החשד: יהלומים בתוך קונדומים. כך הבריח המפעל של לבייב את האבנים היקרות
ככל שחולף הזמן כך מתבררת הדרך היסודית והמעמיקה שבה לפי החשד פעלה החברה של לב לבייב. בלדרים לבושים כאנשי עסקים מכובדים ארזו יהלומים בשווי מאות מיליוני שקלים בתוך קונדומים, החדירו את החבילות לגופם - ועברו את ביקורת הגבולות בלי לעורר כל חשד. לאחר מכן נמכרו האבנים היקרות בארץ, ללא תשלום מס
גילויים חדשים בפרשת היהלומים, שהוברחו לפי החשד לישראל על ידי המפעל של איש העסקים לב לבייב. חושפים דרך פעולה הדומה מאוד לזו של רשת מבריחי סמים.
מחקירת היחידה לחקירות בינלאומיות בלהב 433, ומדברי עד המדינה שגייסה המשטרה, עולה כי חלק ניכר מהאבנים היקרות הוברח מהמפעל ברוסיה לישראל על ידי בלדרים. הם ארזו אותם בתוך קונדומים, ולאחר מכן הסליקו אותם בתוך גופם. לאחר מכן הגיעו לנמל התעופה כשהם לבושים היטב, נראים כאנשי עסקים מהוגנים ומכובדים, וכך הצליחו לעבור בשלום את מעברי הגבול ואת הביקורות מבלי לעורר כל חשד.
לאחר הנחיתה, כשהגיעו למקום מבטחים, שלפו המבריחים את היהלומים מתוך גופם. לפי החשד, היהלומים הללו נמכרו לאחר מכן בישראל במסלול שחור, מבלי שאיש שילם מיסים על העסקאות.
כבר בהארכת המעצר השנייה של החשודים שנעצרו בפרשה, רמז נציג המשטרה כי חברת LLD שבעלותו של לבייב פעלה כמו ארגון פשע בכל הקשור להברחת היהלומים. מחקירת המשטרה עולה כי שווי היהלומים שהוברחו במסלול הלא חוקי הזה הוא כ-300 מיליון שקלים.
לפי החשד, מפעל היהלומים ברוסיה הפעיל שני קווי ייצור: מסלול לבן שבמסגרתו יוצאו לישראל יהלומים כחוק, כולל דיווחים לכל הרשויות ותשלום מיסים כנדרש. לצד זה פעל לפי החשד המסלול השחור - דהיינו נתיב ההברחות.
הסיבה להפעלת שתי הזרועות, סבורים במשטרה, נועדה למנוע כל חשד פוטנציאלי וליצור תמונה, שלפיה מדובר במפעל שעובד בקפדנות בצמוד לחוק. זאת בדומה לארגוני פשיעה, שחוץ מעסקי הפשע שלהם מפעילים גם עסקים חוקיים כדי ליצור לעצמם מסווה של אזרחים נורמטיביים, יצרניים ושומרי חוק. מהחקירה עולה כי הברחות היהלומים בוצעו לא רק לישראל, אלא גם למדינות נוספות.
"השיטה הזאת מאוד מוכרת אצל סוחרי הסמים, שמבריחים באמצעות בלדרים כמויות גדולות של סמים בתוך גופם של הבלדרים", אמר גורם המעורה בחקירה. "רק המחשבה על העברה בדרך הזאת מעידה על הכוונות הפליליות שהיו לאותם גורמים. הם פחדו שאם היהלומים יועברו במזוודות הם יתגלו, ולכן עבדו עם בלדרים שהיו מוכנים לקחת את הסיכון".
עד כה נעצרו בישראל שישה חשודים במעורבות בפרשה. אחד מהם הוא זבולון לבייב, בנו של לב לבייב, ששימש בעבר במשך כארבע שנים כמנהל המפעל ברוסיה. גם חלק מיתר העצורים שימשו בתפקידים בכירים בחברה ובמפעל. במשטרה ובפרקליטות טרם החליטו לנהוג באשר ללב לבייב, ששוהה בתקופה זו ברוסיה: האם להגיש לשלטונות רוסיה בקשה להסגרתו, או האם להגיש בקשה לחיקור דין (הליך הנדרש כאשר משטרה ממדינה אחת נדרשת לבצע חקירה במדינה אחרת). אפשרות נוספת היא שהחוקרים יגיעו למסקנה כי לבייב כלל איננו דרוש לחקירה.