האמנון מול החזה עוף: עוד מתכונים של שמינית גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"
פילה אמנון וקוסקוס של משפחת שפר מול חזה עוף עם ירקות של משפחת אדלר - שני מתכונים נוספים משמינית גמר אחרונה של "השולחן המשפחתי של המדינה"
בשיתוף אסם
פילה אמנון וקוסקוס | משפחת שפר
המרכיבים:
6 חתיכות פילה אמנון חתוך למנות
3/4 כוס שמן זית
3 גמבה
1 גזר
4 עגבניות
כצרור וסברה
כוס מים
כוס גרגירי חומוס מבושלים
שקית קוסקוס
מלח
פלפל
פפריקה
כורכום
כמון
חוואייג'
לימון כבוש
אופן ההכנה:
- שוטפים את פילה הדגים במים, ומניחים בקערה עם מיץ לימון, מפזרים מעל מלח גס ומשרים כ-10 דקות. שוטפים במים.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הגזר והגמבות ומבשלים מספר דקות.
- מוסיפים את העגבניות ואת התיבול.
- מניחים מעל את פילה הדג ומכסים ברוטב. מבשלים יחד כ-15 דקות.
- מוסיפים גרגירי חומוס וכוסברה ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. מגישים יחד
חזה עוף עם ירקות | משפחת אדלר
המרכיבים:
חזה עוף (לא שניצל)
רוטב ברביקיו
בהרט
כורכום
מלח
בצל
גבעול סלרי
גזר
בטטה
עדשים כתומות
כרוב לבן
נבטים
מעט שמן (עדיף תרסיס)
אופן ההכנה:
- רוטב לחזה עוף: רוטב ברביקיו עם בהרט כורכום ומלח - מערבבים ושופכים על החזה עוף ומכניסים לתנור.
- עדשים: מבשלים עדשים בסיר, לאחר הבישול מוסיפים מלח.
- ירקות מוקפצים: מטגנים בצל וסלרי, מבשלים בינתיים את הגזר והבטטות החתוכים לריכוך, אחרי טיגון הבצל והסלרי מוסיפים כרוב ונבטים, אחרי שהם כבר מבושלים - מוסיפים את הגזר והבטטה, מבשלים קצת, מוסיפים את העדשים, וחתיכות מהחזה עוף (שכבר יצא מהתנור), מערבבים ומוסיפים רוטב סויה ומערבבים ומבשלים עוד קצת.
בשיתוף אסם
פורסם לראשונה 09/12/2018 11:21
מבשלים ביחד
צילום: shutterstock
מומלצים