השרים מקדמים מענקי פרישה מיוחדים למנכ"לי משרדיהם במאות אלפי שקלים
הצעת חוק שעלתה לאישור טלפוני בקרב השרים מעניקה "מענק פרישה מיוחד" למנכ"לי משרדים, בהתאם לוותק בתפקיד. המענקים יכולים להגיע עד ל-200 אלף שקל
שרי הממשלה מנצלים את חוסר הוודאות הפוליטית לאחר התפטרותו של שר הביטחון אביגדור ליברמן
כדי לצ'פר את המנכ"לים שלהם במאות אלפי שקלים - זאת באמצעות מענקי פרישה מיוחדים שיכולים להמריא לכ-200 אלף שקל. השרים מאשרים הערב (ד') באופן טלפוני הצעת חוק המעניקה "מענק פרישה מיוחד" למנכ"לי המשרדים הממשלתיים ולמקביליהם, וזאת בהתאם לוותק בתפקיד.
פרשנות: מלכוד הבחירות של כחלון
לפי ההצעה, מנכ''ל שכיהן לפחות 18 חודשים ועד 27 חודשים יקבל מענק שווה ערך לשתי משכורות (שכר של כ-35 אלף שקל אך לא יותר מ-38,088 שקל); אם כיהן בין 27 חודשים ל-36 חדשים יקבל סכום השווה ל-3 משכורות; אם כיהן לפחות 36 חודשים ועד ל-45 חודשים יקבל 4 משכורות; ואם כיהן לפחות 45 חודשים יקבל סכום של 5 משכורות - סכום המתקרב ל-200 אלף שקל מענק מיוחד.
עוד עולה מהצעת המחליטים שהגיעה לידי "כלכליסט", כי ההטבה מגיעה לכל מנכ''ל או מקביל למנכ''ל שנמצא בהסדר של פנסיה צוברת (ולא בפנסיה תקציבית). כמו כן, ההטבה תיכנס לתוקף מיד אם אישור ההחלטה - קרי, באופן מידי. כמו כן היא תחול גם על מי שפרש מתפקידו, אך עדיין מקיים קשר עובד-מעביד עם המדינה.
לפי ההצעה, העלות הכוללת של המהלך נאמדת בכ-2.5 מיליון שקל ולפיכך אין לה משמעות תקציבית אמיתית. עם זאת היא בעלת משמעות סמלית, שכן נראית כ"מחטף" האחרון של ממשלת נתניהו לפני פירוקה.
מספר רב של שרים, באופן נדיר, הם אלו שביקשו להעלות את ההצעה: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון, שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, שר החינוך נפתלי בנט, שר הכלכלה אלי כהן, שר הפנים אריה דרעי, שר התיירות יריב לוין, שרת התרבות מירי רגב והשר לשיתוף פעולה אזורי צחי הנגבי.
ראש הממשלה ושר האוצר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים