המודרנית - הרשתות החברתיות. על כולנו לכבד הכרעות שיפוטיות, וככל שלמאן דהוא יש טענה לגבי התוצאה – המקום לברר אותה הוא בבית המשפט, בדרכים המקובלות".
דנצינגר היה השופט שהחזיק בדעת מיעוט לפיה יש לזכות את זדורוב מחמת הספק מהרצח של ראדה. רק בחודש שעבר אמר דנצינגר בכנס באוניברסיטת תל אביב כי "יש סיכוי לא מבוטל שהתיק הזה יעבור עוד שלב וייערך בו משפט חוזר". הוא דיבר בעיצומה של ההתפתחות הדרמטית בתיק הרצח, עת נחשפה ראיה חדשה.
היועמ"ש הדגיש, לנוכח הביקורת הרבה שנשמעה על רשויות החוק בפרשת זדורוב, כי פרקליטי המדינה פועלים רק משיקולים מקצועיים: "עלינו להיזהר במצב שבו לחץ ציבורי או התלהמות ברשתות החברתיות, ייצרו את הרושם המוטעה כאילו החלטה שלנו כתביעה כללית או של בית המשפט מתקבלות משיקולים שאינם ענייניים".
הוא הוסיף כי "גם כאשר הדיון הציבורי ביחס לתיק כזה או אחר מתלהט, ומתרבות הקריאות בעד העמדה לדין של פלוני או דווקא בעד זיכויו של אלמוני, פרקליטי המדינה פועלים אך ורק משיקולים מקצועיים של חקר האמת, וקידום שלטון החוק והאינטרס הציבורי. וכל דבר אחר שנטען בהקשר הזה - הוא שקר וכזב".
מנדלבליט גם התייחס לימים הסוערים שעוברים על הדרום, ואמר: "אבקש להזכיר את פסיקותיו של השופט דנציגר בהקשר של המאבק בטרור, המבטאות את ההכרה בצורך בהתאמת דיני העימות המזוין למאפיינים המיוחדים של המאבק בטרור, על מנת להקנות למדינה כלים אפקטיביים להיאבק באיומי הטרור; ובו בזמן, מזכירות כי גם כאשר התותחים יורים, המוזות אינן שותקות, והמשפט ממלא תפקיד משמעותי בשמירת ערכינו כמדינה יהודית ודמוקרטית".
לדבריו, "בית המשפט העליון, מגן הדמוקרטיה הישראלית, משמש גם 'כיפת ברזל' משפטית מול מאמצי דה-לגיטימציה אותם אנו חווים כל העת, ואשר עתידים להתחדש לאחר סבב הלחימה הנוכחי, בדומה למקרים אחרים בעבר. ביליתי שעות בדיוני הקבינט המדיני-ביטחוני, יחד עם ראשי גופי הביטחון, העושים יומם וליל על מנת להבטיח את ביטחונם של אזרחי המדינה מפני איומי הטרור. אנחנו בייעוץ המשפטי לממשלה פועלים ללא לאות על מנת לסייע לדרג המדיני ולדרג הצבאי להשיג את מטרות הלחימה ואת הכרעת האויב בגדרי הדין".