שתף קטע נבחר
 

האמנון מול החזה עוף: עוד מתכונים של שמינית גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

פילה אמנון וקוסקוס של משפחת שפר מול חזה עוף עם ירקות של משפחת אדלר - שני מתכונים נוספים משמינית גמר אחרונה של "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

פילה אמנון וקוסקוס | משפחת שפר

פילה אמנון וקוסקוס (צילום: צביקה טישלר)
פילה אמנון וקוסקוס(צילום: צביקה טישלר)

המרכיבים:

6 חתיכות פילה אמנון חתוך למנות

3/4 כוס שמן זית

3 גמבה

1 גזר

4 עגבניות

כצרור וסברה

כוס מים

כוס גרגירי חומוס מבושלים

שקית קוסקוס

מלח

פלפל

פפריקה

כורכום

כמון

חוואייג'

לימון כבוש

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את פילה הדגים במים, ומניחים בקערה עם מיץ לימון, מפזרים מעל מלח גס ומשרים כ-10 דקות. שוטפים במים.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הגזר והגמבות ומבשלים מספר דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות ואת התיבול.
  4. מניחים מעל את פילה הדג ומכסים ברוטב. מבשלים יחד כ-15 דקות.
  5. מוסיפים גרגירי חומוס וכוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  6. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. מגישים יחד

 

משפחת שפר (צילום: צביקה טישלר)
משפחת שפר(צילום: צביקה טישלר)

   

חזה עוף עם ירקות | משפחת אדלר

חזה עוף עם ירקות (צילום: יאיר שגיא)
חזה עוף עם ירקות(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

חזה עוף (לא שניצל)

רוטב ברביקיו

בהרט

כורכום

מלח

בצל

גבעול סלרי

גזר

בטטה

עדשים כתומות

כרוב לבן

נבטים

מעט שמן (עדיף תרסיס)

 

אופן ההכנה:
  1. רוטב לחזה עוף: רוטב ברביקיו עם בהרט כורכום ומלח - מערבבים ושופכים על החזה עוף ומכניסים לתנור.
  2. עדשים: מבשלים עדשים בסיר, לאחר הבישול מוסיפים מלח.
  3. ירקות מוקפצים: מטגנים בצל וסלרי, מבשלים בינתיים את הגזר והבטטות החתוכים לריכוך, אחרי טיגון הבצל והסלרי מוסיפים כרוב ונבטים, אחרי שהם כבר מבושלים - מוסיפים את הגזר והבטטה, מבשלים קצת, מוסיפים את העדשים, וחתיכות מהחזה עוף (שכבר יצא מהתנור), מערבבים ומוסיפים רוטב סויה ומערבבים ומבשלים עוד קצת.

 

משפחת אדלר (צילום: יאיר שגיא)
משפחת אדלר(צילום: יאיר שגיא)

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 09/12/2018 11:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים