"הכנס - תעודת כבוד למדינת ישראל"
הכנס הבינלאומי לביטחון המולדת ולסייבר שהתקיים השבוע בפעם החמישית ביוזמת מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה ומכון היצוא, הביא הזדמנות ל-175 חברות ישראליות להציג טכנולוגיות מתקדמות בפני שרי ביטחון פנים, ראשי ערים, מפקדי משטרות וראשי ארגוני מודיעין מכל העולם. "הצלחנו להביא מעל 90 משלחות ממדינות שונות". צפו
אמש (רביעי) ננעל ב-Expo Tel Aviv (מרכז הירידים) בתל אביב, הכנס החמישי לביטחון המולדת ולסייבר שנערך ביוזמת מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה ומכון היצוא. מטרת הכנס היה לספק במה לתעשיית הסייבר וביטחון המולדת הישראלית לשיווק הטכנולוגיות והפתרונות המתקדמים לגורמי חוץ, וכן למצב את התעשייה הישראלית כמובילה בינלאומית בתחומים אלו. בכנס הציגו 175 חברות ישראליות אל מול 90 משלחות מכל רחבי העולם.
בכנס הציגו 175 חברות ישראליות טכנולוגיות מתקדמות מתחומי בטחון המולדת, הסייבר והפינטק ביניהן: טכנולוגיות בשימוש רחפנים ופתרונות נגד רחפנים, טכנולוגיות איסוף מודיעין, טכנולוגיות בינה מלאכותית להגנה מפני מתקפות סייבר, סיוע במצבי חירום, תקשורת בטוחה, מערכות שליטה ובקרה וניתוח וידאו, פתרונות הגנה על תשתיות קריטיות, אבטחת המונים ועוד. היינו שם ושוחחנו עם כמה מהמציגים. צפו.
אל הכנס הגיעו אלפי בכירים ומקבלי החלטות מ-80 מדינות מרחבי העולם, ביניהם: שרי ביטחון פנים, ראשי ערים, מפקדי משטרות, ראשי ארגוני מודיעין, מנהלי אבטחת סייבר בגופים ממשלתיים ועסקיים, בנקים ותאגידים, מנהלים ואנשי מפתח מחברות מובילות, סוכנים, מפיצים וגורמי רכש מהסקטור הפרטי.
ישראל - תעשיית סייבר מהמפוארות והטובות בעולם
"מה שאנחנו רואים פה היום בכנס זו באמת תעודת כבוד למדינת ישראל. הצלחנו להביא מעל 90 משלחות ממדינות שונות בעולם", אמר אדיב ברוך, יו"ר מכון היצוא. "זה רק מוכיח עד כמה חשיבות והערכה יש לגורמים השונים בעולם להכיר ולהבין מה קורה בישראל ואיזה פתרונות אנחנו מציעים לעולם".
"אין היום כמעט מגזר שחף מתקיפות ומפגיעה בסייבר", מוסיף יגאל אונא, ראש מערך הסייבר במשרד רה"מ. "התברכנו בתעשיית סייבר מהמפוארות והטובות ביותר בעולם, אולי שניים רק לארה"ב במספרים מוחלטים וגם במספרים נכסיים, ויש לנו את הגאווה כגוף הממשלתי גם לסייע ולעזור, לעשות את החיבורים בין הכנס הזה, לתעשייה העולמית שבאה לפה ומתעניינת מאוד".
לדברי אונא, ההתמקדות השנה בכנס היה בנושא של הגנת תעופה אזרחית, תחום שהוא מאוד קריטי בעולם כולו אבל ההגנה שלו מבחינת סייבר ואיומי סייבר לא כל כך מפותחת. "לישראל יש רקורד מצוין גם בהגנה על תעופה, הגנה פיזית, ובסייבר יש לנו גם מה להציע".
בטקס הפתיחה שנערך ביום שלישי השתתפו בכירים מהארץ ומחו"ל ביניהם שר הכלכלה והתעשייה, חבר הכנסת אלי כהן, השר לביטחון פנים ועניינים אסטרטגיים, גלעד ארדן; מפכ"ל המשטרה, רוני אלשיך; ראש שירות הביטחון הכללי, נדב ארגמן; ראש מערך הסייבר הלאומי, יגאל אונא וכן הרמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר, שאול מופז, המכהן גם כנשיא הכנס. כמו כן השתתפו כדוברים מספר דוברים בכירים מחו"ל כגון סגן נשיא חברת וולמארטWallmart) Adam Ely), מנהל אבטחת מידע של רשות ה-TSA האמריקאית ועוד.
תעשיית ביטחון המולדת נחשבת לאחת מהתעשיות הוותיקות בארץ, אשר משמשת כמנוע צמיחה מרכזי ליצוא הישראלי בשווקי העולם. מבין החברות המוכרות ניתן למנות את אלביט והתעשייה האווירית. היא מונה היום למעלה מ-600 חברות והיקף מכירות של כ-5 מיליארד דולר של טכנולוגיות מתקדמות.
התעשייה מגוונת מאוד וכוללת בין היתר ייצור ושיווק של כטב"מים, רחפנים ופתרונות נגד-רחפנים, רדארים ואלקטרו-אופטיקה, מערכות שליטה ובקשה (שו"ב) ניתוחי וידאו, מערכות מודיעין מתוחכמות ועוד. התעשייה נשענת בארץ על הניסיון הישראלי הצבאי וכן המשטרתי, על מרכזי פיתוח של חברות בטחון מולדת גדולות וכן חברות סטארטאפ.
בשיתוף מכון היצוא