פותחים שולחן: הכירו את המשפחות של תחרות השולחן המשפחתי של המדינה עונה 2
הפעילות הכי בריאה והכי משפחתית חוזרת: תחרות הבישול בשיתוף קבוצת אסם, "ידיעות אחרונות" ו-ynet שבמסגרתה מבשלים הורים ביחד עם ילדיהם ארוחות ערב מנצחות. 16 משפחות ינסו להוכיח לנו שהן מבשלות הכי טעים, הכי בריא והכי ביחד – והמנצחת תזכה במטבח חדש מתנתSAMGAL KITCHENS. והיום: היכרות עם שמונה המשפחות הראשונות
בשיתוף אסם
מי המשפחה שמבשלת הכי בריא, מי זו שמצליחה שהאוכל יהיה גם מאוד טעים, אצל מי ההורים והילדים שותפים מלאים בהכנת האוכל, ואילו מנות חדשות יצליחו לרגש הפעם? פעילות "שולחן משפחתי", שנועדה לעודד את כולנו לבשל ולאכול ביחד ארוחות ערב משפחתיות, מגיעה לשנה החמישית לקיומה, וגם השנה יהיו לנו 16 משפחות מגוונות, מגובשות, חינניות ומלאות ידע שילמדו אותנו איך עושים זאת נכון – במטבח.
מאות משפחות הגישו מועמדות להשתתף בתחרות, שמתקיימת ביוזמת קבוצת אסם, "ידיעות אחרונות" ו-ynet. הן הציעו מתכונים מרתקים וסיפרו לנו סיפורים מעוררי השראה על הדרך שבה הם מעודדות אורח חיים בריא ועשייה משותפת במטבח. למערנו, בתחרות עצמה היו רק 16 מקומות. הבחירה הייתה קשה, ולכל מי שהתקבל נוכל רק להגיד: אל ייאוש, תנסו גם בשנה הבאה.
מה עושים כשהילדים כל היום עם הסליים ואיך מלמדים אותם להכין מתכונים בריאים יותר? הכל במתחם שולחן משפחתי
הדרך לפרס הגדול, מטבח בשווי 50 אלף שקל מתנת SAMGAL KITCHENS, עוברת דרך הלב, העיניים והבטן של שלוש חברות "צוות חיים בריאים" של אסם, המלוות את הפרויקט מאז שהחל לפני חמש שנים: השפית איילת הירשמן היועצת המשפחתית סיגל קפלן ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה בחברת אסם.
פיינה, קפלן והירשמן יבחנו את תהליך הכנת המנות, יטעמו מהאוכל, וכל אחת תיתן ציון לפי תחום מומחיותה: הירשמן על טיב המנה, פיינה על האיכות התזונתית של מרכיביה וקפלן על שיתוף הפעולה והעבודה המשפחתית. על הדרך, הן יעניקו לכולנו טיפים כיצד להפוך את ארוחת הערב המשפחתית לאירוע קבוע, שבו משתתפים כולם בלי יוצא מן הכלל, שהאוכל בו טעים, אך לא פחות חשוב - בריא, ולכזה שמסב הנאה לכולם אך יש בו גם ערך חינוכי.
חברות הצוות יכריעו מי מהמשפחות שניצחה בכל דו קרב, החל משמינית הגמר, דרך רבע הגמר, חצי הגמר והגמר הגדול, שישודר ב־ynet. המשפחה המנצחת, כאמור, תזכה במטבח יוקרתי וחדש והמשפחה שתגיע למקום השני תזכה ב-־5,000 שקל לרכישת מוצרי אסם ברשת שופרסל.
אז זה הזמן לעשות היכרות עם מחצית המשפחות שתתמודדנה בתחרות שולחן משפחתי 2018:
משפחת כהן
אילנית (39) וגיל (45) כהן, הורים לחמישה ילדים: אריאל (בן 12), עופרי (בת 10), דריה (8), יהלי (בת 6) ונועם ראובן (3), שמגיעים מחצור הגלילית.
לגיל יש מפעל וחנות רהיטים, "אחים כהן ראובן ובניו". אילנית, אחרי שנים שעבדה בעולם התקשורת, פנתה לאחרונה לכיוון חדש לגמרי ופתחה קליניקה של קוסמטיקאית בבית.
"מאחר שאחת הבנות שלי, עופרי, סובלת מכאבי בטן בגלל חיידק ההליקובקטור, אני חייבת להקפיד על התזונה שלה, וכל הבית התגייס למען אוכל בריא יותר ונכון יותר. התוצאה: כולנו שבעים ואוכלים מצוין. אפשר לבשל הכל בצורה בריאה יותר מבלי להתפשר על הטעם", מספרת אילנית, ומציינת כי לכל ילד בבית יש תפקיד. "עופרי אחראית אצלנו במטבח על הסלטים. אריאל אחראי על הטחינה המדהימה שהוא מכין. יהלי מתבלת סלטים.
דריה מקלפת וחותכת ירקות לפני הבישולים של שבת. גיל בעלי תמיד דואג לערבב ולסייע בכל מה שנבקש. אחד המאכלים ש'עפים' אצלי בבית, שכל בני המשפחה מתים עליו, זה פריקסה, סנדוויץ' טוניסאי שאני עושה לא מטוגן ומקפידה שלא יהיה מקמח לבן על מנת שהוא יתאים גם לעופרי שלנו. אבל זו לא תהיה המנה שאיתה נפתח את התחרות. אנחנו נכין מנה אחרת לסיפתח".
משפחת באוך
מיכל (43) ויגאל (42) באוך, הורים לתאומות שני ואלי (9) ולעופר (14), שמגיעים מהוד־השרון.
"אנחנו די חדשים בהוד־השרון. עד לאחרונה התגוררו ביישוב עומר בדרום", מספרת מיכל. "ברור שכל מעבר נושא עימו חבילה של התנסויות חדשות וחוויות חדשות - וגם חשק לבישולים בטוויסט חדש ומגוון".
לדבריה, "יגאל מגיע ממשפחה ממולדביה ואמא שלו (מאשה) מבשלת כל דבר, גם קוסקוס למשל, בטעם מולדבי. אצלנו בבית, לעומת זאת, הבישול מאוד מגוון. גם תבשילים הודיים תמצאו אצלנו בארוחת הערב באמצע השבוע. אנחנו משפחה שאוהבת לבשל ביחד ולטייל המון ביחד, כשחלק חשוב ב'ביחד' שלנו בחו"ל זה לבלות במסעדות מאוד מיוחדות. יצא לנו אפילו לאכול עם הילדים במסעדה שיש לה כוכב מישלן. אנחנו משפחה של אניני טעם".
משפחת גדסי
יפית (37) ויובל (40) גדסי, הוריהם של יהלי (10), ינון (7) וירין (4), שמגיעים מרחובות.
יפית היא אדריכלית עיצוב פנים ובעלת מותג עיצוב טקסטיל שנמכר און ליין תחת השם "כריות או לא להיות". יובל עובד ב"קבוצת הנדסה", חברה לתשתיות בנייה וקרקע, ובשעות הפנאי גם מדריך קורס אמנויות לחימה בסגנון תאילנדי. יפית מגיעה ממשפחה חצי סורית וחצי מרוקאית. יובל תימני. הבישולים אצלם בבית מאוד מגוונים, אבל יש דבר אחד שלא משתנה אף פעם: על הג'חנון של יובל בני המשפחה לא מוותרים בשבת. "אצלנו כולם פעילים במטבח. אין הגדרת תפקידים ברורה", אומרת יפית. "הילדים מכינים סלט, עורכים שולחן, ובתום הארוחה יכולים להפתיע אותנו גם בקינוח, נגיד פנקייק מפנק שהם מכינים לבד".
משפחת שפר
עפרה שפר (41), אם יחידנית, וילדיה רני (12) והתאומות תהל והילי (10), שמגיעים מכפר-סבא.
משפחת שפר היא משפחה מיוחדת במינה. האמא, מורה למתמטיקה ומדעים, וכן הבן הגדול "הובלו" לתחרות על ידי התאומות המתוקות. כבר מהרגע הראשון ניתן להבין שלאף אחד אין סיכוי לעמוד מול צמד המשכנעות. הן החליטו שהמשפחה הולכת לתחרות – וכך יהיה!
עפרה משתפת אותנו כי כל הילדים עוזרים במטבח ויש הרבה עצמאות במטבח המשפחתי כבר מגיל צעיר מאוד. לתאומות חשוב להדגיש בפני כל הצוות כי בבית שלהן מקפידים בבית על בישול בריא, בלי פשרות על הטעם. בקרוב נראה האם הן משכנעות באותה מידה גם ליד הסירים.
משפחת אלקמל
דוריס (45) ויעקב (55) אלקמל, הוריהם של תומר (25), ניר (21), תהילה (10) ומיכל (שנתיים ותשעה חודשים), שמגיעים מפתח-תקווה.
משפחת אלקמל היא משפחה דתית. ההורים הם בעליה של חנות צעצועים במרכז העיר, מה שבוודאי הופך את ילדיהם למאוד פופולריים. מי שהגיש את המועמדות לתחרות הם דווקא הילדים הנמרצים: תומר, מהנדס חשמל שעוזר להורים בעסק, ניר שהינו תלמיד ישיבה ותהילה, שלומדת בבית־ספר יסודי (מצד מיכל לא נרשמה כל התנגדות).
"כל כך שמחנו כשקיבלנו את ההודעה מההפקה שהתקבלנו לשלב השמינית הגמר מבין כל כך הרבה משפחות שהגישו מועמדות. זה כבוד גדול עבורנו להיות בין 16 המשפחות שנבחרו להשתתף בתחרות", הם מצהירים בגאווה גדולה אך בצניעות ראויה לשמה.
דוריס מודיעה לנו שתגיע לאולפן שלנו מצוידת באביזרים מהבית, למשל פומפייה מיוחדת: "אני דואגת לבנות שיעבדו עם כלי שלא שורט את האצבעות", היא מצהירה. רציניים.
משפחת פפושדו
מיכאל פפושדו (47), אב גרוש, התאומים אביב (הבן) ושילי (הבת) בני ה־14 ואביב (בן 9), שמגיעים משוהם.
אם השם פפושדו מעורר בכם אסוציאציה על אוכל, אתם לא טועים. מיכאל הוא דור שלישי במשפחת התעשיינים פפושדו והוא עצמו ממשיך את עסקי העוגיות המצליחים שלהם. בנוסף, הוא שם בשלן לא קטן המבפר שהוא "אוהב מאוד את המטבח ומפנק את הילדים שלו במאכלים טובים ומעניינים".
לדבריו, הילדים מעורבים בעשייה במטבח ודווקא בן הזקונים, אביב, הוא "הבעל בית של הרעיונות של המתכונים במשפחה".
משפחת גלברט-סנסינו
שירי (47) ורובי (54) גלברט סונסינו, הוריהם של... עזבו, תיכף נגיע לזה, שמגיעים מכרם מהר"ל.
התחרות מזמנת לנו הפעם משפחה צבעונית להפליא. שירי, בעלת חנות לחומרי יצירה, הגיעה לזוגיות עם שלושת ילדיה מנישואיה הראשונים. גם לרובי, סוכן ביטוח, יש שלושה ילדים מנישואיו הקודמים. לזוג יש ילד משותף, בן הזקונים שמו בן (וגילו ארבע וחצי).
שאר השישה הם אולי לא אחים ביולוגיים, אבל קשה מאוד להבחין בזה כשרואים אותם יחד. יהונתן (13.5), אופיר (15.5), רוני (18), טומי (22), שרון (23) וירדן (26) הם קבוצה מגובשת שבאה לעבוד בהרמוניה במטבח. "אין אצלנו אוכל מהיר, ובטח לא ג'אנק פוד", מודיעה שירי.
טומי בת ה-22 היא ילדה בעלת צרכים מיוחדים. בן הקטן סובל מחירשות, אבל בעזרת שתל הוא שומע ומתפקד מצוין. אבל במטבח כולם שווים אצלם. "אצלנו במטבח יש הרמוניה ואנחנו מקפידים בין היתר על שימת דגש על נושא הבריאות", הם מודיעים, ומבטיחים לככב בתחרות שלנו.
משפחת פרג
מיטל (40) וגיא (42) פרג, הוריהם של מאיה (10), שירה (8 וחצי) אורי (בת 6 וחצי) ובארי (3 וחצי), שמגיעים מאבן יהודה.
"אנחנו מאוהבים במטבח .זה עובר אצלנו בגנים מדור לדור", מחייכת האם מיטל, ומשתפת אותנו כי היא דור שלישי למשפחת תבליני פרג. "אצלנו, הילדים - מקטן ועד גדול - שותפים מלאים לעשייה במטבח מתוך אהבה וכבוד גדול לאוכל. גם אם מדובר בצלחת מרק הוא מתובל אצלנו היטב. איך לא? שלא לדבר על סיר דגים ותוספות של קטניות, מה שהולך מצוין אצלנו בכל סעודה".
מיטל היא היחידה בבית שלא נוגעת בבשר. איך הם מסתדרים? יש לנו תחרות שלמה להכיר ולשמוע.
ביום רביעי הקרוב תתפרסם כתבה המציגה את שמונה המשפחות הנוספות שנבחרו לתחרות שבמסגרתה יוצגו המשפחות כשהן מבשלות במטבח המיוחד שהוקם באולפני y-productions, בית ההפקה מקבוצת ידיעות אחרונות.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף אסם